Mijn favoriete Youtubers!

Hoi allemaal! Ik ben naast een boekenwurm ook iemand die heel graag Youtube-video’s kijkt. Helaas doe ik dat net iets te weinig naar mijn zin. Al sinds kindsafaan kijk ik heel vaak Youtube, waar dat vroeger enkel speelgoedvideo’s waren is mijn smaak natuurlijk heel hard veranderd. Ik heb een lijstje van nog te bekijken video’s. Zie het als een TBR voor boeken, maar dan met video’s. En er komen een heleboel youtubers vaak terug omdat ik ze heel leuk vind! Een heleboel booktubers, maar ook andere mensen. Vandaag geef ik je een kijkje in mijn lijst met favoriete youtubers en misschien kan ik je inspireren om ook nieuwe kanalen te ontdekken!

adult app channel connected
Photo by Pixabay on Pexels.com

  • Furtjuh

Een youtuber die ik al enkele jaartjes volg nu is Furtjuh. Oftewel Rutger Vink. Rugter is een jonge youtuber en ik weet heel eventjes zijn leeftijd niet. Maar ik vind zijn video’s altijd geweldig. Hij heeft een hele droge humor en maakt gewoon hele leuke filmpjes. Maar ook laat hij een gevoeliger kantje zien van zichzelf in veel video’s. Hij komt uit voor de dingen die hij erg vindt of waar hij voor staat. En het liefst zou hij willen dat iedereen gelukkig kan zijn en zichzelf kan zijn. Dat merk je ook terug in zijn video’s. Zijn vaste einduitspraak is dan ook altijd; ‘Stay Furbelous!’. Wat staat voor het feit dat we allemaal ons geweldige zelf moeten zijn. Rutger woont samen met zijn vriend Thomas, ze zijn een koppel. En dat vind ik het meest geweldige, hij komt uit voor het feit dat hij homo is en is daar heel open over. En ik denk echt dat hij mensen inspireert met zijn verhalen. Fantastische youtuber! Als er in mijn lijst een video staat die bijna aan de beurt is van hem, ben ik altijd opgewonden.

  • A Bookworm Life

Dit kanaal is van Sascha, zij is een booktuber. Wat inhoudt dat ze boekvideo’s maakt. Zo maakt ze maandelijks een wrap-up (wat heeft ze gelezen afgelopen maand) en een TBR (wat hoopt de komende maand te lezen). En ook maakt ze video’s over de boeken die uitkomen, welke boeken er uitkomen. Eigenlijk alles wat met boeken te maken heeft. Sascha leest net als ik heel veel Young Adult, wat een zwaar opkomend genre is en eigenlijk al een dagdagelijks genre is. Daardoor blijf ik meestal op de hoogte van alle nieuwe boeken maar ik ontdek ook onbekende pareltjes. Wat in mijn ogen even belangrijk is. Sascha heeft ook gewoon een hele leuke persoonlijkheid en ik hou van haar enthousiasme in haar video’s. Ze steekt je aan tot lezen gewoon.

  • Chinouk Thijssen

Chinouk is een booktuber, net als Sascha. Maar zij is schrijfster en heeft al boeken uitgebracht. Helaas hebben beide bibliotheken waar ik lid ben ze niet en ook de boekhandels hier lijken ze maar niet te hebben. Zonde, want ik ben altijd in voor een goede thriller. Chinouk vertelt ook over alle boeken die ze las en gaat lezen, net zoals Sascha. Maar Chinouk leest net iets meer onbekende boeken. Zij leest ook wel heel veel bekende YA’s hoor, maar ik heb altijd het gevoel dat zij vaker thrillers leest. Bij Chinouk heb ik altijd (en zeker na een wrap-up) dat ik gewoon zin heb om te lezen omdat zij zoveel heeft gelezen. Ik krijg er mijn boekenwurmvibes van als ik ze even kwijt ben. En natuurlijk mogen we Cosmo niet vergeten, haar schattige hondje die altijd voor kattenkwaad zorgt in haar filmpjes.

  • Dramatic Parrot

Voorgaande youtubers waren Nederlands. Nu eentje van de Engelse bodem. Priscilla is een tekenaar (of hoe zeg je dat in de vrouwelijke vorm, tekenares? Geen idee haha) en zij reviewt boxen met tekengerief, maar ook nieuw tekengerief. Ze geeft tips om met bepaalde materialen te werken of om bepaalde technieken toe te passen. Ik heb onder andere geleerd om een galaxy te maken, maar ook heb ik van haar een stuk overgangen geleerd. Ik heb altijd geprobeerd om ook nog andere youtubers te vinden die tekenen en technieken tonen. Met het motto dat je nooit genoeg kennis kan hebben, maar ik blijf altijd terugkeren naar Priscilla. Er is voorlopig geen youtuber die kan tippen aan haar.

Wie zijn jouw favoriete youtubers?

One thought on “Mijn favoriete Youtubers!

  1. Wat een leuk artikel! Deze kanalen kende ik allemaal nog niet en je maakt me zeker nieuwsgierig naar het kanaal van Chinouk. Zelf vind ik YouTube-video’s heerlijk om tussendoor te kijken, vaak als ik bijvoorbeeld mijn e-mail check of zoiets. Ik volg onder andere Wil & Tien, Annic ten Duis, Dit gebeurt er als, Sanny Verhoeven en Arjen Lubach (geen vlogger, maar wel interessante video’s) 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: