Week in beeld 34 | Hele gekke jaarwisseling

Hi allemaal! Ik wil dus heel graag terug weekoverzichtjes maken zoals ik eerst deed. Het probleem is dat ik vaak heel weinig foto’s maak. Dus voorlopig pak ik het anders aan. De foto’s die ik heb gemaakt ga ik gebruiken en daarbij vertel ik dan hoe mijn week is geweest. In de hoop ooit weer een dagelijks overzichtje foto’s te hebben zoals eerst. Of misschien ook niet, misschien vind ik deze manier toch leuker. We will see.

Het was tijd voor de jaarwisseling. We zwaaiden 2020 uit, een heel gek jaar. Dat nu alles ineens anders is, is een beetje te optimistisch. Maar we hebben het jaar overleefd en hopelijk wordt het gewoon beter nu. Ik heb bewust ook geen postje met goede voornemens of doelen, omdat ik denk dat dit door al die onderzoeken al een zwaar jaar gaat worden. En ik moet er rekening mee houden dat de uitslag ook iets kan zijn wat ik moet leren accepteren, en dat zal het jaar al uitdagend genoeg maken. Wel wil ik in 2021 terug leren positiever in het leven te staan en 60 boeken lezen. Dat eerste is niet echt iets waar ik echt puntjes kan voor bedenken, maar iets wat gewoon weer in m’n mindset moet raken. Dat komt wel goed, ik ben van goeie wil. Natuurlijk zal dat niet vanzelf gaan, en als 2021 nu een jaar wordt waarin dat helemaal niet lukt omdat mijn diagnose tegenvalt of andere tegenslagen, dan is dat oke. Maar ik ga mijn best doen. En de 60 boeken, ik leg mezelf ook geen verplichting op. Maar ik heb zeker tegen het einde van 2020 gemerkt hoe hard ik geniet van lezen met een muziekje op. Ik wil dat vaker terug implementeren in mijn weken. En ik ben vrij perfectionistisch als het gaat om mijn leesdoel halen, dus die twee samen vormt een mooie balans. Als ik het niet haal ben ik alsnog trots op het aantal dat ik heb gelezen. Maar over naar het weekoverzichtje want ik ben veel te veel aan het kwebbelen. Let’s go!

Maandagochtend koos ik mijn nieuwe trui en ik ben er heel blij mee. Was ook wel een verhaal, ik had hem gezien op de site van JBC en wilde hem. Dus ik had hem laten leveren in de winkel in de buurt. Toen ik daar aankwam was mijn pakketje opeens vermist terwijl ik hem niet had opgehaald, niemand. Dus dat was heel gek. Maar dat kan gebeuren, dat er een pakje verloren gaat. De mevrouw achter de kassa was gelukkig heel behulpzaam en vriendelijk en ik heb alsnog mijn trui (en mondmaskers) meegekregen. In de week van Kerst hebben we ook Mc Donalds gegeten en er zaten voor iedereen ook een paar kousen in van de Mc Donalds. Ik vond het wel grappig en had ze dus aan die dag. Het zijn lange kousen, dus ook wel veel warmer dan mijn sneakersokjes.

Op Instagram publiceerde ik ook mijn top nine. Ik geef niet zoveel om likes maar ik ben aan het eind van het jaar toch altijd benieuwd welke foto’s het het beste hebben gedaan. Van veel foto’s had ik het wel verwacht. En natuurlijk zijn er heel weinig foto’s online gekomen want ik was tot augustus 2020 in social media pauze. En ja, de regenboog was wel eentje waarvan ik wist dat hij minstens in de top drie zou staan. Ik weet die dag nog heel goed want de zon scheen maar het was tegelijkertijd ook echt ferm aan het regenen. Ik was klaar met werken, met de late shift. En ik zat echt klets en kletsnat op de trein. Toen realiseerde ik me ook dat ik de combinatie bril en regen nog prima vind, want bril, regen en mondmasker is echt nog een veel slechtere combinatie haha. Ik vind de top nine ook altijd een leuke manier om een klein terugblik te hebben op het jaar, nostalgisch als ik ben altijd.

We vierden ook de dertiende verjaardag van mijn kleine broer. Dat doen we altijd met een fruittaart van de bakker zoals hij het altijd zo lief vraagt. Deed me ook realiseren dat mijn kleine broer groter wordt en dat is als zus toch wel een gek gevoel. Waar is de tijd dat hij een kleutertje was? En nu zit hij in het eerste middelbaar. Ik denk dat ik maar ga stoppen met hierover nadenken, want hoe moeten mijn ouders zich wel niet voelen dan :p

Donderdag was er een collega die moest vervangen worden dus dat heb ik gedaan. Het was wel speciaal, werken op de laatste dag van het jaar. Onze winkel was ook gewoon echt open tot 19u. Speciale, maar wel drukke ervaring. Het zijn ook in dit soort drukke shifts dat er altijd van alles lijkt te gebeuren. Ik had dagshift waardoor ik ook vroeger de deur uit moest en daardoor had ik wel een mooie lucht als cadeau. Zo vlak voor het nieuwe jaar. Ik moet zeggen dat ik wel blij was toen ik thuis was want het was echt een hele drukke dag. Normaal blijf ik ook op voor het vuurwerk, maar dat was er dus niet dit jaar. Ik heb zelfs de jaarwisseling niet bewust meegemaakt want ik lag al te slapen. Zo moe was ik. Normaal ben ik de meest enthousiaste persoon met de jaarwisseling, want ik hou van die magie. Maar niet dit jaar dus haha. Ik vond ook niet echt dat we konden vieren dat er een geweldig jaar klaar was. Ja oke, 2020 had ook zijn eigen gelukjes en charmes. Maar al bij al is het gewoon echt een zwaar jaar geweest. Hoop voor 2021.

De eerste dag van het nieuwe jaar was het vooral chillen, ik heb rust genomen na die drukke shift. Daar was ik aan toe en ik heb ook heel veel gelezen. Ik heb het eerste boek van het jaar gekozen en dat is ‘Zondagskind’ van Judith Visser. Ik heb het boek in 2020 al eens gelezen, maar ondertussen is het vervolg uit en ik wil daar met een frisse blik in kunnen gaan. Bovendien is het geen straf om hem te herlezen want dit boek is zo mooi. Het is absoluut mijn favoriet van 2020 en ik denk dat hij zelfs mijn favoriete boeken van de troon heeft gestoten. Sorry Ransom Riggs. Still love you and your books! ‘s Avonds had ik beloofd dat ik met mijn broertje een spelletje Mario Party ging spelen op de Switch. Samen met mama. Het was heel gezellig en we hebben echt heel veel gelachen. En ik heb mijn kleine broer ook keihard ingemaakt en dus gewonnen. Dat vond ie minder leuk haha. Maar nee, ik heb er wel van genoten en dat de eerste dag van het nieuwe jaar zo leuk mocht zijn ben ik heel dankbaar voor.

Bij ons is het met het nieuwe jaar ook nooit echt een fancy diner, dat is gewoon zo bij ons. We hebben wel frietjes van de frituur laten thuisbezorgen en dat is dan wel weer onze manier. Ik had frietjes met mozzarella sticks en een vleesje waarvan ik de naam kwijt ben. Maar dat was dus wel lekker en dat eten we vanzelfsprekend niet elke dag. Iedereen kan frietjes bakken, maar de frietjes van de frituur zijn toch altijd iets speciaals. En gemakkelijk want niemand moet in de keuken staan. Enkel de fles ketchup & mayonaise uit de keuken halen en tafelen maar.

Helaas was dit mijn uitzicht voor bijna mijn hele zaterdag. Ik stond op met weinig pijn, maar wel met barstende hoofdpijn. En mijn lijf had er ook niet zoveel zin in. Tegen hoofdpijn werkt bij mij meestal slapen, maar als ik dat een hele dag zou doen zou ik in de problemen komen want dan ben ik klaarwakker wanneer ik effectief moet slapen. En dat willen we niet. Dus ik heb echt wel een paar uur Familie liggen kijken in mijn bed. Ja oke, een fel scherm is ook niet zo’n goed idee als je echt pijn hebt. Maar mijn ervaring leert me dat als ik afgeleid word, de hoofdpijn ook wel vermindert of zelfs verdwijnt. Bovendien als ik niks doe dan word ik gewoon echt gek. En dat willen we niet. Ik heb wel een ovenschotel gemaakt ‘s avonds omdat ik toch iets wilde gedaan hebben vandaag en ik ging ook boodschappen doen. Helaas is dit ook realiteit, en dat moet ik zoveel mogelijk accepteren.

Hoe was jouw jaarwisseling?

2 thoughts on “Week in beeld 34 | Hele gekke jaarwisseling

  1. Lijkt me erg lastig te accepteren inderdaad sterkte.
    Onze jaarwisseling was rustig. In bed zoals ik op Instagram Story liet zien haha. Daarna lekker gaan slapen en Noa sliep gelukkig ook door dus dat scheelde.

  2. Die nieuwe trui is super leuk. Volgens mij word je meteen wat vrolijker zodra je die draagt. Hij ziet er ook zo comfortabel uit. Ik vind het zelf altijd wel leuk om te zien welke 9 foto’s anderen het leukste vonden vermits die vaak verschillen van wat ik de tofste vond. Alleen wilde de website dit jaar niet meewerken. Hij bleef iedere keer dat ik het probeerde hangen dus heb ik het op de duur maar zo gelaten. Ik lag op oudejaarsavond ook al vrij snel in bed. Maar ergens had dat ook wel wat. Als je gaat slapen in het oude jaar en opstaat in het nieuwe dan voelt het toch een beetje alsof je een Timetuner hebt hé. 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: