Happy Moments | 10

Hoi allemaal! Wanneer ik een artikel met geluksmomentjes mag uitwerken, ben ik altijd blij. Ik ben van de mening dat dankbaarheid en tevredenheid je leven enorm bevordert. Maar ik werd nog iets blijer toen ik zag dat dit alweer editie 10 was! Want dat betekent dat ik al zoveel heb gehad om dankbaar voor te zijn. Dat maakt mij een gelukzak, en maakt mijn leven leuker. Ook inspireer ik jullie hopelijk zo om zelf ook gelukkig te zijn met de dagelijkse dingen en de kleine dingen. Want dat is nog wel het belangrijkste in het leven.

zach-lucero-802489-unsplash

 •  Na maanden nog eens The Sims 3 spelen

Ik ben al sinds mijn 11 jaar een dieharde simsfan. En dat terwijl je het spel volgens de ‘normen’ pas op je 12de mag spelen. Badass. Maar dat zijn inmiddels al 10 mooie jaren, het is ook een game waar ik altijd naar blijf terugkeren. Zelfs na een drukke periode wanneer ik er niet aan heb gedacht. Weliswaar speel ik veel minder dan vroeger, maar ik vind het nog wel even leuk. Het biedt mij ontspanning en ik kan mijn hoofd eventjes leeg maken. Na heel lang The Sims 4 te spelen, trok ik The Sims 3 nog eens uit de kast. Het is mijn favoriete ‘generatie’ onder de games, dus ik werd daar wel blij van!

 •  Na een regenachtige dag op je bed in pyjama liggen lezen

Het zou eigenlijk lente moeten zijn. Daarmee verwacht ik geen tropische warmtevlagen, maar ook geen dagen regen zoals we soms hebben gehad de afgelopen tijd. Gelukkig voor mij, kan ik daar wel iets positiefs in zien. Na de regen en nattigheid van buiten, vind ik het zalig om mijn warme pyjaam aan te doen en op bed te lezen. Ik lees sowieso graag in pyjama ‘s avonds. Maar na een koude, regenachtige dag heb ik daar nog net iets meer deugd van. Zie het een beetje als de warme chocomelk na een sneeuwballengevecht. Maar dan de lentevariant 😉

 •  De stad in met mama

Nu ik niet meer studeer, ben ik ook vaker vrij. En nu ik thuiszit voor ontspanning ook. Wanneer ik dan eventjes met mama alleen de stad in kan, geniet ik daar wel van. Natuurlijk zie ik mijn broers en zusje enorm graag. Maar van die quality time tussen moeder en dochter geniet ik ook enorm! Dat is toch anders dan als er anderen mee zijn. Dat moet gewoon eens kunnen soms

 •  Post van de bibliotheek

Onze bibliotheek laat reservaties die klaarstaan via mail versturen, maar ook sturen ze een brief. Ik ben altijd blij als ik zo’n brief in handen heb, want dat betekent dat ik weer kan uitkijken naar een supertof boek! Reservaties die ik heb gemaakt, zijn meestal ook wel boeken die net uit zijn of waar ik al lang naar uitkijk. Dus je kan je wel voorstellen dat de vreugde groot is als ik ze dan werkelijk kan lezen.

 •  Zwemmen met broer en zus

In een van mijn weekoverzichtjes afgelopen tijd vertelde ik al dat ik was gaan zwemmen met broer en zus op de plek waar ik afgelopen zomer mijn studentenjob deed. Altijd tof om daar weer te zijn! Niet alleen dat, we maken er gewoon altijd heel veel plezier. Ik ben ook dankbaar tegelijk voor de goeie band die ik met hen heb. Dat klinkt zo vanzelfsprekend, maar er zijn zoveel gezinnen waar broers en zussen constant ruziemaken en het niet met elkaar kunnen vinden. Ik ben blij dat het bij ons anders is. Dan zijn uitjes zoals deze altijd een feestje op zich.

 •  De lieve reacties op mijn blog

Mijn blog is vrij persoonlijk, ik schrijf ook gewoon over wat ik meemaak. Soms giet ik dat in een lesje of iets wat ik wil meegeven. Maar bovenal schrijf ik vanuit wat ik meemaak of uit mijn hart. Wanneer ik mijn hart of ziel op tafel leg (niet letterlijk dan) dan vind ik dat ook wel spannend. Ik was enorm ontroerd door al die lieve reacties op mijn artikel over mentale gezondheid. Het artikel is beveiligd omdat het wel heel persoonlijk is, maar de mensen die reageerden hebben het wachtwoord en ik wist niet wat ik las toen ik al die lieve reacties zag en las. Ik probeer het onder woorden te brengen, maar ik denk dat het gevoel van blijdschap, dankbaardheid en warmte niet te beschrijven is. Hoe cliché dat ook klinkt. Het is zo.

 •  Biddend voor mijn laptop zitten voor de sims

Ik ben niet gelovig, en ik wil met dit geluksmomentje ook geen gelovigen beledigen. Ik heb respect voor iedereen. Maar ik moest wel lachen, ik was iets aan het installeren voor mijn spel en het lukte steeds niet. Toen ik de oplossing dacht te hebben gevonden, zat ik letterlijk met mijn handen in elkaar gevouwen voor mijn scherm. Het is wel gelukt. Ik denk dat het wel een grappig zicht moet geweest zijn. Natuurlijk neem ik games niet zo serieus, maar een beetje humor mag er wel bij. Graag zelfs.

 •  Beseffen dat er nog zoveel leuke boeken op komst zijn

Ondanks dat ik zelf geen boekenblogger meer ben, volg ik er wel nog een paar. Enkel degene die ik echt wil volgen. Daardoor blijf ik ook op de hoogte van welke boeken er uitkomen en wanneer mijn favoriete schrijvers weer aan iets nieuw begonnen zijn. Als ik dan mijn nooit-eindigende lijstje op Goodreads kan bijvullen, ben ik als een kind zo blij. Ik lees enorm veel, maar ik word altijd blij als ik weet dat er nog zoveel leuke boeken zijn waar ik weer naar kan uitkijken. Lezen verrijkt je leven, daar geloof ik heel hard in. Ik ben van nature al iemand die graag goed doet voor anderen en anderen respecteert. Maar door boeken kijk ik nog anders naar mensen. Ik lees meestal geen waargebeurde verhalen, maar wel dingen die wel echt kunnen zijn. In die boeken heb ik al over zoveel ongewone situaties, karaktertrekken, gewoontjes, problemen etc.. gelezen, waardoor ik gewoon een stuk mensenkennis heb denk ik. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen. Ik probeer mensen altijd te steunen want niks voor mij is te gek van situatie, en daardoor accepteer ik vrijwel iedereen. Je bent ook zoveel meer dan de situatie waar je in leeft of de problemen die je hebt.

Wat waren jouw happy moments van de afgelopen tijd?

6 thoughts on “Happy Moments | 10

  1. Dankjewel! Ik moet toegeven nu ik ouder ben, ik ook niet meer zo obsessief als vroeger speel. Maar wel nog regelmatig.

 1. Super leuk om te lezen, mijn favoriet moment van de afgelopen tijd is toch wel het oprichten van deze blog denk ik :))

  1. Dankjewel! Ik ga zeker eens op je blog kijken, ben wel benieuwd. Ik wens je nu alvast heel veel succes met je nieuwe blog en heel veel blogplezier!

 2. Ik vind het altijd fijn om te zien dat je regelmatig een nieuwe Happy Moments kan samenstellen. Enkele zaken waar ik deze week zelf blij van werd zijn het feit dat een vriendin blij was met de verjaardagskaart die ik voor haar maakte, de pioenrozen die ik in de supermarkt kocht en die heel mooi op de kast staan, dat ik maandag met een vriendin kon afspreken en bijpraten, dat ik eergisteren mijn metekindje mocht voorlezen (nog boekjes lezen Tattie, nog boekjes lezen!) en eergisteren mijn neefje om dan vervolgens zijn broertje te kunnen knuffelen, dat ik de tijd vond om even te bloggen, een boek kon uitlezen, …

  1. Ik vind het gewoon belangrijk om tussen al die negativiteit en problemen die heersen het goeie ook te behouden en daar bewust van te zijn. Het maakt je leven absoluut beter. Iemand verrassen met een mooie kaart is altijd leuk. Er eentje ontvangen ook trouwens. Dat kan ik inmiddels ook zeggen. Ook uitjes met vriendinnen, familie en boekjes lezen met kindjes zijn geweldige blijmakers. Op naar nog meer zulke mooie momenten!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: