The Power of Music ~1~

Hoi allemaal! Iets wat mij -en niet enkel mij- door alles heen helpt is muziek. Het leukste aan muziek vind ik een liedje ontdekken wat je heel erg mooi vindt of net heel troostend werkt. Dat is een geluksmomentje op zich, een liedje ontdekken wat je raakt of je heel erg blij maakt en je meteen in een goed humeur brengt. Want die ‘power’ heeft muziek wel voor ieder van ons. Ik zeg wel eens vaker dat ik niet zou overleven zonder muziek in mijn oren, dat mag je gerust letterlijk nemen. Maar nog leuker is muziek met elkaar delen, en dat is ook mijn plan. Eens om de zoveel tijd wil ik mijn favoriete nummers delen. Het kunnen liedjes zijn waar ik superblij van word, maar ook net liedjes die wat minder vrolijk zijn maar mij wel helpen.

IMG_4445 (2)

Ik begin meteen met een liedje wat vrij bekend is. Meeste mensen hebben dit liedje vaak gehoord, maar het neemt daarom geen kracht weg. Voor mij persoonlijk is dit een heel betekenisvol liedje. Er zijn momenten geweest dat ik het gewoon eventjes niet meer zag zitten. Om verder te gaan. En dat is oke, we hebben allemaal onze momentjes dat we het gevoel hebben dat we gefaald hebben of niet meer kunnen. It makes us human. Maar er was altijd een vonkje dat mij deed doorzetten. En laten we het zo stellen, dit liedje vergrootte dat vonkje en het geloof in dat ik het kan en dat ik hierdoor zou raken weer. Niet alleen de tekst trouwens, ook de kracht die automatisch meekomt als je het luistert gaf mij moed om door te zetten.

Ook ik ben er schuldig aan dat ik mezelf altijd wil veranderen naar de mening van de maatschappij. Dat is iets waar ik hard aan werk. Maar door dit liedje realiseer ik me dat we allemaal het mooist zijn als we onself zijn. Dat we juist als ster stralen door te zijn wie we zijn. Je hoeft niet perfect te zijn. Het mooiste vind ik gewoon zoals Glennis Grace het zingt. Want daar gaat het gewoon om

Het maakt niet uit wat iemand anders van je denkt, je bent ‘t allermooist precies zoals je bent,,

En als er een liedje is wat iedereen momenteel kan meezingen en dus vanbuiten kent, is het dit nummer wel. Maar ik mag nog zo’n slechte dag hebben, dit liedje maakt me altijd net een beetje vrolijker. En als ik een geluksmoment heb en dit liedje begint, kan de dag niet meer kapot. Het is de melodie, de tekst en de aanstekelijkheid tot blij worden. Met dit liedje wordt je verplicht om blij te worden en te dansen. Verschrikkelijk goed nummer! En stiekem word ik er ook heel blij van omdat ik Trolls echt een hele leuke en schattige film vind

Dat meneer Ed Sheeran heel populair is de laatste tijd, is een feit. Iedereen kent die kerel ondertussen, maar hij heeft ook wel een paar liedjes die mij wel kunnen bekoren. Galway Girl is daar tot nu toe nog steeds mijn favoriet van. En het is niet dat ik me in de tekst herken. Ik weet het eigenlijk niet goed waarom. Ik weet gewoon dat het bij ons in België in een van de battles in The Voice Kids kwam en sindsdien bleef het in mijn hoofd plakken. Sindsdien word ik gewoon blij als ik het hoor. Daarom kon deze ook niet ontbreken in dit lijstje.

En dit lijstje afsluiten doe ik met een liedje wat me toch altijd een beetje kracht gaf toen ik moeilijke dagen had. We hebben ze allemaal wel een keer, een dag waarop het je gewoon niet afgaat. Alles loopt verkeerd of je voelt je een hele dag slecht. Misschien zelfs zonder reden. Altijd als ik zo’n dag had zocht ik dit liedje op, want dat maakte het net iets minder zwaar. Ik ben iemand die altijd positief door de dagen wil en boos was op zichzelf als ze een keer een sombere dag had. Maar ik heb inmiddels geleerd te aanvaarden dat niemand het hele jaar door vrolijk en blij is. There is nothing on earth that blooms all year, so don’t expect yourself to. Dit liedje heeft mij dat leren aanvaarden en het gaf op een gekke manier troost als ik weer een keer een dag had waarop het niet ging.

Wat is jouw favoriet liedje van dit moment?

2 thoughts on “The Power of Music ~1~

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: