Music Maestro | Maart 2020

Hoi allemaal! Normaal deel ik zo nu en dan een overzichtje met nieuwe muziek, maar ik heb het opgegeven daarmee. Ik heb besloten om er nu een maandelijks ding van te maken, omdat ik ontdekt heb dat ik per maand best wel veel nieuwe muziek leer kennen. Ik wil vanaf volgende maand ook een soort van maandoverzichtje beginnen maken met wat ik allemaal heb gedaan, met de series of films die ik heb gekeken. Deze maand ben ik dat helaas vergeten bij te houden, dus ik doe dat volgende maand. Vandaag deel ik dus nieuwe muziek! 

Processed with VSCO with hb1 preset

Normaal gezien was deze blogpost al eerder ingepland. Maar door de drukke periode op mijn werk en gewoon alle prikkels, invloeden en gemoed door het virus heb ik niet altijd de motivatie of energie om te bloggen. Dus vandaar dat deze later is. Ik vermoed dat dat vaker gaat gebeuren. Maar ik heb geleerd om op mijn grenzen te letten. En sowieso is bloggen zonder motivatie of goesting slecht. Ik weet dat ik er dan alles aan ga doen om me er zo snel mogelijk van af te maken. En dat wil ik niet. Ik wil waardevolle artikels publiceren. Dus als het wat langer duurt, is het voor jullie eigen bestwil en voor mijn blog natuurlijk.

Dit is een krachtig nummer, met veel uithalen en volgens mij ook al een beetje ouder. De kracht waarmee het gezongen wordt is aantstekelijk voor mij. Het geeft me de kracht om mezelf te zijn. Ik denk dat als je eventjes een dipje hebt, de boodschap van dit liedje je wel een ‘schop onder je kont’ kan geven zoals we dat dan zeggen.

Oke, deze had ik nooit zien aankomen. Het is nu niet dat ik The Beatles haat, maar ik had nooit verwacht dat ik ooit een nummer van hun zo leuk zo vinden. Blackbird is eigenlijk een nummer waar ik heel rustig van word, maar ook gewoon om te laten weten dat het moment om je dromen waar te maken nu is.

  • All Summer Long – Kid Rock

Ik hou van dit nummer! De vrolijkheid en gewoon de summer vibes maken je direct vrolijk. Ik hou ervan om dit liedje op te zetten en dan denk ik zelf automatisch aan de goeie momenten. Een mooie oppepper in tijden zoals deze.

  • Alles komt goed – Dwight Dissels

Ik ken van deze zanger wel een paar liedjes en die zijn ook echt favorietjes van me. De boodschap van dit liedje kunnen we nu allemaal wel gebruiken, maar in het algemeen is het een boodschap die we af en toe wel eens kunnen gebruiken. Dat alles goedkomt. Ik heb er ook een persoonlijke ‘touch’ mee. Diwght zingt op een gegeven moment dat het niet te laat is om terug van jezelf te houden. Ik heb heel veel jaar mezelf echt gehaat en ik was altijd bang dat die ‘wonde’ nooit meer zal herstellen. Maar ik begin er stilletjes aan in te geloven dat dat wel goedkomt.

Normaal ben ik geen fan van de nieuwste hits. Voornamelijk omdat ik de meeste muziek echt constant hoor op de radio als ik aan het werk ben. En sorry voor de artiesten en fans, maar sommige muziek trekt echt op niks. Er zijn wel liedjes waar ik een uitzondering voor maak. Deze nieuwe single van Demi Lovato is daar eentje van. Voornamelijk omdat de tekst heel herkenbaar is. Als Demi Lovato zingt
Cause I’m a black belt when I’m beating up on myself. But I’m an expert at giving love to somebody else’  Herkenbaar…  Waarschijnlijk niet alleen voor mij.

Het liefst van al hadden we denk ik gehad dat er geen liedjes over Corona moesten gemaakt worden, dat Corona er gewoon niet was. Maar helaas. Hoe rot het ook is, het is zoals het is. Ik begrijp ook wel dat het niet voor iedereen zo gemakkelijk is gezegd en ik denk heel vaak aan de mensjes die nu alleen vallen. Het is voor iedereen een verschrikkelijke tijd. Het liedje van 3JS verzacht die pijn een beetje, het is dan ook een prachtig liedje.

Passenger heeft met dit nummer weer een magisch prachtig liedje gemaakt. Het liedje gaat sowieso ook over liefde, maar ook hoor ik er de boodschap in dat je altijd jezelf moet blijven, omdat je dan het allermooist bent. Dus daarom vind ik het zo’n mooi liedje. De stem en de melodie maken me ook heel rustig. Die hebben een beetje hetzelfde effect op me als Blackbird die ik al eerder heb getipt hierboven.

 

%d bloggers liken dit: