Was het echt een slechte dag?

Hoi allemaal! Slechte dagen, we hebben ze allemaal. Ze horen er nu eenmaal bij. Zonder slechte dagen geen goede, en zonder pech geen geluk. Net zoals yin en yang. Maar ik denk dat we soms een dag te snel als een slechte bestempelen. Ik weet het, er zijn dagen waarop alles compleet in het honderd lopen en waarop je werkelijk alles verkeerd doet. Die zijn er en die zullen er altijd zijn. Of je nu 10, 30 of 60 jaar bent. Daar twijfel ik niet aan. Soms moet je alleen eens nadenken. Heb je echt een slechte dag of had je een klein pechmomentje dat je hele dag slecht maakte? Want het verschil tussen die twee is namelijk gi-gan-tisch. En als je dat opmerkt, denk ik dat je leven zoveel beter zal worden.

14

Ik ken mensen die met de trein naar werk of school reizen. En soms hoor ik ze dan zuchten als de trein vijf minuutjes vertraging heeft. En dan volgen er soms uitspraken zoals; ‘ja, vandaag wordt weer rottig’. Het is balen dat die trein vertraging heeft. Maar is dat echt zo erg? Moet je daardoor je hele humeur en dag laten verpesten? Na vijf minuten is je probleem opgelost. Meestal toch haha, ik ben ook bekend met het openbaar vervoer en het treinreizen. Ik vind vooral die uitspraak zorgwekkend. Hoe weet je ingodsnaam dat je dag zo slecht gaat worden? En als je al van ‘s morgens vroeg zo negatief denkt wordt je dag inderdaad slecht. Het zijn je gedachten die een dag maken of breken. Vooral die ‘s morgens vroeg.

Vroeger vond ik het lastig om door dat soort dingen mijn dag niet te laten verpesten. Maar ik heb door de jaren heen veel geleerd over positiviteit en dat wil ik graag delen. Zodat anderen er ook iets aan hebben. Een goed voorbeeld is de bus die net wegrijdt als ik hem nodig heb. Mijn zus kan dan een ellendige zucht laten horen omdat ze weer tien minuten moet wachten. Tegenwoordig zwaai ik in gedachten vrolijk naar de bus omdat ik weiger dat hij mijn dag verpest of mijn goede humeur. En als ik al moe ben of slechtgezind, om het nog erger te maken. Ik merk ook dat ik voor stomme tegenslagen vaker een makkelijke oplossing weet of dat ik het niet zo makkelijk negatief zie. En dat maakt het gewoon beter. Je dagen zijn gewoon leuker. Want dat je bus te vroeg wegreed en jij tien minuten moet wachten is een luxeprobleem. Dat je favoriete chips net vandaag niet in de rekken ligt omdat ze uitverkocht zijn, is een luxeprobleem. Het is een mooi feit dat jij je je favoriete chips kan veroorloven. Het is goed dat jij kan gebruikmaken van het openbaar vervoer. Want wat zou je zijn zonder? Ja inderdaad, je kan zelf een auto hebben. Maar die kost ook een fortuin. Zelfde voor een fiets. Soms moet je eens echt nadenken of je probleem echt je dag mag verpesten, of je het gewoon kan achter je laten. Balen, maar toch verder met je dag. Want dat je trein vertraging heeft, betekent echt niet dat je hele dag fout gaat lopen. En doet die dat toch? Jammer, zo’n dagen hebben we allemaal. Vergeet niet dat er mensen zijn die je bad day met liefde overnemen. Denk daar eens aan. En lach een keer als je trein vertraging heeft. Ik garandeer je, het doet wonderen en zelfs mirakels voor je humeur!

Is jouw dag makkelijk verpest?

%d bloggers liken dit: