Een rustplek met chronische pijn

Hi allemaal! Zoals ik al vaker heb benoemd, ik heb vaak last van chronische pijn. De ene dag al erger dan de andere. De boodschap is vaak doorbijten en toch iets van je dag maken, maar dat is niet mogelijk. Soms moet je rusten. Iedereen, ook mensen die perfect gezond zijn. Een plek om tot rust te komen, om je lijf tijd te geven om op te laden is belangrijk. En dat dat een plek is waar je je comfortabel voelt is ook belangrijk. Ik werk zelf al meer dan een jaar aan die fijne plek, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Let’s go!

Muurdecoratie

Wij wonen in een appartement waar de muren helaas geen toffe kleurtjes mogen krijgen. Maar dat betekent niet dat ik er geen toffe plek van kan maken natuurlijk. Ik had geluk en mocht van Posterstore.be een paar posters uitkiezen. Het was vooral een moeilijke knoop om door te hakken want er waren heel veel posters die me enorm aanspraken. En aangezien ik een perfectionist ben, wilde ik er de mooiste uitkiezen voor mezelf. Al wist ik al vrij snel uit welke categorie er een print ging meekomen. Wie mijn blog al langer volgt weet dat ik een zwak heb voor mooie quotes. Laten ze nu net een volledige categorie aan Teksten en Quotes hebben. Dus ik kon meteen mijn hart ophalen in alle mooie teksten. Ik koos voor de boodschap die ik nu het best kan gebruiken en dat is ‘I am still learning’. Op veel gebieden moet ik nog veel leren en dat is dik oke! Maar af en toe kan ik de reminder wel gebruiken dat ik op mijn 24 jaar nog helemaal niet perfect hoef te zijn. Elke ochtend mijn ogen opendoen en dat zien is een goeie tactiek denk ik dan.

Bij Posterstore kan je -ofcourse- je hart ophalen aan de meest mooie posters en lijsten in Scandinavisch design. Iets wat mij heel enthousiast maakt en zeker toen ik het geheel zag in het echt toen de postbode was geweest. Voor iedereen is er wel wat wils, ze hebben zoveel mooie prints en elke dinsdag komt er een nieuwe collectie online. Wat betekent dat je elke dinsdag weer kan zwijmelen over nieuwe posters. Zo krijgt je huis of jouw plekje nog net wat meer persoonlijkheid. Al is het voor een nieuwe wind in huis of gewoon omdat je je nieuwe stekje wil personaliseren. Sowieso vind je wel iets. Wat ik zelf ook mooi meegenomen vind is dat de posters op duurzaam papier geprint worden en van hoge kwaliteit. Zo gaat het allemaal lang mee en is Moeder Natuur ook weer blij.

Niet alleen ik mocht mijn slaapkamer opvrolijken met nieuw materiaal, ook jij kan dat doen. Ik heb namelijk voor jou een kortingscode die je 50% procent korting geeft op je bestelling. De code geldt op alle categorieën, met uitzondering van de Selection posters. Met de code nikita50 krijg je tot 22 augustus korting op jouw bestelling van Posterstore.

Mijn collectie aan knuffels

Ik ben 24 maar nog steeds een sucker voor schattige knuffels. Sluit mij op in een speelgoedwinkel en ik ga met alles wat mijn hart steelt naar huis. Ondertussen liggen er ook genoeg hamsters van de Albert Heijn tussen, en mijn minions omdat ik ooit een hele grote liefde voor ze had. Die is minder geworden, maar ik kan het niet laten ze weg te doen. De twee belangrijkste knuffels zijn mijn blauw konijn omdat die een speciale betekenis voor mij heeft en mijn knuffeltje van Lady & The Tramp omdat ik die al van klein meisje heb. Mijn blauw konijn heb ik gekocht toen ik pas begonnen was met alle onderzoeken rond chronische pijn en vermoeidheid, dat is een beetje mijn buddy daarin geworden. Hij is mijn medestrijder als ik het eventjes niet meer zie zitten en huilend van de pijn of soms wanhoop op mijn bed lig of zit. En samen hebben we al heel wat series op Netflix verslonden en films gezien. Het klinkt heel raar voor iemand van mijn leeftijd, maar voor mij werkt het. Ik heb hem ook stiekem meegesmokkeld in mijn tas toen ik moest langsgaan voor mijn eindgesprek in het ziekenhuis.

Fleecedekens & mijn verzwaringsdeken

Ik heb sinds een paar maand een verzwaringsdeken. Voor het moment gebruik ik hem niet omdat het veel te warm is om hem te gebruiken. Maar op echt slechte dagen vind ik het heel fijn om hem te gebruiken. Het gewicht is verdeeld en drukt soms echt op de plekken waar het moet drukken. Als ik niet onder mijn verzwaringsdeken lig, is het wel een zachte fleece. Ik heb er een paar liggen op mijn kamer, maar ik hou van fleecedekens. Ze zijn zacht, ze zijn comfortabel en vaak ook nog eens een leuk kleurtje of schattig printje. Tegen de wintermaanden moet ik me altijd inhouden om geen nieuwe schattige dekens te kopen, want je kan maar een deken tegelijk gebruiken natuurlijk.

Mijn e-reader & iPad

Deze twee vrienden liggen ook altijd in mijn buurt. Vroeger las ik op mijn iPad maar sinds een maand lees ik op mijn e-reader. Het ding is, ik heb zo van die dagen dat mijn lichaam beveelt om rust. Om dan een hele dag naar het plafond te staren is ook een beetje saai. Op mijn iPad heb ik spelletjes, heb ik mijn social media, heb ik Netflix, Disney+ en Youtube. Die drie zijn vaak al genoeg om me bezig te houden. Maar ik ben een lezer en lezen in mijn bed is iets wat ik heel graag doe. Dus mijn e-reader ligt vaak onder mijn kussen om me gezelschap te houden als het niet gaat.

Warmtekussens

Er ligt wel altijd ergens een warmtekussen, ik heb er twee en vaak liggen ze beide ergens in een hoek of naast me. De reden dat ze in bed liggen is omdat ik ze relatief gemakkelijk terugvind dan. Het is al vaker gebeurd dat ik midden in de nacht wakker werd door een pijnaanval, en dan is het fijn als ik mijn warmtekussen snel vind en in de microgolf kan gooien om hem op te warmen. De pijn kost mij vaak al genoeg slaap en als ik allerlei toeren moet uihalen om mijn kussens terug te vinden dan is dat niet fijn. Ik ga nooit slapen met mijn kussen op zijn warmst, meestal val ik ook pas in slaap als de pijn een beetje is afgenomen door de warmte. En sowieso zorg ik ook dat hij veilig ligt en als ik slaperig begin te worden duw ik hem meestal van me af. No worries, ik weet wat ik doe.

Koptelefoon of draadloze oortjes

Het hangt er van af welke van de twee het meeste is opgeladen, maar ik heb altijd wel een van de twee mee. Als ik niet kan slapen door pijn of andere redenen begin ik vrij snel in paniek te schieten. Want meestal komen dit soort nachten op momenten dat het niet uitkomt. De nacht voor een lange werkdag, een uitstap. Het ding is, die paniek jaagt slaap alleen maar meer weg. Muziek is al bijna mijn hele leven het ding dat mij rustig houdt en ook ‘s nachts. Ik heb een playlist waar ik enkel kalme liedjes heb gestoken of artiesten waarvan hun stem me kalmeert en die zet ik meestal op. Met een timer wel, meestal ben ik terug in dromenland voor de muziek gestopt is. Er zijn ook helaas nachten dat dat niet zo is. Overdag ook trouwens. Ik ben iemand die bijna opstaat met muziek en ermee gaat slapen.

Heb jij een rustplek als je je niet goed voelt? Ongeacht of je chronische pijn hebt of niet.

4 thoughts on “Een rustplek met chronische pijn

    1. Ik kon niet weerstaan aan de schattigheid van het vosje. Wel tof om te horen dat het ook bij Noa op de kamer hangt. Ik had al zo’n voorgevoel dat er een van de kinderposters daar zou hangen ja.

  1. Mooi 🙂 Wat die knuffel betreft.., als dat voor u werkt, werkt dat voor u! Ik vind niet dat een ander daar iets over te zeggen heeft. Maar ik snap het wel, da’s weer zoiets van easier said than done 🙂

    Mij ontbreekt het nog wel aan rustpunten. Ik heb het schrijven, maar ik snak wel naar een eigen plekje in m’n huis want in zo’n appartement is dat best moeilijk met 2. Maar dat komt straks wel in orde, eens we kunnen verhuizen!

    1. Ik weet het. En ondertussen ben ik er al niet meer beschaamd voor. Hij komt meer als genoeg in beeld op Instagram. Das mijn buddy. En ik herken het! Ik denk dat als ik ooit met iemand zou gaan samenwonen dat ik ook een eigen plek/kamer moet hebben om op te laden want anders hou ik dat niet vol.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: