Positiviteit in een lastige tijd

Hoi allemaal! Ik wilde graag mijn verhaaltje doen rond het Corona-virus dat zich de ronde doet. Niet omdat iedereen het doet, maar omdat ik er behoefte aan heb. En omdat we allemaal bang en in paniek zijn, en ik graag een beetje hoop en positiviteit in de wereld wil gooien. Ik snap ook dat dat niet altijd makkelijk is. Maar hoop en liefde houden de wereld overeind. En dat mag je nooit vergeten.

Het is niemand ontgaan dat er zowel in België en Nederland heel wat besmettingen zijn en zelfs al mensen dood zijn gegaan. De precieze cijfers heb ik nu eventjes niet, maar dat doet er ook niet toe. Ieder sterfgeval is erg en doet heel veel pijn voor de nabestaanden. Net zoals mensen die besmet zijn en in quarantaine zitten. Het is geen leuke situatie. Er is ook maar een pad voor deze situatie, en dat is zoals vele moeilijke dingen in het leven. Er recht doorheen.

We zijn met zijn allen aan het hamsteren en in paniek en bang. Dat we bang en in paniek zijn dat is normaal. Corona is een virus en het is zwaarder dan een simpel griepje. De regering neemt ook maatregelen. Evenementen worden platgelegd, scholen en universiteiten sluiten en je mag niet meer eten in horecazaken. Allemaal maatregelen om het virus te stoppen. En dat voor een aantal weken.

Het hamsteren klinkt mij vrij onzinnig in de oren, omdat de winkels gewoon open blijven. In de supermarkten is alles onder controle, er zijn zelfs winkels die ‘s nachts personeel laten aanvullen gewoon om iedereen van eten te voorzien. Die paniek is echt nergens voor nodig. Het is een virus, geen oorlog die uitbreekt.

Maar we mogen de moed niet verliezen. Hoop en liefde is het enige wat ons hier allemaal doorheen gaat helpen. En hoe erg een situatie uit de hand lijkt te lopen of hoe fout het ook kan gaan; zolang er hoop is, is er leven. Als er een iets is wat ik de afgelopen tijd heb geleerd, is het wel dat. Dus we moeten blijven hopen en positief blijven dat de epidemie terug zal minderen en we over een lange tijd weer op straat kunnen lopen en alles weer zijn normale gang zal gaan. Zorg voor jezelf, maar ook voor elkaar. Geliefden die kwetsbaar zijn en niet buiten durven door het virus, help ze. Ga boodschappen doen voor ze, help ze uit de nood. We kunnen de wereld niet redden en een iemand alleen kan Corona niet stoppen. Maar we kunnen elkaar wel helpen en steunen in deze lastige tijd. En ik hoop dat we dat met zijn allen doen. Want dan weet ik zeker dat het goed komt. Dat kan niet anders.

~ T I P S ~

  • Was regelmatig je handen. Dat moet je normaal al doen, maar nu nog iets meer
  • Ontsmet je handen regelmatig
  • Blijf thuis als je ziek bent, zo steek je anderen niet aan
  • Zorg voor elkaar en help elkaar waar het kan
  • Blijf positief 

 

Hoe ga jij om met het hele gebeuren rond Corona?

%d bloggers liken dit: