Een moeilijk momentje | Digital Detox

Hoi allemaal! Ik heb beloofd jullie op de hoogte te houden over mijn digital detox. Zoals jullie wel weten doe ik een jaartje zonder social media. Althans, dat ga ik proberen. Niks is zeker natuurlijk. Wie weet zit ik over twee maanden wel terug op social media. Maar ik zet dapper door. Ik merkte wel dat ik de drang kreeg om eens te kijken, dus daar wil ik eventjes uitgebreider over vertellen. Dus let’s go!

Processed with VSCO with hb1 preset

Het is nog niet zo lang geleden eigenlijk en ik weet niet meer wat de trigger was. Ik had niet perse een trigger om te kijken. Eerder om iets te posten. Ik geniet ervan als ik mijn dag vastleg in foto’s, daarom hou ik ook zo van mijn weekoverzichtjes. Maar ik vond het ook altijd heel leuk om dat met de wereld te delen op social media. Maar dat kan dus niet meer. Toch niet komend jaar. Ik merk dat ik wel heel graag dingen wil delen en niet perse andere updates wil zien. Zegt waarschijnlijk weer heel veel over mijn ego haha

Maar als ik verder nadenk en het gevoel verder ‘verken’, merk ik dat dat ook niet helemaal waar is. Instagram Stories vind ik geweldig leuk en ik reageer ook heel graag op anderen hun verhaal. En dat kan ik nu dus niet. Ik mis dat wel, die korte fragmentjes uit mensen hun leven. Oke, er zijn mensen die werkelijk alles online slingeren. Maar dat terzijde, dat doe ik sommige dagen trouwens ook. Ieder zijn keuze natuurlijk. Maar ik mis dat wel en soms delen mensen vaak grappige situaties en kon ik ook eens goed lachen. Het is een kleine vorm van amusement die ik nu wel mis.

Ook nu gewoon ik mijn iPhone 11 heb. Ik weet dat het niet slim is om dat te kopen tijdens je detox, maar mijn telefoon moest vervangen worden. Nu kan ik nog niet zo soepel overweg met die nieuwe camera en al die functies. Maar ik experimenteer en speel daar graag mee en er zullen dagen zijn dat ik echt hele mooie foto’s zal hebben. De drang om ze te delen zal nog zo groot zijn. Dus waar het de eerste weken heel rustig, makkelijk en zonder triggers verliep, loopt het nu echt al iets stroever. En we zijn pas een maand verder. Dus ik ben benieuwd of het nog erger gaat worden of dat het uiteindelijk gaat wennen. Ik haal wel heel veel rust uit die detox. Voornamelijk omdat ik niet in ene kort moment al mijn social media probeer te checken, maar ook omdat ik nu veel meer vrije tijd heb. Ik kijk al eens vaker Netflix, lees meer en rustiger en daarnaast heb ik ook al een stuk meer getekend. Het zijn allemaal dingen die zeker wel bijdragen aan mijn welzijn. En dat zijn zeker dingen die ik wil meenemen als ik klaar ben met de detox. Want zo vaak tekenen is gewoon fantastisch. Ik doe echt niks liever dan dat.

Denk jij dat ik het een jaar ga volhouden?

2 thoughts on “Een moeilijk momentje | Digital Detox

  1. Je gaat het zeker een jaar volhouden! Ik heb mijn Instagram ook vaarwel gezegd voorlopig omdat ik het echt ff beu was. Die foto’s kan je altijd hier delen hé 🙂

    1. Dankjewel voor je motivatie! En fijn dat jij ook eventjes je Insta hebt neergelegd. Het is een opluchting als dat van je schouders valt. En idd! Als ik echt pareltjes heb dan zal ik er wel een een post aan wijden. Merci voor je idee 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: