Just be yourself! | Dit is waarom

Hoi allemaal! Soms wil ik normaal zijn. Net zoals iedereen in de pas lopen en erbij horen bijna. Toch ben ik meer dan eens dankbaar dat ik niet zo ben en dat ik opgegroeid ben in een land waar je jezelf kan zijn. We krijgen ook allemaal wel eens naar ons hoofd geslingerd dat we ‘normaal moeten doen’. Hoe graag we dat ook willen doen, eigenlijk is het niet nodig. En dit is wel waarom.

2019-05-06-03.51.31-1

 • Als je altijd normaal doet, weet je niet hoe leuk je kan zijn
  Zelf betrap ik me er wel meer dan eens op dat ik altijd probeer te doen wat een ander doet, gewoon om er maar bij te horen of ‘oke’ te zijn. Ik vind dat wel jammer voor mezelf, maar ook voor anderen die dat doen. Want door te doen wat de maatschappij doet, leer je niks nieuws. Maar ook leer je ook jezelf niet kennen. Ik kan het voorbeeld het beste omschrijven met mijn tekenstijl. Ik wilde vroeger altijd kunnen tekenen zoals iedereen. Maar mijn tekenstijl is net het leukste omdat hij anders is en omdat hij van mij komt. En dat is met je karakter, kleding, keuzes, hobby’s of wat dan ook zo. Wanneer je altijd maar doet wat de meute doet, weet je nooit hoe tof jij kan zijn. Als je altijd een jurkje aandoet omdat iedereen dat doet, weet je nooit hoe fijn het is om een broek aan te hebben. En misschien voel je je daar wel duizend keer beter in. Of zie je er net beter uit.
 • Het leven is veel te kort om iemand anders te zijn
  Nu ik afgestudeerd ben, besef ik dat nog meer dan anders. Het leven gaat zo snel voorbij, dat je wel moet genieten van de tijd die je hebt. Je tijd op deze aardbol is veel te kort om andere dingen te doen dan die die jij wilt. Het leven is veel te kort om te blijven piekeren. Want als jij zin hebt om morgen je haar paars te kleuren en in een gekke jurk naar buiten te gaan, who cares? Je bent jezelf, en veel leuker wordt het niet! Het leven is gewoon te kort om ongelukkig te zijn met je keuzes, gewoon om ‘in de pas te kunnen lopen’. Je moet vooral doen wat jou gelukkig maakt. En als dat jou anders maakt, tjah. Dat hoort erbij. En dat is juist leuk!
 • What makes you different, makes you beautiful
  Een veelgehoord cliché, maar wel eentje waar ik het gewoon heel hard mee eens ben. Mensen houden niet van je omdat je het zoveelste ‘robotje’ in de rij bent. Maar juist omdat jij, jij bent. Ook al doe je soms eens gek of heb je je imperfecties. Die maken ons wie we zijn. Er zijn zoveel mensen om me heen die ik net leuk vind om wie ze zijn. Mijn ene vriendin doet zo graag gek en ze excuseert zich er werkelijk ALTIJD voor. Maar dat hoeft niet. Juist daarom vind ik haar zo leuk, er is altijd wel iets om mee te lachen. Naast de serieuzere gesprekken natuurlijk. Mijn beste maat zegt wel meer dan eens dat hij vaak zegt waar het op staat, maar ook dat maakt hem tot wie hij is. Ooit zei een wijze youtuber, dat als de toren van Pisa kaarsrecht stond, hij absoluut nooit zo beroemd zou zijn. Dat is wat ik probeer duidelijk te maken met mijn punt.
 • Het leven is leuker als je jezelf bent
  Wanneer je je cooler wil voordoen, moet je ook constant nadenken over wat je wel en niet moet zeggen. Ook dat kan stresserend zijn, maar ook dan val je vrij snel door de mand. Al dat gedenk en gepieker, maakt je leven niet bepaald leuker. Ik spreek uit ervaring, maar ik denk dat we dat allemaal wel beseffen en ik geen ingewikkelde wiskunde aan het uitleggen ben als ik dat zeg. Wanneer je ongeremd en spontaan jezelf kan zijn, hoef je niet zo veel na te denken. Natuurlijk in bepaalde mate wel, sommige dingen zeg je gewoon beter niet. Je zal ook ontspannender zijn in het leven, en dat maakt je leven sowieso beter. En meer nog, als je kan lachen om wat je wilt en doen wat je wilt, hoe tof is je leven dan?
 • Anders is juist leuk!
  Er is een reden dat er zoveel verschillende boetiekjes en kledingwinkels zijn in de stad. En dat er in elk rek wel iets anders hangt, er verschillende soorten schoenen bestaan. Niet omdat we als schoolkinderen netjes allemaal hetzelfde zouden dragen, maar juist om te kunnen kiezen wat jij mooi vindt en graag aandoet. En hoe leuk is het om andere mensen te leren kennen met andere interesses? Of juist dezelfde en zo tips en ervaringen te kunnen uitwisselen? Het houdt de wereld overeind, op vele gebieden. Hoe stom zou het zijn als we allemaal hetzelfde boek leuk vinden? Of als we ineens allemaal op hakken lopen? Als je door de stad loopt zie je allemaal mensen die anders zijn. Ze hebben misschien wel een beetje dezelfde kledingstijl, maar niemand is compleet hetzelfde. Net dat verschil maakt de wereld zo mooi.
 • Een teken van dapperheid
  In de wereld van vandaag krijg je al snel verschillende labels, namen en soms scheldwoorden naar je geslingerd. De trends en nieuwe woorden vliegen je vaak rond de oren. Net in een wereld die je vraagt om anders te zijn, is het net moedig dat jij toch je mooie zelf blijft. Want het is niet altijd makkelijk om tegen een groep mensen in te gaan. Als dat gaat over je anders kleden, valt dat nog wel mee. Maar als het gaat over je karakter of wie je bent, wordt het al een stuk lastiger. Maar het is dapper als jij de dingen die jouw maken, niet laat afpakken. Want hoe gemeen de maatschappij ook is, dat is het echt niet waar. Blijf maar jouw mooie, dappere zelf! Je zal ervoor beloond worden met geluk, en de juiste mensen om je heen.
 • Wat is normaal?
  Maar eigenlijk na dit hele artikel uit te werken, heb ik maar een vraag? Wat is normaal? Ik denk dat we daar met de hele wereld op kunnen piekeren en ons op die vraag gooien. En toch gaat iedereen een ander antwoord geven. Want we maken allemaal andere dingen mee, komen uit andere culturen, gezinnen, situaties. Dus als we allemaal zo anders zijn, wie zijn mening is dan normaal? En wie is gek? Ik denk dat het niet echt te zeggen is. Normaal is voor iedereen iets anders. Normaliteit kan je niet voor iedereen stellen, daar kan je geen grens trekken.

“Normaal is een illusie. Wat vrede is voor de spin,
is een chaos voor de vlieg”
~ Charles Addams ~

Ben jij makkelijk jezelf?

6 thoughts on “Just be yourself! | Dit is waarom

 1. Dit heb je heel mooi geschreven! Ik heb er eigenlijk geen andere woorden voor, het klopt gewoon helemaal! Ik in ieder geval steeds makkelijker mezelf en dat bevalt me ook heel goed. Maar wat ik laatst op mijn blog schreef heeft hier natuurlijk ook mee te maken en dat zegt eigenlijk dat ik het soms best nog spannend vind.

  1. Dankjewel! Ik ben ook wel blij met hoe dit artikel is uitgedraaid eigenlijk. Ik vind het zo goed om te horen dat je steeds makkelijker jezelf kan zijn. Zoals ik al zei in mijn artikel, het maakt het leven een stuk beter! Ik snap je twijfels ook wel en ik heb je blog ook gelezen. Maar gleoof me, ik denk dat iedere blogger het vaak nog best spannend vindt om zichzelf te zijn. En zeker om zo de persoonlijke dingen te delen. Ik denk dat dat niet verdwijnt door de jaren heen. Ik vind in elk geval dat je het heel goed doet met je blog! Daar mag je ook oprecht trots op zijn 🙂

 2. Eerst wil ik zeggen dat ik de foto van jou zo mooi vind, je straalt echt, super mooi!

  Je blog is zo mooi en treffend geschreven, helemaal waar. En zeker ook de vraag wat ‘normaal’ is… 🙂

  1. Dankjewel! Ik moet toegeven dat ik deze foto ook wel mooi vind. Een zeldzaamheid als het gaat om foto’s van mezelf.

   Dankjewel voor de mooie complimenten over mijn artikel! Ik vind zulke artikels moeilijk en ben er meer onzeker over dan andere artikels. Dus dit soort complimenten maken me wel blij!

 3. Jezelf de hele tijd anders moeten voordoen om in het vakje te passen dat andere mensen voor je hebben afgemeten is iets dat heel veel energie vraagt en je niet gelukkig maakt. Gelukkig maar dat we dat dus niet hoeven doen. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik dat door had en soms maak ik me nog wel eens ongerust om wat anderen zouden denken maar ik focus me liever op andere zaken. Bovendien als we allemaal hetzelfde waren en deden zou het aanbod in de supermarkten en boekenwinkels een pak kleiner zijn. Stel je voor dat we allemaal hetzelfde zouden eten op maandag en dat iedereen exact dezelfde boeken zou moeten lezen. Geef mij dan maar een wereld waarin we elkaar net aanvullen door onze verschillen

  1. Je hebt helemaal gelijk hoor. Je aanpassen aan anderen om in een vakje te passen is inderdaad niet leuk, het zal je op den duur ook ongelukkig maken. Ik merk dat ik daar ook nog wel eens problemen mee heb, maar ik heb het idee dat ik afgelopen tijd de ‘klik’ in mijn hersenen heb gemaakt.

   Trouwens, het zou inderdaad saai zijn als we allemaal hetzelfde aten en lazen. Het idee alleen al dat er dan sommige boeken nooit zouden bestaan hebben. Het zou erg jammer zijn!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: