Week in beeld 40 | Nieuwe aankopen, switch en lezen

Hi allemaal! Afgelopen week was als ik mijn foto’s bekijk best wel chill. Ik heb weinig uitgestoken naast werken, waardoor ik veel thuis was. Maar dat had ik denk ik nodig. Helaas was het mentaal niet altijd een gemakkelijke week. Er kwam zondag al een postje online over het rouwen met mijn gezondheid, het heeft allemaal daarmee te maken. Op zich had ik enkel vrijdag heel veel last, dus dat viel nog wel mee. De dagen zonder pijn zijn voorgoed verleden tijd, of ik moet echt heel veel chance hebben dat ik een keer een goeie dag heb. Die was er niet helaas deze week. Wel andere kleine gelukjes, ik ontdekte mijn liefde voor Mario-games en verkende de rest van de games op mijn Switch. En ik las heel wat. In februari heb ik geen boek uitgelezen omdat ik bezig ben in een joekel van een boek, maar het einde is in zicht. Tis geen stom boek, anders had ik het allang opgegeven. Maar nu zo op het laatste kijk ik er naar uit om hem uit te lezen, want ik ben al iets van een maand erin bezig. Tis mooi geweest. Maar ik denk dat ik hem deze week wel uit krijg. Voor mijn doen heb ik redelijk wat foto’s gemaakt, dus let’s go!

Maandagochtend had ik ineens zin om een mario-game uit te proberen. Ik had mijn broer zien Super Mario Galaxy spelen en de manier van dat spel spreekt me enorm aan. Ik had gelijk, want nu heb ik echt heel veel plezier en rust in dit spel gevonden. Je zou het gek vinden dat ik rustig wordt daarvan, maar het is echt zo. Nu de dag van vandaag leven we in corona-tijd en ik heb mijn eigen demonen om mee te vechten. Het feit dat ik dan eventjes bezig ben met op vleesetende planten hun kop te springen en vechten tegen Bowser (grapje, zoveel talent heb ik niet) dat leidt me af en dat heb ik soms nodig. Eventjes mijn kop leegmalen. En ik heb al een paar grote vijanden zelf verslagen, dus ik stond best wel versteld van mijn skills. Ik dacht dat ze namelijk niet bestonden. Ik zit nu wel bij Bowser, das die gigantische dino/draak. Maar die mag mijn kleine broer verslaan, want dat kan ik niet. Ja, ik speel vals en dat weet ik :p

Ik had deze week heel veel zin om te lezen op de trein, wat goed was om dat joekel van een boek uit te lezen. Of toch bijna, zit aan 81 procent volgens Kobo. Al een geluk dat ik geen fysiek boek lees, want mijn spieren gingen enorm geprotesteerd hebben. Want volgens mij is de fysieke versie van dit boek een hardcover dus das nog zwaarder. Plus als ik een boek van 600 pagina’s mee moet nemen in mijn schoudertas, dat ga ik wel voelen denk ik. Dus, lezen op de trein op mijn iPad. Dat ding is echt zo handig! Ik heb hem in eerste instantie overgekocht zodat ik zorgeloos kon tekenen, maar ik heb al jaren een iPad en ik weet dat ik die heel veel gebruik voor allerlei dingen. Ik ben mijn collega haar vader nog altijd heel dankbaar dat ik deze kon overkopen voor een mooi prijsje, want het vergemakkelijkt mijn leven op zoveel gebieden. Vroeger moest ik niet weten van ebooks, maar nu ben ik dankbaar dat ze bestaan. Ze geven me de kans om te blijven lezen, ook nu met zoveel pijn.

Van tegenwoordig wandel ik naar het werk, als ik niet te veel pijn heb tenminste. Anders is het alsnog bus. Maar afgelopen week was er een paar keer een heel fijn zonnetje waardoor ik nog eventjes in het zonnetje zat en soms zelfs nog tien minuutjes las in het zonnetje. Ik ben door mijn trein vaak te vroeg en daardoor heb ik dus dit soort momentjes nog. Het zonnetje deed deugd en het deed me beseffen hoe hard ik naar de lente en zomer verlang. Sneeuw heeft ook mooie dingen en de winter heeft absoluut ook zijn charme. Maar zo eind februari begin maart heb ik het gehad en verlang ik naar warmere temperaturen. Ik ben en blijf een zomermens denk ik. Dat ik dan ook jarig ben helpt mee. Maar dit was wel echt mijn kleine gelukje, het zonnetje dat er vaak was. Als ik nu tussen de spleten van het rolgordijn spiek, dan ziet het er vandaag een stuk minder gezellig uit.

Het zonnetje bleef ook niet meer de hele week, dit was woensdagmiddag het zicht op het station. De gebouwen die je normaal ziet en de kerk (die nu niet op de foto staat) waren gewoon compleet weg door de mist. Ik was echt verbaasd, lang geleden dat ik zoveel mist heb gezien. Ik was nog aan het bedenken om als grap een foto naar mijn vrienden te sturen en te zeggen dat ik mijn trein niet terugvond door de mist. Het was echt zot. Maar tegelijkertijd ook wel speciaal. Het kan niet altijd zonnetje zijn.

Ik bestelde pyjamabroeken bij C&A want daar heb ik blijkbaar een tekort aan. Allee ja, eigenlijk niet. Maar de meeste zijn versleten en aan vervanging toe. Onder het motto dat als ik dan toch soms een hele dag moet chillen in bed, ik dat beter in een fancy pyjama kan doen. Ik had vorige week al een pyjamabroek van Bambi gehaald, omdat ik toevallig in de buurt van een van de winkels was. En nu dus deze twee. Ze zitten zo goed! Ze zitten zelfs zo goed dat het ‘s morgens pijn doet aan mijn hart als ik mijn normale kleren moet aandoen. Dan weet je dat je een comfortabele pyjama hebt haha. De grijze met Stampertje is een dikkere broek, met fleece vanbinnen terwijl die met hartjes eigenlijk al bijna een zomerse broek is want die is van een heel dun maar wel zacht stofje. Heel blij! Nooit gedacht dat ik zo blij zou worden van nieuwe pyjama’s haha, maar kijk. Tis toch gebeurd. Ge moet u klein gelukskes ergens uithalen in deze tijd he.

Van de week bestelden we ook nog eens iets via Deliveroo. Van een restaurant waar ik nog nooit iets had gehaald, want ik wilde een taco. En er is een heel goed restaurant in de stad, maar die leveren niet thuis en zelf gaan afhalen is te ver weg. Toch zonder auto. Ik was wel blij verrast want het was lekker! Alleen was de taco aan de kleine kant waardoor ik eigenlijk nog heel veel honger had toen hij op was. De burrito van mijn zusje was te groot en te gevuld voor haar, dus ik heb me opgeofferd en een helft opgegeten. Maar die burrito was wel echt rijkelijk en zwaar gevuld, dus ik snap haar wel. Zou hem zelf ook niet volledig binnen krijgen. Dus ja, ik ga zeker een tweede keer bestellen. Maar dan meerdere taco’s, zodat ik volgende keer wel genoeg gegeten heb. Twas voor herhaling vatbaar. We aten ook op mijn zusje haar bed waardoor het een kleine tête-à-tête werd tussen ons en het was gezellig.

Na het eten ging ik nog eventjes op de Switch, niet voor Animal Crossing maar wel voor Mario. Zaterdag heb ik zelfs een paar spelletjes Mario Kart gespeeld met mijn kleine broer en daar heb ik ook van genoten. En ik deed het niet zo slecht als gedacht. Ik begin echt plezier te halen uit mijn Switch, al heel lang wel. Maar ik begin de dingen naast Animal Crossing ook te ontdekken en daardoor haal ik er nog zoveel meer leute uit. Ik had het nooit verwacht. Stardew Valley ben ik ook aan het beginnen spelen, al gaat het nu heel traag omdat ik de eerste dagen heel veel moet doen wat het spel vraagt. Maar het wordt blijkbaar later beter zeggen veel mensen. Dus ik ben benieuwd! De game was maar 11 euro dus als het echt niks word is het nu ook weer niet zo’n ramp.

Vrijdag stond ik op en deze ‘meme’ kwam als eerste in me op omdat het gewoon zo voelde. Deze keer was ik vrijdagavond wel gewoon op tijd in mijn bed gekropen, dus geen idee waar het vandaan kwam. Ik heb toen een pijnstiller genomen en ben er terug ingekropen voor een uurtje, en dat heeft wel effect gehad gelukkig. Maar het was verder niet echt mijn dag eigenlijk, alles liep mis en ik kon bij alles wel huilen. Gelukkig vliegen vrijdagen voorbij op het werk, dus het was ook vrij snel weer tijd om naar huis te gaan. Dit soort dagen horen er ook bij en daar ga ik niet over liegen. Ik ben een keiharde optimist en ik ben ook een vechter. Maar dat neemt niet weg dat ik dit soort dagen ook heel zwaar vind. En daarom deel ik dit ook, want dit is ook een kant van mij die in het leven is. Ook ik ben niet altijd vrolijk en lach ook niet altijd. En dat is dik oke.

Wel een klein gelukje van vrijdag was dat ik een melding kreeg van de Bpost app dat mijn pakketje was geleverd. Normaal moest het met DHL komen maar die hebben het dus doorgegeven aan Bpost. En toen ik de brievenbus opentrok zag ik inderdaad een plastic zakje. Een maand of twee geleden had ik bij ZOX een armbandje besteld. ZOX maakt elastieken armbandjes met bemoedigende tekstjes of reminders op. Volledig ecologisch ook. En dit is een boodschap die ik wel kon gebruiken. Ze hebben hele mooie designs en iedere maand komen er ook nieuwe bandjes bij en gaan er bandjes weg uit het assortiment. Ik vind het een fantastisch leuk idee en er gaan sowieso meer bandjes van hen in huis komen. Het bandje zit heel fijn ook, want natuurlijk ook goed is. Door DHL raakte mijn eerste pakketje vermist, maar dat hebben ze heel snel opgelost toen ik een berichtje stuurde met bewijs. Dus nu heb ik mijn bandje, en ik ben blij!

Met dat ik vrijdag een vrije stomme dag had, heeft die me ook veel energie gekost. Dus ik heb zaterdag bijna een hele dag in bed gelegen om te rusten. Ik had niet perse zware pijn, maar ik voelde wel dat ik wat rust kon gebruiken. Dus ik heb heel veel gelezen, met een kleine pauze om dus Mario Kart te spelen met mijn kleine broer. Wat heel leuk was en hij genoot er ook wel van. Hij wilde al een tijdje een keer met iemand samen spelen maar er was nooit echt iemand die tijd of zin had, dus ik heb toen tijd vrijgemaakt voor hem. Niet alleen voor hem, ik heb er ook wel van genoten. Tzijn uit deze dingen dat we nu ons geluk moeten halen. Ik heb wel gehoord dat in mei de horeca weer open mag en daar kijk ik ook naar uit. Verder was zaterdag geen hele speciale of boeiende dag.

Wat ik wel heb gedaan is pannenkoekjes bakken. Ik had daar al een hele week zin in (en dat is Romy haar schuld) maar nooit echt tijd gehad om ze te bakken. Dus op zaterdagochtend stond ik al om 8u in de keuken beslag te kloppen en te bakken. Het zijn van die mini’s geworden omdat die sneller bakken en makkelijker om te draaien zijn. En ik dat gewoon leuker vind om klaar te maken. Ik moet dan ook geen stunten uithalen om ze te draaien, want dat wil ook wel eens verkeerd lopen. Toen de eerste pannenkoek echt helemaal mislukt uit de pan kwam dacht ik dat ik iets verkeerd had gedaan met het beslag, maar toen herinnerde ik me dat de eerste pannenkoek meestal mislukt. De rest was wel gelukt en ze waren lekker! Ik had er vrij veel, dus dit was ook mijn lunch.

Aangezien het zaterdag was, was K.K Slider op bezoek in mijn game op Animal Crossing. Het was lang geleden dat ik hem nog eens gezien had. Maar na een bepaald aantal keer zijn optreden meemaken krijg je beloningen, dus ik probeer het wel in de gaten te houden. Eigenlijk is hij er elke zaterdag, maar de afgelopen tijd heb ik vrij veel zaterdagen ook gewerkt dus dan kon ik ook niet echt spelen.

Wat waren jouw gelukskes deze week?

%d bloggers liken dit: