Week in beeld | 17

Vorige week was er geen overzichtje, mijn excuses. Ik was gemotiveerd want ik weet nog dat ik op maandagavond uitgebreid aan het vertellen was hoe mijn dag was geweest en ik had me ook voorgenomen dat proberen dagelijks te doen. Dat mislukte, en de week vorderde en ik voelde me minder fijn in mijn vel. Maar ook het foto’s maken gebeurde niet. Tegen het eind van de week had ik meer dagen zonder foto’s dan dagen met foto’s. Uiteindelijk heb ik toen besloten om het weekoverzichtje over te slaan en er de volgende week terug aan te beginnen. New round, new chances. En deze keer wel goed. Ik heb alleen niet zo heel goed bijgehouden wat ik allemaal heb gedaan. Maar komt wel goed.

★ Het begin van de week startte gelijk al best lastig. Opstaan alleen al was een ramp omdat ik moe was van de zondag. De meeste mensen waren thuis door de feestdag, maar ik niet. Gelukkig moest ik pas in de namiddag werken. ‘s Morgens had ik om te beginnen een serieus ochtendhumeur, zelfs ons vogeltje werkte op mijn zenuwen. Tegen de middag is het gelukkig wel gebeterd en ik heb ook eventjes getekend. Ik kocht vorige week via via een iPad over met Apple Pencil voor een mooie prijs. Waar ik nog steeds heel gelukkig mee ben. Digitaal tekenen is veel beter voor mijn pols, gezien een stylus lichter is en ik voor de kleuren natuurlijk geen duizend stiften moet opentrekken en dicht doen. Het is ook een uitdaging voor mij, maar ik vind het heel erg leuk. De Corgi hierboven is mijn eerste eigen creatie. Die heb ik dit weekend getekend en het was heel ontspannend. In de namiddag ging ik werken, en toen ik naar huis ging was ik kapot. We zijn een van de weinigen die open zijn op feestdagen, dus je kan je wel iets voorstellen. ‘s Avonds deed ik wat blogwerk en tekende ik nog eventjes. Dat is echt mijn ontspanning en ik ben blij dat het weer kan. Want geloof me, ik heb het gemist.

★ Ik weet niet meer zo goed wat ik dinsdag heb gedaan, dus ik skip deze dag maar eventjes. Ik weet wel nog dat ik ‘s avonds honger had en geen zin had om iets klaar te maken. Toen heb ik pasta thuis laten leveren en dat was een fijn puntje in mijn week van de week. En lekker trouwens!

★ Woensdag startte redelijk slecht, maar het beterde door de dag heen. Alleen was ik tegen de middag de tijd uit het oog verloren. En daardoor mistte ik mijn bus. En als ik op woensdag mijn bus mis, mis ik ook mijn trein en dan ben ik te laat. Omdat ik op woensdag eerder start dan andere dagen. Ik heb eventjes gebeld naar het werk, maar zoals ik al verwachtte was het geen groot probleem. Iedereen maakt dit soort dingen mee. Nadien ben ik er ingevlogen en ging de dag vrij snel. In de avond tekende ik nog eventjes op mijn iPad. Ik was eerst niet blij met mijn tekening, maar dat ben ik ondertussen wel. Ik mag niet vergeten dat ik nog geen jaren op een iPad teken en dat anders is dan op papier. Het vergt weer een andere aanpak.

★ Donderdag heb ik niet zo heel veel gedaan, ik ben vrij lang in mijn bed blijven liggen. Maar in de namiddag deed ik boodschappen want ik had een paar dingen nodig. Voor de rest heb ik niet zoveel gedaan behalve op mijn iPad liggen spelen en lezen. Ik riep ook jullie hulp in voor nieuwe inspiratie, en er zitten heel veel dingen tussen waar ik iets mee kan doen. Dus ik ben zo dankbaar daarvoor! Ik heb de beste volgers. Nu nog de energie vinden om er iets mee te doen, maar dat komt wel in orde. Normaal had ik afgesproken met een maat om te gaan wandelen, maar dat ging door omstandigheden niet door. Helaas, volgende keer beter.

★ En toen was het einde van de week er weer. Niet van de werkweek, want ik moet zondag ook werken. Maar vrijdag startte al een stuk beter. Het was druilerig en grauw weer, waardoor het rustig was in de namiddag. Wat niet erg is, zo’n dag was voor ons allemaal wel welkom denk ik. Ik had al een hele dag zin in een broodje met mozzarella en pesto, maar de broodjeszaken zijn natuurlijk al dicht als ik klaar ben met werken. Dus ik heb zelf de benodigdheden in huis gehaald en maakte zelf mijn broodje. Wat heel lekker was. Ik vind koken eigenlijk wel leuk, maar ik maak er niet altijd tijd voor en grijp vaak naar gemakkelijke dingen. Slechte gewoonte.

★ Ik keek al een hele week uit naar zaterdag en daar had ik een goeie reden voor. Deze week ging de bibliotheek weer open. Maar ik moest werken en ‘s morgens gaan is geen optie. Dat komt te krap uit met mijn trein en lunch. Dus het werd zaterdag. Het was zo fijn om daar weer te zijn. Maar tegelijkertijd ook zo raar met al die linten en wegen die je moest nemen. Ik ben vooral blij dat ik weer nieuwe boeken heb en ze zelf kon uitzoeken. Want ik was heel dankbaar met de service van de bibliotheek zelf. Fantastisch dat ze zo toch de mensen aan boeken hebben geholpen. Maar er gaat niks boven snuisteren tussen de rekken naar verborgen pareltjes. In de namiddag gingen we naar de Albert Heijn om boodschappen en ik bracht weer chocolade mee. ‘s Avonds maakte ik pasta pesto met champignons, zongedroogde tomaten en paprika. Ik hoopte nog een portie over te hebben voor de lunch op mijn werk, maar die missie was mislukt. Maar alsnog was het wel lekker.

★ Het einde van de week brak aan. Ik begon mijn zondag rustig met Griekse yoghurt met aardbeitjes en muesli. Kommetjes waren allemaal vuil en ik had geen zin om af te wassen. Dus ik heb het maar in een koffiemok gedaan. Na mijn ontbijtje sprong ik op de trein om te gaan werken. De donkere wolken voorspelden niet veel goeds, maar het is nog vrij lang droog geweest. Het was een klassieke zondag zoals ik die ken. Na het werk ontdekte ik dat de NMBS mijn trein naar huis weer verlaat heeft en die was al best laat. Maar oke, er zijn ergere dingen in de wereld. Na het eten werkte ik mijn weekoverzichtje af en keek ik nog eventjes Netflix voor ik in mijn bed kroop.

Hoe was jouw weekje?

%d bloggers liken dit: