Privacy

Dit is mijn blog en ik deel er vrij veel persoonlijke dingen op en daar ben ik me bewust van. Toch vond ik het belangrijk om eventjes uit te lichten welke dingen ik nooit zal delen. Mijn eigen privacy heb ik grotendeels in eigen hand en vind ik ook echt belangrijk. Maar ik ben me ervan bewust wat ik deel op mijn blog, ook wat anderen betreft. Ik vind dit belangrijk en vandaar deze kleine uitleg bij mijn blog.

Er zijn veel dingen die ik deel. Vaak mijn eigen mentale gezondheid, Mijn weekoverzichtjes met foto’s. Ik kan me voorstellen dat dat soms wel afschrikt. Ik vind dat belangrijk omdat het praten over mentale gezondheid iets normaal moet worden. Zoveel mensen schamen zich ervoor als het niet goed gaat of ze psychische problemen hebben. Terwijl ik niet vind dat dat iets is waar je je voor moet schamen. We zijn allemaal mensen, we hebben het allemaal moeilijk en soms draaien die dingen nu eenmaal uit in depressies, angsten of andere mentale problemen. Ik wil met mijn blog tonen dat het oke is om het moeilijk te hebben, dat praten over je problemen mag en dat niemand perfect is. Als ik daar ook maar een iemand mee inspireer, ben ik al zo blij. Want we leven in een maatschappij die graag blij en gelukkig is en als het maar een beetje moeilijk gaat hoor je er niet meer bij. En ik vind dat niet oke. Ik kan niet de hele wereld veranderen met mijn blog, maar als ik ook maar een paar mensen inspireer ben ik al zo blij. Daarom ben ik een open blogger.

Wat ik echter nooit zal doen is dingen delen die ik niet mag delen. Als jij mij verhalen vertelt zal ik die niet zomaar online gooien, net zoals persoonlijke problemen. Je kan erop rekenen dat die nooit een plekje op mijn blog krijgen zonder je toestemming. Net zoals de foto’s die ik maak voor mijn weekoverzichtjes, daar zal ik nooit iets op delen wat ik niet mag. Dit geldt voor mensen in mijn omgeving, maar ook werkgerelateerd. Ik link wel eens social media op mijn blog, maar ook daar deel ik niks wat ik niet mag delen. De reden dat die afgeschermd staan is niet omdat ik iets te verbergen heb, maar omdat ik niet wil dat iedereen zomaar in mijn foto’s kan scrollen. Het internet is een leuke plek om dingen te delen, maar het kan tegelijk ook een heel gevaarlijke plek zijn. Als je hierover vragen hebt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik geef je met plezier een antwoord. Ik ben inderdaad heel open op mijn blog. Maar alleen over dingen waarvan ik weet dat dat kan en mag. En die privacy van anderen zal ik niet schaden.

Knuffels
Nikita

%d bloggers liken dit: