Onverwachts is soms wel leuk

Hoi allemaal! Ik zal het maar meteen bekennen. Een spannend leven, met allerlei onverwachtse plannen en evenementen is geen goed idee bij mij. Ik hou van routine, weten waar ik aan toe ben en het liefst plan ik elke dag in de puntjes. Alleen, zo werkt het leven niet. Uiteindelijk heb ik ook leren aanvaarden dat dat zo is. Het leven loopt nu eenmaal niet altijd zoals je in gedachten hebt of verlangt. Hier en daar kan een onverwachts momentje wel leuk zijn. Ik draai de visie een keer om, en maak van die onverwachtse momenten iets positiefs.

0585334c71a02bd2979ef8c22752079a

Mijn inspiratie voor deze blogpost kwam vooral om het feit dat ik de laatste week van augustus mijn avond maar alweer eens gepland had. Ik zou eten, douchen en daarna mezelf verwennen en de tweede film van Harry Potter opzetten. Om te genieten van de tovenaarswereld en het liefst met een snack erbij. Niemand die me stoort of lastigvalt. Gewoon ik en Harry Potter. Tot het etenstijd was. Het was al een hele dag vrij warm geweest, maar in de avond was het ook nog warm. Niet heel warm, eerder koel. Maar aangenaam koel. De perfecte zomeravond laten we maar zeggen. Mijn zusje kwam naar me en vroeg of ik zin had om met haar op de dijk nog een ijsje te eten. Daar gingen mijn plannen. In eerste instantie vond ik dat niet zo leuk. Maar aan de andere kant, het zou waarschijnlijk niet meer zo’n mooie avond worden voor school weer begint. Harry Potter staat nog eeuwig op Popcorntime. Dus geheel tegen mijn verwachting in, zei ik ja. Dus na het avondeten deden we beide onze schoenen aan en gingen op stap! Naar de dijk, een lekker ijsje halen. En laat ik het maar meteen toegeven, hij was lekker. Natuurlijk. Ijsjes zijn altijd lekker en zeker op zulke mooie avonden als toen.

Maar weet je wat het was? Mijn avond was compleet omgegooid. Normaal vind ik dat niet zo leuk. Na ons ijsje zijn we nog op het strand geweest, met de voetjes in de zee. Ik besefte me dat ik dat niet had willen missen. Dat dat veel meer waard was dan Harry Potter. Ik heb ervan genoten. En de bonus die erbij kwam is dat we tijdens ons ijsje de zon zagen ondergaan. En er zijn veel dingen aan de natuur die ik prachtig vind, en zonsondergangen is daar zeker eentje van. Hoe de zon de mooiste kleuren in de lucht kan toveren. Daar kan geen mens tegenop. Bovendien was er bij Q-music net een concert en ook die muziek hoorden we uit hun beach-house komen. Het was perfect. En ik zeg meestal dat perfect niet bestaat, maar die momenten waren wel echt perfect. De zonsondergang, de muziek, het lekkere ijsje, achteraf de zee. En natuurlijk mijn fantastisch lieve zus. Het zijn momenten die ik enkel met haar wil doorbrengen. Want met iemand anders zou het zo perfect en vertrouwd niet voelen.

Dus wat ik vooral besefte die dag, is dat je soms eventjes je perfect geplande avond en dag moet laten varen, en je meevoeren met het moment. En ervan genieten. Want van sommige dingen besef je pas acheraf de waarde. Dit was echt een avond waarop ik toen besefte hoe mooi het was. En ik denk dat dat het beste aan de hele avond is geweest.

Welke onverwachtse momenten heb jij onlangs gehad?

2 thoughts on “Onverwachts is soms wel leuk

  1. Heel mooi. Ik ben ook iemand van routine, maar mijn vriend is heel spontaan. Die kan 5 minuten van te voren bedenken om ergens samen heen te gaan met de auto. In het begin had ik hier heel veel moeite mee. Maar ik merk ook dat iets spontaans ook wat leuks kan opleveren.

    1. Mijn familie ook en soms heb ik daar ook heel veel moeite mee, maar soms levert het hele mooie dagen of momenten op. Dankjewel!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: