We hebben allemaal een ander pad, en dat is oke

Hoi allemaal! Afgelopen tijd waren hectisch, ik weet nog steeds niet wat er hierna op me zal afkomen. Maar het is oke, het komt wel goed. Uiteindelijk zal ik mijn blog teruglezen en beseffen dat het goed is gekomen, dat ik me eigenlijk helemaal niet druk hoefde te maken. Maar dat is altijd al zo geweest. Je bent een controlfreak, of je bent het niet. Ik ben er helaas wel eentje. Maar ik besef me ook steeds meer dat iedereen een ander levenspad heeft, en we allemaal een eigen weg nemen. Hoe zweverig dat ook mag klinken, het is wel zo. En waarom zouden we daar eigenlijk probleem van maken of ons eigen pad niet accepteren? We hebben allemaal andere dromen en doelen, en dat is prima. Helemaal oke.

img_20190511_203124

Ik was op het strand afgelopen tijd, al wandelend ‘s avonds. Er was niet zoveel wind, dus het ging wel en het viel vrij goed mee. We wonen ook helemaal niet zo ver van de dijk, wat ik nog altijd een pluspunt vind. Maar ik zag de zon zakken en toen ik mijn voetstappen vergeleek met die van anderen, ik liep tegen de richting in. Prima, het strand heeft geen regels. Maar het was door dat mooie beeld dat ik me besefte dat we allemaal een eigen pad hebben, en geen enkel pad te vergelijken is. We maken misschien gelijkaardige dingen mee en soms kan iets heel herkenbaar zijn. Maar uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen leven, weg en bestemming. Dat is prima.

Ik kan het makkelijk vergelijken met een studie kiezen. De een gaat een tekenopleiding doen, de ander gaat een heel wiskundige opleiding doen. En nog iemand anders wil de bouw in of kok worden. Allemaal verschillende wegen. Toch is geen enkele weg juist of fout. Het is ook niet aan een ander om dat pad voor jou te kiezen. Natuurlijk kan je altijd advies vragen bij een ander, maar uiteindelijk is het jij die het moet gaan doen. Dus kies de beste weg die jij voor ogen ziet. Ook als je daarmee afwijkt van wat anderen doen. Het is jouw leven en jouw tijd. En je tijd is niet oneindig, dus maak er wat van. Hoe deprimerend of misschien somber dat ook klinkt, het is helaas wel de waarheid. Je zal niet voor eeuwig op deze aardbol lopen. Dus laat je ook niet tegenhouden door anderen, maar volg je hart en volg jouw pad. Niet dat wat je ouders graag zouden zien of je vriendin dolgraag wilt omdat jullie dan samen studeren. Nee, kijk naar dat kloppende ding in je borstkas. En vraag je af wat je echt wilt. Enkel dan zal je gelukkig worden.

Uiteindelijk zijn we allemaal anders. Uiteindelijk is er aan iedereen wel iets geks, uiteindelijk maken we allemaal fouten. En maken we ook mensen gelukkig. Het zit in ieders leven en in iedereen zijn levensweg. Maar toch hebben we allemaal onze eigen tocht. En hoewel je misschien nog niet helemaal weet waar jouw weg naartoe gaat, ‘t komt goed. Dat weet ik zeker. Hoe stresserend het nu ook is of hoe uitzichtloos ook is. Change will come for you. Kies voor je geluk, ongeacht wat mensen dan ook zeggen. Als jij liever in een kledingzaak werkt dan op een chique bureau met een hoog loon, dan is dat echt jouw keuze. Met geld koop je geen geluk. Natuurlijk heb je genoeg centjes nodig om te overleven en eten te kopen en de rekeningen te kunnen betalen. Maar wel met een job waar je gelukkig bent. Dus pak je leven in handen, en ga doen wat je gelukkig maakt. Daarvoor ben je op de wereld. Om er het beste van te maken, te lachen, te dansen, te genieten. Perfectie is niet de essentie. Geluk en leven is dat wel. Dus ga ervoor! Volg je dromen, je hart. Doe lekker gek als jou dat gelukkig maakt. Go for it! En kies je eigen pad.

Kies jij altijd vanuit je hart?

%d bloggers liken dit: