Give myself some love! ~1~

Hoi allemaal! Ik moet eerlijk zijn, leven met een perfectionistische aard is fijn. Het zorgt voor veel voordelen. Maar soms kan dat perfectionisme ook te erg worden. Kan het omslaan naar een angst. Ik wil niet dat ik heel mijn leven alles wat ik doe slecht vind. Want ik weet dat ik zo terug kan keren naar die periode van zelfhaat. Ik wil dat echt niet. Dus ik roep een nieuwe rubriek op. De naam is misschien tijdelijk, dat zie ik vanzelf wel. Maar ik vind het tijd om mezelf elke zondag in de bloemetjes te zetten. Ik vertel je de bijzonderste complimenten die ik deze week kreeg, en natuurlijk wat ik zelf vond dat ik goed heb gedaan. Het draait niet alleen om wat een ander heeft gezegd, maar ook om wat ik zelf goed heb gedaan. Op deze manier ben ik ook bewust bezig met mijn eigen zelfvertrouwen en zelfliefde. Dus dit klinkt als een plan! Vanwege de privacy gebruik ik geen namen, alleen intialen of beschrijving van de persoon.

Givemyselfsomelove.JPG

COMPLIMENTEN

 • Bedankt dat ik jou alles kan vertellen ~ K.

Ik moet eerlijk zijn, ik heb wat struggles met vriendschap. Dat komt voor een groot stuk door mijn eigen gedachtengang omdat ik altijd maar vind dat het niet goed genoeg is. Toch vinden andere mensen dat niet. De vrijdag voor de stage luchtte mijn vriendin haar hart bij me net voor de les. En ze had er echt een keer nood aan. Achteraf, na het advies en de luistersessie was ze me enorm dankbaar omdat ze me alles kon vertellen. En het is belangrijk dat je zo’n persoon in je leven hebt, maar ook heel bijzonder als jij die persoon bent die iemand zo hard vertrouwt. Dat doet mij goed!

 • Je nieuwe kapsel staat je goed! ~ I.

Zondagnamiddag was ik bij tante en nonkel, en mijn nonkel zou mijn haar bijknippen. Het was serieus aan het splitsen en eigenlijk al kapot aan het gaan. En de conclusie was al snel getrokken dat er veel meer af moest dan verwacht. En eerlijk, toen hij vertelde hoever het zou moeten geknipt worden deed dat wel een beetje pijn. Het was zo mooi lang en ik was er vrij trots op. Het voelde als een stukje van mezelf. Maar ik vond het nieuwe kapsel ook niet slecht en was er heel blij mee! Enthousiast postte ik dan ook een selfie op al mijn social media. En toen kreeg ik via Instagram een complimentje dat mijn nieuwe kapsel me goed staat! Ik ben er zelf ook wel blij mee. Het is alleen altijd een dingetje om afscheid te nemen van je lange lokken. Denk dat ieder meisje dat stiekem wel heeft. Niet alleen van deze persoon kreeg ik complimenten, een klasgenootje vertelde ook dat ze mijn haar echt heel mooi vond!

 • Je bent top bezig, waar een wil is, is een weg! ~ B.

Maandagochtend verliep vrij goed op stage. Alleen wist ik dat mijn angst het ging overnemen. Over dit puntje komt volgende week trouwens nog een artikeltje online. Wel eentje waar ik trots op ben! Maar ik heb een heleboel internetvrienden ook, en ik heb maandag in de lunchpauze eventjes mijn hart gelucht. En van B kreeg ik het compliment dat ik al zo goed bezig was, en dat het mij wel zou lukken. Weet je, in momenten van crisis of nood zijn dit de woorden die je wilt horen om te kalmeren. Top! En ik denk dat we het allemaal wel fijn vinden om te horen dat je goed bezig bent.

 • Je bent een topmeisje, je kan dit! ~ J.

Vorige week dinsdag had ik over de middag nog een crisismomentje. Ik maakte mezelf gek, mijn angst nam alles over waardoor ik er gewoon eventjes geen zin meer in had. In stage dan. De gedachte dat ik nog twee weken te gaan had na deze week maakte het er ook niet echt beter op. Mijn vriend had toen ook net middagpauze op zijn stage, dus ik besloot hem een berichtje te sturen om er eventjes over te praten. Via sms dan. Hij heeft me kunnen kalmeren, en vertelde me dat ik een topmeisje was. Dat dit wel in orde kwam. En door die peptalk had ik terug energie en de vechterslust die ik altijd heb! Dankjewel 🙂

 • Knap dat je toch nog gelooft dat het goedkomt! Met zo’n sterk karakter als dat van jou vertrouw ik daar zeker op! ~ J-L.

Ik heb ook een internetvriendin die inmiddels aan de andere kant van de wereld woont. Maar dat houdt ons niet tegen om contact te houden, ondanks het tijdsverschil. We sturen elkaar berichtjes via Messenger en antwoorden wanneer het ons uitkomt. Ik had haar al een tijdje niet gehoord en besloot haar meteen bij te praten over wat er allemaal gebeurd was en tegelijk ook te vertellen over mijn angst. Ze weet vrij veel, ook over de dingen die ik afgelopen tijd heb meegemaakt. En toen ik dat compliment las in haar antwoord, dat doet toch echt wel iets met je. Te horen krijgen dat je een sterk karakter hebt, dat is gewoon een gigantisch mooi ding om te horen en een mooie kwaliteit trouwens!

 • Knap dat je jezelf wist te kalmeren! ~ R.

Ik volg al heel lang Romy haar blog, Vaker Vrolijk. Dat was waarschijnlijk ook wel duidelijk aangezien ik daar bijna dagelijks een reactie achterlaat. Ik had verteld in een reactie over mijn moeilijke dagen aan het begin van de week. En Romy had er bewondering voor dat ik mezelf wist te kalmeren om zo toch nog een fijne week te hebben. Ook dat complimentje vond ik heel bijzonder! Dankjewel Romy! Maar ook omdat mensen niet altijd beseffen hoe lastig het is om jezelf te kalmeren in zo’n moment. Dan is het extra fijn als iemand daar een keer bewondering voor toont. Het is niet makkelijk om jezelf wijs te maken dat je goed genoeg bent en het wel goedkomt als er constant een criticus in je hoofd de boel overneemt en al die goedbedoelde gedachten wegschiet als een steentje met een katapult.

DIT DEED IK GOED!

 • Geen paniek gehad bij de verbeterpuntjes van mijn verpakking!

Voor ons eindwerk moeten wij een groente of fruit promoten. Daar hoort natuurlijk een verpakking bij. De vorige keer was het redelijk verkeerd gelopen, en het gevolg was dat alle alarmbellen afgingen en ik mezelf compleet de grond in boorde in mijn hoofd. Wat nefast is voor mijn zelfvertrouwen natuurlijk. Deze keer waren er weer verbeterpuntjes maar in plaats van dat de alarmbellen afgingen kon ik mezelf vertellen dat als ik ze verbeter, het allemaal wel goedkomt. Ik ging op mijn stoel zitten en ging rustig weer aan de slag alsof er niks was gebeurt. Dit lukt niet altijd, maar als het dan eens lukt dan is het top natuurlijk!

 • Paniekmomentjes niet opkroppen maar erover praten

Een puntje wat soms nog lastig is, is erover praten. Omdat ik dan mijn grootste kwetsbaarheid blootleg, maar ook omdat ik soms het gevoel heb dat ik me aanstel. Maar aan de andere kant, als ik hier niet over ga praten zal het ook niet opgelost raken. Want dit is iets wat ik niet alleen aankan. Het is altijd een hele stap om erover te gaan praten en het vraagt me vaak veel moed en ik moet mezelf die vaak ook inpraten. Maar uiteindelijk is het wel het beste. Want na een gesprek met iemand kan ik beter relativeren en raakt het opgelost. Voor eventjes dan.

 • Mijn humeur niet laten bederven door kleine stommigheden

We kennen ze allemaal. De first world problems. Oh, die bus is te vroeg weg en nu moet ik wel 10 volle minuten wachten op de volgende. Ramp! Door stage neem ik de trein ‘s morgens en ‘s avonds. En ik heb als ik op het station ben nog een bus nodig naar huis. Alleen beloofde onze vervoersmaatschappij om de bussen en treinen hun uren aan te passen zodat ze aansloten op elkaar. Alleen merk ik daar niet zoveel van, want mijn bus is altijd weg als ik net aankom. Geen zorgen, de volgende komt over tien minuten. En ik merk dat het mij nogal makkelijk afgaat om dan slechtgezind te worden. Zeker na een lange dag word je daar niet vrolijk van. Maar deze week dacht ik; weet je wat? Laat ik het eens goed bekijken en gewoon rustig op de volgende wachten. Ik kan je verzekeren, die tweede manier van denken deed mijn humeur veel goeds!

 • Knipperlichten hun batterij insteken

Een van mijn stagetaken is bij de knipperlichten de batterijen insteken. Klinkt heel raar, maar ik loop stage bij een bedrijf dat wegsignalisatie doet dus dat hoort daar ook bij. Alleen, om de bakjes waar die batterij in moet open te krijgen, heb je nogal wat kracht nodig. Laat er een ding zijn wat ik niet heb, is het wel kracht. Lichamelijk dan. Dus ik had nogal wat probleempjes met het openkrijgen en dichtkrijgen ervan. Maar ik gaf niet op en het is me gelukt! Uiteindelijk heb ik alle batterijen kunnen insteken!

 • Blogfoutje rustig bijgewerkt

Woensdag en donderdag liep er het een en ander mis. Ik was blijkbaar enorm verward toen ik deze week mijn blog inplande. Woensdag had ik namelijk alleen een titel ingepland en de blogpost voor donderdag had ik in het geheel niet ingepland. Daar kwam ik vrijdag achter. Eventjes was ik geschrokken toen ik dat zag, maar ik heb het rustig bijgewerkt. Kan ons allemaal wel eens overkomen toch?

 • Ik word steeds blijer van selfies!

Ik heb een struggle met selfies soms. Niet dat ik mezelf lelijk vind. Ik ben te kritisch voor de manier waarop ik lach of kijk als ik een selfie maak. Soms kijken mijn ogen raar of is mijn lach slecht. Er is altijd wel iets. Ik betrapte me er van de week op hoe graag ik met de filtertjes van Snapchat speel. Niet om dingen te verbloemen, gewoon omdat ik de foto’s echt leuk vind! Een keer stuurde ik een snap naar mijn nichtje met de boodschap dat ik al die filters zo leuk vind en de foto’s ook! Ze stuurde lachend terug dat het bij haar net iets te donker was voor selfies met filters, maar ik vond het wel fijn. Zeker als ik dan mijn haar zie, ben ik heel blij met wat ik op dat beeldscherm van mijn smartphone zie!

2 thoughts on “Give myself some love! ~1~

 1. Je bent echt goed bezig!
  Als je kritiek krijgt op je eindwerk of iets anders waar je mee bezig bent, is dat niet omdat jij stom bent, of dom, maar gewoon omdat je werk beter kan. Je hoeft het niet persoonlijk op te nemen. Je kan het zien als een manier om je te helpen nog beter te worden! Goed dat je je er daarna gewoon terug aan kon zetten en dingen verbeteren! En fijn dat je zoveel mooie complimenten kreeg, doet deugd hé?

  1. Je reactie is zo lief! Vond het wel spannend deze online te gooien, maar het doet wel deugd. Ik probeer het goed te nemen, maar soms neemt mijn angst het over. Ik besef het wel hoor, maar mijn angst blokkeert me en zet me vast. Die complimenten deden inderdaad deugd, maar jouw reactie zeker ook! ❤

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: