Hoe bevalt het blogleven mij?

Hoi allemaal! Ik realiseerde me dat ik alweer een hele tijd blogger ben. Natuurlijk was ik in mijn verleden al blogger. Boekenblogger. Maar deze blog starten was ook wel een dingetje, want het is helemaal anders. En zou ik dat wel kunnen, zulke artikels schrijven? Zouden mensen het wel leuk vinden? Het was eng om de eerste stappen te zetten, maar het voelde ook enorm goed. En nu? Nu ben ik alweer bijna 8 maanden een trotse eigenaar van Sensitive Soul! En ik heb er nog geen dag spijt van gehad!

ewan-robertson-208059-unsplash
Photo by Ewan Robertson on Unsplash

Mijn boekenblog maakte me op den duur ongelukkig. Ik wilde niet meer lezen omdat ik wist dat ik dan weer zou moeten recenseren, ik was het beu om te recenseren. Ik wilde over veel bredere onderwerpen schrijven. Met pijn in het hart (maar stiekem ook opluchting) postte ik toen ook een blogpost met het feit dat Senstive Booknerd ging stoppen. Het had geen nut om een blog te hebben waar je niet gelukkig van werd, en dat zal het nooit hebben. Maar ik las nog steeds andere blogs. Blogs die meer in het straatje liggen van wat ik nu schrijf. En ik reageerde enorm veel. En wat bleek, ik mistte het schrijven wel. Ik heb zo mijn eigen kijk op de wereld, net als iedereen. En normaal deelde ik die wel een stukje op mijn vorige blog. Dus ik besloot in augustus 2017 de knoop door te hakken. Sensitive Soul was geboren!

En eerlijk, het maakt mij echt gelukkig. Ik keek van de week ook naar mijn statistieken en ik heb bijna wekelijks wel een paar comments, heb altijd goede bekijkcijfers en gewoon goede bezoekersgetallen. Ik hoor het je al denken, Nikita, daar gaat het toch niet allemaal om? Nee, dat is waar. Maar het is fijn om te horen dat je goed bezig bent en mensen waarderen wat je doet of schrijft. Zonder comments of bezoekers was ik anyways toch doorgegaan, want ik voel mij zo goed bij deze blog. Het voelt helemaal niet als 8 maanden. Soms val ik ook wel eens zonder inspiratie of weet ik niet direct hoe ergens aan te beginnen. Maar blogger zijn is net als alles met vallen en opstaan. Het moet je vooral blij maken, je leven verrijken. Doet het dat niet, dan moet je eens nadenken of het wel iets voor jou is. Gelukkig is het antwoord op die vraag voor mij meer dan duidelijk.

Ik vind het gewoon fantastisch om hierover te schrijven. Over mindstyle, psyche, het leven. Ik ben iemand die enorm veel nadenkt (soms is dat minder leuk) maar ook iemand die graag wijze woorden deelt. Hier kan ik mijn ei kwijt, of het nu doordacht is of iets wat ik net beseft heb over het leven of mezelf. Ik kan hier mezelf zijn heb ik het gevoel. Op mijn eigen kleine stukje internet. En ik las van de week een reactie van Kaylin, en een stukje van de reactie was dat het mijn blog is en er dus niks fout is. Aan wat ik deel of schrijf. En toen dacht ik bij mezelf; ‘daar heb je een punt’. Het is ook gewoon zo. En dat vind ik ook net het fijne aan mijn eigen blog. Niemand die mij zegt dat iets niet binnen de context valt van de blog of niet naar zijn of haar zin is. Ik ben baas. Dat vind ik ook het fijne aan iets alleen doen.

En hoewel het momenteen een enorm werkpuntje is, is het toch waar. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid door mijn blog. Ik heb meer zelfvertrouwen in wat ik schrijf of deel. Ik merk dat tijdens het uitwerken van blogartikelen, maar ook op school. Als ik voor Nederlands een schrijfopdracht heb (hoera!) of mijn stageverslag moet opmaken dan doe ik dat vaak met liefde en zelfvertrouwen. Schrijven is iets wat ik enorm graag doe. Vroeger vond ik het lastig mijn schrijfstijl te accepteren, maar sinds ik blog en echt volwaardig blog vind ik dat makkelijker.

Hoelang volg jij mijn blog al? En hoe heb je hem ontdekt?

4 thoughts on “Hoe bevalt het blogleven mij?

  1. Wat mooi om te horen dat het bloggen je zo goed bevalt én al helemaal mooi dat het ook echt iets goeds doet voor je zelfvertrouwen. Ik hoop dat je nog lange tijd met heel veel plezier blijft bloggen. En ik ben het helemaal met je eens: het allerbelangrijkste bij het hebben van een blog is dat je er zelf onwijs veel plezier aan beleeft.

    1. Dankjewel! Ik hou van bloggen, dat heeft er gewoon altijd ingezeten. Ik moest alleen mijn ‘niché’ vinden en mijn stijl. Ik hoop trouwens dat jij ook nog lang blijft bloggen, want jij doet het fantastisch! 🙂

  2. Ik volgde je al als boekblogger en toen je stopte duurde het even voor ik je opnieuw ontdekte. Jammer dat bloglovin je nieuwe blog niet kon toevoegen zodat je oude bloggers je niet uit het oog konden verliezen. Wel goed dat je de knoop hebt doorgehakt en hebt gekozen voor iets wat je wel gelukkig maakt.

    1. Ik vind het ook jammer, want ik heb alle mogelijke manieren geprobeerd om het zo over te zetten maar dat is dus mislukt. Ik moet eerlijk zijn dat ik op mijn boekenblog ook niet heel veel volgers had, dus de schade is niet echt groot. En ik vind het ook fijn dat ik die knoop heb doorgehakt, want het maakt me echt veel blijer. Dankjewel voor je reactie!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: