Sunshine Blogger Award

Hoi allemaal! Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, toen ik dit zag was ik zo blij! Mijn hele dag was een stuk beter. De fantastische Irene van Tussen Mars en Jupiter nomineerde mij namelijk voor de Sunshine Blogger Award. Een geen illusies, dat ze fantastisch is zeg ik niet alleen omdat ze me nomineerde. Ik vond haar daarvoor al geweldig!

sunflower-sun-summer-yellow.jpg
(Bron; WordPress.com)

”De Sunshine Blogger Award is een award van bloggers voor bloggers die anderen inspireren om creatief en positief op te treden in de blogosfeer ,,

Ik ben zelf wel blij met de blog die ik heb, maar ik verwacht nooit dat mensen werkelijk geinspireerd raken van wat ik zeg of schrijf. Daarom vind ik het des te leuker dat ik genomineerd ben! Ik wil je dan ook nog bedanken Irene! Ik vind het een hele eer om genomineerd te worden, en ik zal alle vragen met veel liefde beantwoorden!

Aan de award hangen trouwens enkele regels, ik zal ze eventjes presenteren voor jullie!

 1. Bedank de blogger die jou genomineerd heeft en plaats een link naar zijn/haar blog.

 2. Beantwoord de 11 vragen die de blogger jou stelt

 3. Nomineer zelf 11 nieuwe bloggers om de award te ontvangen en stel ze 11 vragen

 4. Som de regels op en plaats het logo van de Sunshine Blogger Award op je blog

 • Wat betekent je blognaam en vond je het moeilijk om er één te bedenken?

Mijn blog heet Sensitive Soul. Dat had je waarschijnlijk allang door. Ik vond het lastig, want ik wil een blognaam die goed klinkt en nog eens past bij mijn persoonlijkheid en blog. En ik wou er absoluut het woord ‘Sensitief’ in hebben. Maar net als veel dingen vind ik het in het Engels altijd mooier klinken. Ik ben een sensitieve ziel, en de Engelse naam klonk nog net iets beter! Mijn gevoeligheid bepaalt een groot stuk van mijn dag en leven zelfs, vandaar dat het wel een plaatsje in mijn blognaam verdiende. Niet dat ik dat erg vind trouwens, ik ben trots op die gevoeligheid!

 • Vanwaar haal je je inspiratie?

Grappig dat die vraag nu net komt, ik had namelijk nog niet zo lang geleden een inspiratiecrisis. Wat ik ook deed, een deftig artikel rolde niet uit mijn vingers. Ik haal vaak inspiratie uit het dagelijkse leven. Het zou zeker niet de eerste keer zijn dat een anekdote of een beseffing uit een dag een heel blogartikel wordt hier. Dat is vaak een reminder aan mijzelf, maar ook gewoon aan iedereen die mijn blog leest. Ook haal ik inspiratie uit tags, maar ook uit muziek. Ik schreef al wel eens een blogartikel door een zinnetje uit een tekst of een hele songtekst. En ja, dan hebben we ook nog de posts waar ik vertel welke liedjes ik laatst ontdekte en luisterde. Ook als ik merk dat ik ergens problemen mee heb deel ik het op mijn blog. Ik wil zo graag dat mijn blog een plek is waar alleen plezier en leuke dingen zijn, maar tegelijk is mijn blog ook iets waar ik mijn leven deel. En het leven is nu eenmaal met ups en downs.

 • Over welk onderwerp zou je graag schrijven, maar durf je nog niet?

Ik zou heel graag een keer een blogpost maken met mijn tekeningen maar ik vind dat nog een beetje te eng. Ik ben zelf wel tevreden met mijn tekenstijl, maar nog niet genoeg over de drempel getrokken om het ook werkelijk te doen. Maar op een dag komt er een blogpost met illustraties van mij! Dat beloof ik!

 • Om welke redenen vind jij bloggen leuk?

Laat ik daar nu net een hele blogpost aan hebben besteed, maar ik schrijf het met veel liefde nog eens op! Ik hou van bloggen omdat ik hier mijn ei kwijt kan, juist hoe ik het wil en wie ik ben. En ook gewoon omdat dit mij gelukkig maakt. Ik hou ervan om te schrijven over hoe mensen hun leven of gedachtengang kunnen verbeteren en het geeft mij ook nieuwe inzichten. Vaak vervallen die inzichten vrij snel, maar doordat ik er een volledig artikel over heb geschreven onthou ik ze vaker. En dat maakt mijn leven ook weer beter. Niet alleen dat van anderen! En natuurlijk door alle lieve reacties vind ik bloggen gewoon een feestje!

 • Wanneer ben jij op je best?

Op de momenten dat ik een dag heb dat mijn angst het niet overneemt en ik niet teveel nadenk. Als mijn angst en innerlijke criticus een beetje naar achter zit en enkel roept als het echt dreigt mis te gaan, dan ben ik op mijn best. Want dan doe ik spontante dingen en zeg ik spontane dingen. Let wel op, geen kwetsende dingen. Iedereen is het leukst als dingen spontaan komen toch? En ook ben ik dan niet zoveel bezig met of ik het wel goed doe of ik wel lief of aardig ben. En dan heb ik op dat moment ook geen onzekerheid. En geef toe, daar worden we allemaal een blijer mens van toch?

 • Is er iets aan het hele bloggen waar jij (nog) niet goed in bent?

Ja. Ik moet de technische kant van bloggen nog leren. Daarmee bedoel ik dingen zoals hoe ik mijn blog beter kan promoten, SEO, zoekmachinetermen. Echt die dingen, daar ga ik me een keer in moeten verdiepen denk ik. Maar dat komt nog wel. Ik ben momenteel gelukkig met mijn blog hoe die is, en dat is het allerbelangrijkste denk ik!

 • Weet je nog welke blog je als eerste bent gaan volgen en waarom?

Dat weet ik nog heel zeker! De eerste mindstyle blog die ik volgde (en nog steeds volg trouwens) is die van Melle! Van ‘Thank God It Is Monday’. Ik ben haar blog beginnen volgen omdat de onderwerpen me enorm aanspraken. Dat is ook de reden waarom ik zelf Sensitive Soul ben opgestart. Maar ook het enthousiasme wat van Melles blog afspat is geweldig. Als ik echt een rotdag heb en ik lees een blogpost terug van Melle, dan is mijn dag niet opgelost. Maar ik heb wel een beetje de hoop terug en een momentje gehad waar ik wel heb genoten die dag. En dat vind ik echt knap, want ineens lijkt het dan allemaal veel minder erg. En eerlijk, dat heb ik echt met heel weinig mensen in mijn leven. Ze schrijft ook zodanig gemotiveerd dat je zelf zin krijgt om je leven te verbeteren en jezelf gelukkiger te maken. Als je al niet genoeg lef had om er iets aan te doen (aan je ongelukkige situatie of mind) dan krijg je die wel als je Melle haar blog hebt gelezen.

 • Als je één ultieme blogtip moet geven, welke is dat dan?

Dat je vooral een blog moet starten die jou gelukkig maakt. Want ik was destijds gelukkig met mijn boekenblog, maar het maakte me de laatste maanden minder gelukkig. En het is zonde om je vrije zondag (in mijn geval dan) te steken in iets waar je geen voldoening uithaalt. En ja, ik geef toe dat je in sommige situaties geen keus hebt. Maar in bloggen heb je wel een keuze. Er is natuurlijk wel een verschil tussen een tijdelijke blogdip en een echt ongelukkig gevoel door je blog. Als je dat laatste ervaart, moet je toch eens nadenken wat je wilt. Want uiteindelijk kan dat ook in onnodige stress veranderen, en dat kunnen we allemaal wel missen toch?

 • Wat is/zijn je talent(en) als blogger?

Ik denk mijn schrijftalent. En als ik goed nadenk dan weet ik dat ik als kind in de lagere school al complimenten kreeg op mijn schrijftalent en fantasie. Schrijven doe ik dan ook enorm graag. Ik heb al vaker in de reacties gekregen dat ik de boodschap mooi over kan brengen of dat ik het goed kan uitleggen. En dat is toch echt wel een onderdeel van de manier waarop je schrijft. Zelfs mijn leerkracht Nederlands heeft mijn blog gelezen en zei dat ze mijn blog echt goed vond. Dat ik waardevolle boodschappen schrijf, een hele fijne schrijfstijl heb. Schrijven is iets wat ik ook gewoon graag doe. Als ik een schrijfopdracht heb op school dan begint het in mij al te dansen van geluk gewoon. Maakt niet uit over wat ik moet schrijven dan.

 • Hoe ga je om met posts waar je achteraf toch niet helemaal tevreden over bent?

Meestal post ik ze toch. Omdat ik door mijn jaren in Publiciteit heb geleerd dat soms mijn mening enorm verschilt van mijn omgeving. Ik voel vaak wel aan of iets goed is of niet, maar soms verrast een ander me toch wel met zijn of haar mening. En het is vaak een goede oefening om mijn perfectionisme wat te dimmen, door een blogpost die ik niet helemaal perfect vind toch te posten. Het is een van de enige manier om dit tegenaan te gaan, maar dat is soms gewoon lastig.

 • Weet je omgeving dat je blogt?

Ik heb het toen mijn blog een week actief was wel verteld ja. Ik heb het toen ook aangekondigd op facebook. Mijn familie weet dat ik blogger ben en mijn klas in principe ook, ik denk alleen dat ze het niet altijd onthouden. Sommige weten het wel. En ook leerkrachten zijn ervan op de hoogte, dus het is geen geheim eigenlijk. En dat vind ik niet erg, ik ben trots op mijn blog dus 🙂

Ik tag:

Evelyn – Evelyne Vergote

Saskia – Iliveformydreams

Laetitia – Miss Deadline

Vivian – Vivians Vocabulaire

Zo simpel is dan geluk

Romy – Vaker Vrolijk (ik weet dat je al getagd bent, maar ik zo mezelf echt een stommerik noemen als ik je ook niet in mijn lijstje zou zetten 😉 )

Marije – Plus een beetje

Ik vrees dat ik een regel ga overtreden, maar ik volg nog niet lang genoeg en aantal mensen genoeg om 11 bloggers te taggen. Dit is het lijstje waar ik vaak wel eens op hun blog kijk en de blog tuurlijk leuk vind. Anders had ik ze niet getagd!

Mijn vragen:

 1. Waarom ben je begonnen met bloggen?

 2. Op welke manier maakt jouw blog je leven beter?

 3. Waar haal je de inspiratie vandaan?

 4. Weten de mensen in jouw omgeving dat je blogt?

 5. Wat vind jij je grootste kracht of talent als blogger?

 6. Hoe kwam je op het idee om te gaan bloggen?

 7. Heb je nog dromen of ambities met je blog?

 8. Heb je vaste blogdagen of een bepaald routine voor bloggen?

 9. Hoe is je blognaam ontstaan?

 10. Hoelang schrijf je al? (ook los van je blog)

 11. Wil je ooit van bloggen je beroep maken of er geld mee verdienen?

2 thoughts on “Sunshine Blogger Award

 1. Leeeuk! En je bent veel te lief! Ik vind je blog net super inspirerend want je schrijft vaak heel herkenbare, diepgaande dingen! De aller aller eerste blog die ik ooit volgde is die van Cynthia, toen nog miss lipgloss. En Melle volgde ik als ‘eerst’ toen actiever blogs ging lezen. Echt heel tof om je antwoorden te lezen! ^^

  1. Dankjewel! Je bent zelf veel te lief trouwens! Ik ben echt zo blij dat te horen, je reactie maakte gisteren mijn dag gewoon goed! Melle is ook een blogster die ik al lang volg eigenlijk. Dankjewel!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: