Week in beeld 83 | De lente begon ♥️

Hi allemaal! First things first: zoals je ziet zitten mijn weekoverzichtjes een beetje anders in elkaar. Een hele tijd terug zei ik dat ik plannen had om sommige dingen hier anders aan te pakken. De weekoverzichtjes beter indelen was eentje daarvan. Ik merk namelijk al een paar weken dat ik echt veel foto’s per dag neem. En als ik al die foto’s apart moet gaan posten dan gaan er over een tijdje halve boeken gepubliceerd worden. Niet helemaal de bedoeling. Verder hou ik nu beter bij wat ik doe en meemaak (of das toch de bedoeling) waardoor ik iets meer terug naar het vroegere systeem van schrijven ga. Die beviel mij wel, maar op een gegeven moment was daar een te groot gebrek aan foto’s voor.

Los van de kleine huishoudelijke mededeling hierboven, ik had een fijne week! Totaal niet verwacht aangezien ik vorige week over stormen en mentale moeilijkheden schreef. Maar ja, het leven zit vol verrassingen. Dat is ook weer eens duidelijk geworden. Het was een vrij normale week, ik heb geen zotte dingen gedaan. Maar het was wel lente en een dag was het ook echt 16 graden. Ik vermoed dat dat er ook wel voor gezorgd heeft dat ik beter in mijn vel zit. Alleen maar goed natuurlijk. Hopelijk mag het een tijdje aanhouden en hangt het niet gewoon vast aan het goeie weer.

MAANDAG 7 MAART 2022

Mijn week startte zoals iedere week met een vrije dag, de laatste dag weekend. Ik hou daar wel van want ik kan nog op het gemak opstarten als iedereen aan het rushen is. Vroeger ook hoor, want ik deed op maandag altijd de laten. Ik trok een willekeurig paar sokken uit mijn kast want mijn collectie is op het punt gekomen dat ik keuzestress heb haha. Maar wel een fijne keuzestress. De laatste weken zijn heel moeilijk geweest door privé omstandigheden dus het was fijn dat ik nu een lichtere keuze kon maken. Ik ging de trein op want ik had mijn laatste sessie relaxatietherapie! Yay! Het heeft ergens wel geholpen hoor, maar ben ook blij dat het klaar is nu. Ik heb al genoeg medische afspraken en die molen lijkt ook niet te stoppen. Dus als ik iets kan schrappen ben ik blij. Ik wilde ook nog eventjes shoppen in de stad waar ik werk (want ik volgde die therapie ook in die stad) maar ik had onderweg al drie vaste klanten gezien en toen had ik geen zin meer daarin. Don’t get me wrong, ik heb de meeste van mijn klanten wel graag maar op mijn vrije dag voelt dat toch een beetje dubbel haha.

Ik nam de trein terug naar huis en shopte dan maar in mijn eigen stad. Allee ja, shoppen. Tis niet dat ik met duizenden zakken ben thuisgekomen. Ik kocht enkel het hoogstnodige. Een paar saaie aankopen. Maar de Zwitsal had een promo waardoor je er een gratis fles wasverzachter bij kreeg. Ik voelde me heel volwassen toen ik dat ontdekte. Komt mijn Zwitsal-verslaving toch nog eens van pas. Ik kocht ook nieuwe lichtjes voor rond mijn bed (die ik later nog toon) en daarna ging ik naar huis want ik was zo gelukkig met mijn vondst! Thuis installeerde ik mijn lampjes en ik was meteen blij want het zag er zo knus uit! Ik had ook bloesems gezien en de zon. Lente is op komst en dat maakt mij zo verschrikkelijk gelukkig. Ik las mijn boek uit in de avond en we vierden mijn grote broer zijn verjaardag. Hij werd 22 maar we kwamen er dus achter dat we geen twee tweeën hadden, dus we hebben elf losse kaarsjes aangestoken die hij twee keer mocht uitblazen. Verder maakte ik een nieuwe afspraak bij de psycholoog want ik heb zondag een kleine breakthrough gehad over mijn verleden en dingen die ik nog moet verwerken en daar wil ik graag haar hulp bij. Spannend maar wel trots op mezelf! Merk ook sinds ik dat ontdekt heb ik me een stuk lichter voel.

DINSDAG 8 MAART 2022

Doordat ik maandagochtend weg was en ik graag mijn boodschappen ‘s morgens laat bezorgen heb ik ze deze week op dinsdag gezet. Maar de bel was dus kapot gegaan waardoor ik geen boodschappen heb gekregen. Het was wel al meermaals dat als de bezorger op dinsdag moest komen de bel het zogenaamd niet deed (was vandaag wel echt zo) en een keer was de bezorger ook heel onbeleefd dus ik was een beetje boos. Dus ik heb de klantenservice benaderd en verteld wat er was gebeurd. Die mens ging de manager van de bezorgers contacteren, maar tegen het moment dat ze terug konden komen moest ik werken en mijn ouders hadden ook geen tijd om ze aan te nemen dus het is erin geëindigd dat ik geen boodschappen had. En ook geen lunch want dat zat dus in de bestelling. Ik was ook boos omdat ze hadden een voicemail ingesproken en daarin gezegd dat de boodschappen gingen geannuleerd worden kosteloos, maar uiteindelijk zat er een briefje in de bus dat dat 50 euro zou kosten. Voorlopig is er niks van mijn rekening afgegaan, maar ook daar was ik niet echt blij mee. Ik heb er ook niks meer van gehoord dus case closed denk ik.

Ik ben toen maar een broodje gaan halen bij onze vaste broodjeszaak, wat nu ook weer geen straf was. De eigenaresse is altijd supervriendelijk en een hele toffe vrouw dus door haar babbel was ik mijn boosheid al snel vergeten. Jacqueline (mijn vogeltje) zat ook heel lief en rustig bij me alsof hij voelde dat ik boos was. Tis echt een schatje soms. Vaak zit hij nu als ik in de keuken zit te bloggen of in de zetel lig te lezen in de buurt maar laat me met rust. Alsof hij beseft dat ik soms grenzen heb en eventjes niemand aan me wil hebben. Wel lief. Hij bewaakt me wel hoor, als je me probeert te ambeteren wordt hij kwaad. Vriendschap met dieren is soms zo bijzonder. Ik had de laten die middag. Het was de eerste werkdag voor mij zonder masker en dat was een opluchting! Tegelijkertijd ook gek want ik was het zo gewend. Tot een vaste klant me zei hoe blij ze was dat ze mijn glimlach weer kon zien. Dan was ik het snel vergeten want ik vond het zo lief van haar! Ik ben wel opgelucht dat hij weg is, want met alle respect voor de kwetsbaren en de zorg. Maar ik heb al ademhalingsproblemen en zeker als ik moe ben. Nu het masker weg is wordt mijn werk weer een beetje makkelijker voor mij. Na het werk bleek ik niet te kunnen inloggen op Spotify en ik dacht dat ik weer gehacket was zoals vijf jaar geleden op Facebook maar Spotify had dus een storing. Gelukkig. Dus ik heb toen Youtube opgezet in de plek. Was ook het laatste duwtje om mijn Youtube Premium te activeren, ik kijk heel veel Youtube de laatste tijd dus. Ik at ‘s avonds pizza en die ziet er heel vettig uit maar hij is heel lekker! En nadien keek ik Youtube op mijn bed. En nu zie je dus waarom ik zo gelukkig word van mijn nieuwe lichtjes.

WOENSDAG 9 MAART 2022

Woensdag werd ik wakker met het idee dat ik geen zin had om op te staan. Ik weet ook niet waarom, maar toen ik eenmaal was opgestaan is het heel snel weggetrokken gelukkig. Deze week geniet ik ook echt van mijn hobbies, dus ook van het bloggen. Daardoor had ik extra veel motivatie om een uitgebreid overzichtje te schrijven. Ik heb nu ook mijn iPad en iPhone (ja ik ben een Apple obsessed mens) aan elkaar gekoppeld via iCloud waardoor mijn notities synchroniseren met elkaar en ik dus een handig overzichtje heb tijdens het bloggen. Want deze week viel dat nog wel mee, maar er zijn weken waarin ik met mijn handen in het haar zit als ik moet vertellen over mijn week. En dat viel nu goed mee want ik schreef in kleine etappes waardoor alles nog fris in mijn geheugen zit, maar ik weet dat die tijd of motivatie er niet altijd gaat zijn. Nadien lunchte ik met macaroni en ging ik werken. De late shift

Hij was echt heel pittig en vermoeiend. Na mijn shift was mijn batterij bijna leeg. Ik merkte ook dat ik in mijn pauze echt mezelf moest motiveren om terug recht te staan en voort te doen. Dat heb ik normaal nooit. Gelukkig was er een motiverende boodschap op mijn chocolade om me te helpen. Ik had beter een snack gekozen die voor meer energie zorgt, maar op dit soort dagen moet je het hebben van kleine gelukjes. Het was op zich ook geen slechte dag hoor, maar hij was heel pittig. Ik was heel blij toen ik ‘s avonds thuis aan het eten was want die laatste uren waren er toch echt te veel aan. Ik merkte ook dat ik keihard over mijn grenzen was gegaan. Na mijn avondeten beantwoordde ik mijn blogreacties (die nog dateerden van ver in december 🙈). Blogreacties op tijd beantwoorden is geen talent van me, al niet sinds ik dit plekje heb. Niks persoonlijks! Ik heb ook sommige reacties overgeslagen omdat ze echt lang waren en ik moe was. Maar ik ben heel dankbaar voor alle reacties, lieve woorden en de mensen die de tijd nemen om bij wijze van spreken een volledig boek te schrijven onder mijn postjes. Dus thanks kiddo’s! ♥️

DONDERDAG 10 MAART 2022

Gelukkig was de dag erna mijn vrije dag! Ik had geen plannen, behalve de fysio dan. Maar ik heb best veel gedaan eigenlijk. Nu zijn we vrijdag als ik dit typ en het valt wel mee qua pijn of vermoeidheid dus op zich heb ik mijn lichaam goed ingeschat. Ik had dus fysio! Door het mooie weer was ik intens gelukkig! Woensdag heb ik zelfs zonder jas naar het werk gereden. De fysio was best wel intens maar het lukte! Ik was ook extra vrolijk want ik had mijn K3 trui aan. Ik heb ook een mooie wandeling door het centrum gemaakt zonder jas en met trui bloot en ik was trots op mezelf want vroeger zou ik me afgevraagd hebben wat mensen nu van me zouden denken. Ik hou van hun muziek en dat ga ik niet wegsteken. Het is wie ik ben en ik doe er niemand kwaad mee. Toen ik in het centrum was kocht ik meteen ook pralines voor mama, want er zit dus een chocolatier die maar in een paar steden in België zit maar hele speciale smaakjes heeft. Ze had gevraagd of ik er nog eens wilde halen voor haar dus dat deed ik ook.

In de namiddag wandelde ik zelf nog drie kilometer in het bosje waar ik vaak kom en het was fijn! En de bloesems stonden in bloei. Ik was aan het hopen dat ik die zou zien, want dat is echt wel een teken dat de lente er is! Ik installeerde ook mijn socials terug en kwam terug op social media. Maar eigenlijk is de zin om dagelijks te posten en te liken ver zoek, dus we gaan nog zien hoe actief ik ben komende dagen. Het kan ook zijn dat als dit online staat ik er weer vol ben ingevlogen hoor. Ik luister maar gewoon naar mijn gevoel. ‘s Avonds speelde ik Kitaria Fables op mijn Switch, een game die ik eigenlijk al heel lang heb liggen maar heel weinig mee speelde. Ik vind het een heel tof spel, alleen is er dus een soort van blob-achtig monster dat ik maar niet verslagen krijg. En het is pas mijn eerste ‘missie’. Dit representeert perfect hoeveel skills ik heb.

VRIJDAG 11 MAART 2022

Donderdag had ik dus mijn socials opnieuw op mijn telefoon gezet, maar ik merk dat ik er een kleine ‘weerstand’ tegen heb ontwikkeld waarvan ik niet zo goed weet waar hij vandaan komt. Ik scroll dagelijks eens kort maar ik denk dat ik waarschijnlijk niet zo obsessed actief zal zijn als normaal. Wat prima is. Social media is ook maar social media. Ik schreef vrijdagochtend nog een stukje aan mijn blog en daarna lunchte ik en ging ik werken. Het was kouder dan verwacht, maar prima te doen. Tegen de namiddag sloeg het weer echt om waardoor ik weer pijn kreeg helaas. De combinatie van cafeïne en mijn mindset hebben me toen geholpen. En als jij dit nu leest en een pijnaanval hebt en de moed niet hebt om je erdoor te sleuren, tis oke he. Ik ben ook niet altijd zo positief en ik wil ook zeker niet zeggen dat dat altijd lukt. Het leven met een chronische ziekte suckt en ik denk niet dat dat ooit zal veranderen. Big hugs ❤️

Na mijn shift at ik iets en ging ik slapen want ik was moe. Het was niet kapot druk maar die aanval heeft me energie gekost. Want hoe mooi of grappig ik he ook maak, dit zijn nog altijd de momenten van mijn week die alle energie kosten.

ZATERDAG 12 MAART 2022

Ik moest een hele dag werken, de laatste van de week. Ik vertrok eigenlijk kantje boordje op tijd en ik vreesde eigenlijk dat ik mijn trein ging missen. Zoals dat dan gaat krijg je alle rode stoplichten voor je, rijdt er iemand super traag voor je die je niet kan inhalen. Als het universum voelt dat je haast hebt, dan gebeurt dit dus. Het universum was niet helemaal slecht gezind want ik kwam aan en kon de conclusie trekken dat mijn trein vertraging had. Ik was blij daarmee, maar ik had ook zoiets van; serieus? Dus ik ging nog eventjes in het station wachten waar ik gezelschap had van een rustende duif als bewaker. Ik voelde me precies Miss Wren uit Peculiar Children. Het zijn gewoon stadsduiven en die zijn het gewend om tussen mensen te zitten, maar toch. De fantasie mag altijd eens de vrije loop gaan he.

Ik ging aan het werk in mijn trui van K3 en daar hebben heel veel kindjes op gereageerd wat echt heel schattig was! Het was een pittige werkdag en dat maakte veel goed. Toen ik ‘s avonds op mijn knieën de frigo aan het aanvullen was voor gekoelde drank vloog er een kindje rond mijn schouders omdat ze mijn trui had gezien. Beste moment van de dag. Verder was ik blij dat de week om was, want hij was zwaar. Ik voelde me donderdag misschien ook een beetje overmoedig toen ik mijn dag zo vol plande, dus dat is ook weer een leermomentje.

ZONDAG 13 MAART 2022

Einde van de week! Ik begon de dag met boodschappen doen na een hele stomme droom ‘s nachts. Allee ja, stom. Hij was eerder hartbrekend en hopelijk komt hij nooit uit. Soms heb je zo van die dromen waarvan je wakker wordt en moet bekomen. Hij was ook zo realistisch. Dus ik deed boodschappen, een hele kleine buit want maandag komt Albert Heijn dus. De bel is ondertussen vervangen en die werkt deze keer wel dus het komt goed. Ik ben niet lui en ik kan boodschappen doen wel in mijn weekplanning parkeren, maar ik merk dat het toch echt wel een opluchting is als dat uitbesteed kan worden. Dan heb ik meer energie, tijd en ‘lepels’ voor andere dingen. Op zondagochtend doe ik altijd kleine boodschappen voor de dag zelf en de rest van de week leef ik bijna van die boodschappen van de AH. Ik was ook heel blij want ik vond mijn favoriete vegetarisch vleesje dat ik al een eeuwigheid niet meer vond in de winkels. Goed om te weten dat ze die daar hebben dus.

In de namiddag ging ik chillen in pyjama. Ik werkte ook nog aan mijn blog maar dat was een beetje stom want ik moest ‘s avonds toch nog weer WordPress open trekken. Bij een weekoverzichtje kan dat wel niet anders want het is letterlijk live. Ik ben dit ook echt voor bedtijd aan het afwerken dus bad habit. Normaal doe ik dat niet. Ik las een stuk in mijn boek maar het wilde niet vlotten vandaag. Ook omdat ik heel moe ben, het was best wel een pittige werkweek. De schrijfster is een hele goeie maar ik merk dat dit verhaal me minder ligt dan het vorige. Oh well, it happens. Ik ga hem sowieso wel uitlezen hoor, het boeit me wel genoeg om te willen weten hoe het gaat aflopen. Na mijn eten keek ik met mama De Code van Coppens terug, want er waren nog veel afleveringen die we nog samen moesten inhalen. De Code van Coppens is een Belgische ‘spelshow’ waarin twee duo’s BV’s (soms ook Nederlanders) moeten ontsnappen uit een escape room. Hij zit ook vol met wetenschappelijke trucjes. Het is vaak hilarisch om te zien hoe BV’s reageren op bepaalde situaties en veel van hen ken ik ook gewoon door andere programma’s. Lieven Scheire komt er ook in om sommige dingen te verklaren dus het is meteen ook leerzaam.

Wat was jouw hoogtepunt deze week?

One thought on “Week in beeld 83 | De lente begon ♥️

  1. Hmmm, lange reacties. Van wie zouden die kunnen zijn? 🙂 Ik had gemerkt dat je plots een hele hoop aan het bijlezen was. Leuk om plots zoveel meldingen te zien opduiken. In het begin werkte ik met losse foto’s in mijn Foto-updates maar doordat ik er soms nogal veel maak ben ik met collages beginnen werken om de mediatheek en opslagruimte niet te overbelasten. Ik verwerk best wel wat foto’s in blogposts en die nemen na jaren bloggen behoorlijk wat ruimte in.

    Zo fijn om de lente weer te zien opduiken hé. Nadat ik buiten overal meer kleur zag verschijnen besloot ik vorige week op de markt bloemen te kopen en daar ben ik nu een week later nog steeds van aan het genieten.

    Mijn hoogtepunt van deze week is dat ik met meerdere vriendinnen heb kunnen bijpraten. Zondag ging ik met een vriendin naar het ijssalon in ons dorp, maandagavond ging ik met een ex-klasgenootje wandelen terwijl haar dochter pianoles had en deze middag kwam mijn buurvrouw bijpraten terwijl we van een zelfgemaakte pokebowl genoten. Zo’n leuk concept om allerlei restjes in te verwerken en meteen gezond gegeten te hebben.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: