Ik ben dat lachende meisje

Hoi allemaal! Anderhalfjaar geleden hackte men mijn facebook. Toen ik op die beruchte donderdagmiddag mijn sociale media wilde controleren was ik in shock. Allee, een kwartier later toen ik belde naar mama om te vragen of ze mij nog kon terugvinden in haar vriendenlijst.  Toen mijn vriendin die avond vertelde dat ze het fijn vond te horen dat ik erom kon lachen en niet kwaad of verdrietig was, ging er bij mij een belletje rinkelen. Eigenlijk ben ik vrij vaak zo. Dat meisje dat lacht en het positieve van dingen inziet.

2019-05-06-11.06.22-1

Life won’t always be easy. Een spreuk die maar al te waar is. We krijgen te maken met hartbreuken, verlies van dierbaren, gezondheidsproblemen, mentale problemen en zowat in elk leven komt er wel een situatie in een van deze genoemde voor. Het leven is niet makkelijk en dat hoor je me ook zeker niet zeggen. Daar kan je niet zo veel aan doen. Een stukje wel natuurlijk. Als je voor school toetsen hebt en er niet voor leert omdat je er gewoon geen zin in hebt en dan een 2 hebt, is dat nogal logisch. In het leven zal niks zomaar eventjes op je pad komen gevallen. Voor elke ambitie en droom zal je moeten werken. Maar er zijn wel veel andere dingen in het leven waar je geen keuze in hebt, maar je wel kan kiezen hoe je ernaar kijkt.

Ik ken mensen die alles hebben en nog ongelukkig zijn omdat ze van elk klein probleempje een wereldramp maken. En ik ken mensen die ziek zijn of chronisch ziek zijn en nog alles uit hun dag proberen te halen. Er is maar een verschil hoor. Je gedachtengang, en hoe je naar het leven kijkt. Want oke, iemand die chronisch ziek is heeft het lastiger dan iemand die lichamelijk perfect in orde is. Maar toch zijn er mensen die alles hebben wat hun hartje begeert, en nog van een stom iets een drama maken. Plooi die oren en pootjes terug, en maak van die olifant terug een mug.

Ben ik daardoor beter of perfect? Nee, absoluut niet. Maar ik probeer mensen te inspireren het beste uit hun dag te halen. Want ik geloof oprecht dat je op een baaldag je kan beter voelen door de kleine dingen die er gebeuren. De goede. Ook al zijn ze nog zo klein. Je kan ook dat momentje zelf maken. Toen ik nog studeerde, had ik veel moeilijke dagen. Door mijn paniekaanvallen onder andere. Ik koos ervoor om ’s avonds (toen het nog lichamelijk goed ging) te tekenen op mijn tablet. Ik vergat de wereld om me heen, vergat mijn paniek. Het gaf me rust. Het was mijn redding, zoals ik al eerder vertelde op mijn blog. Maar ook nu redt humor me. Ik heb goede en slechte dagen in mijn energie. Sommige dagen ben ik echt doodmoe en heb ik te weinig energie om iets te ondernemen. Sommige dagen spring ik van de energie en dan probeer ik ook wel alles uit de dag te halen. Maar toen ik van de week mijn nieuwe dekbed op mijn bed legde, ontdekte ik dat het onderlaken vol stipjes stond. En ik stuurde al lachend naar mijn vrienden ‘als ik vannacht niet kan slapen, kan ik stipjes tellen in plaats van schaapjes’. En zo weet ik bij veel situaties wel iets goeds te bedenken. Omdenken kan je heel veel bezorgen. Ik ga mijn leven niet romantiseren, het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik heb ook dagen waarop dit niet lukt, waar werkelijk alles op mijn zenuwen werkt en ik het heen en weer van krijg. Maar gelukkig voor mij zijn die dagen er maar zelden. Gelukkig kan ik heel vaak lachen. Want dat is wie ik ben, het meisje dat niet stopt met lachen. En niet om de maatschappij te ‘overtuigen’ dat het allemaal perfect en prima is. Maar om mezelf een leuker leven te geven. Vandaar mijn drie kilo enthousiasme vaak ook op sociale media. Hoewel ik inmiddels ook niet meer alles online zet. Het is niet omdat ’t niet online stond, dat het niet gebeurd is. Sommige momentjes zijn intiem en fijn, en daar hoeft niet de hele wereld van op de hoogte te zijn.

Hoe probeer jij positief te blijven als ’t lastig wordt?

6 thoughts on “Ik ben dat lachende meisje

 1. Zo fijn om te lezen dat je over het algemeen positief bent, veel lacht en kunt omdenken 😀 Omdenken is eigenlijk precies wat ik ook vaak doe in situaties waarin ik er ook voor zou kunnen kiezen om een negatieve gedachte te maken. En accepteren van dingen zoals ze zijn, want heel vaak is iets gewoon zo en dan is het enige wat we kunnen doen zelf kiezen hoe we ermee omgaan inderdaad! 🙂

  1. Dankjewel! Van omdenken ben ik ook een voorstander! Ook jij hebt helemaal gelijk dat je probeert om te denken. Het maakt het leven een stuk beter. En inderdaad, hoe moeilijk het is, je kan soms alleen maar accepteren. Meestal de beste manier om met tegenslagen om te gaan.

 2. Mooi geschreven. Ik herken mezelf wel voor een groot deel in je verhaal. Laatst zei iemand nog tegen mijn moeder dat ik altijd zo vrolijk ben ondanks verschillende chronische klachten. Natuurlijk heb ik ook wel eens een baaldag, maar over het algemeen ben ik inderdaad blij en vrolijk, oprecht. Bij de pakken neer zitten brengt me immers ook niet verder.

  1. Dankjewel! Ik heb er heel veel respect voor dat je ondanks alles toch ervoor kiest om te blijven lachen en het positieve te zien. Dat vergt heel wat kracht, zeker de dag van vandaag. Waarop we het elkaar maar al te graag moeilijk maken. Maar ik geef je ook wel gelijk, bij de pakken blijven zitten helpt je niet. Goed dat je dat inziet! Respect!

 3. Wat een mooie blogpost! Daarvoor lees ik zo graag je blog 🙂

  Ik heb ook bijna altijd een goed humeur, ondanks dat niet alles loopt zoals ik zou willen qua gezondheid. Maar het levert toch niets op om boos of chagrijnig rond te lopen, integendeel, dat kost alleen nog maar meer energie (die ik niet over heb). Dus beter die dan aan positieve dingen besteden 🙂

  1. Dankjewel voor je mooie en lieve reactie!

   Ik vind het geweldig om te lezen dat ook jij altijd een goed humeur hebt. Het is inderdaad niet altijd makkelijk, des te dapperder dat je je erdoorheen vecht! Maar het is ook enorm herkenbaar. Ik heb ook soms beperkte energie en die wil ik ook aan de goeie kant besteden. Dat brengt je leven nog net de betere dingen!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: