Movie-time! | 4 lessen die ik leerde uit Trolls!

Hoi allemaal! Regelmatig haal ik mooie lessen uit animatiefilms. Het is een van mijn favoriete films en de Trolls hebben een speciaal plekje in mijn hart. Een van de Trolls ligt zelfs op mijn bed, in gezelschap van de Minions. Ik vind de film heel mooi, omdat er naast de grappige en schattige figuurtjes ook een paar hele mooie lessen inzitten. Voor kinderen vind ik dat altijd mooi, maar ook voor mezelf. De Trolls kunnen me namelijk altijd opbeuren. En dat zeg ik als 21-jarige. Jep, volwassen als ik ben 😀

Ik schets eventjes kort het verhaal, zonder spoilers. Trolls is een film van Dreamworks, een animatiefilm. Poppy is de jongste dochter van de koning, die heerst over alle trollen. De trollen zijn vrij optimistisch en Poppy doet daar maar al te graag in mee. In dat enthousiasme en die blijheid. Ze leeft van niks anders en geeft feestjes die zo luid zijn als maar kunnen. Ook de Bergens kunnen ze horen. De Bergens zijn gigantische ‘depressieve’ trollen. Ze jagen op de kleine trollen omdat die hun geluk veroorzaken als ze die kunnen opeten. Lang geleden vluchtte de vader van Poppy met het hele ‘land’ naar een nieuwe plek om te overleven, waardoor ze al twintig jaar geen Bergens meer hebben gezien. Helaas voor Poppy, is haar laatste feestje te luid. Ze worden ontdekt en de Bergens neemt haar beste vrienden mee. Anderzijds heb je Branch. Branch is een grijze en grauwe trol, hij heeft er zijn reden voor en die ontdek je in de film. Branch is negatief en ziet alles grijs. Hij komt nooit naar de feestjes van Poppy. Hij weigert dan ook mee te gaan om de trollen te gaan redden. Uiteindelijk geeft hij toch toe, en beleven de optimistische Poppy en de pessimist Branch een groots avontuur. 

  • Geluk komt van binnenin

Een van de mooiste boodschappen die ik vind uit de film, is dat geluk van binnenuit komt. Poppy zegt het op een gegeven moment zelf. Dat je geluk niet zal vinden bij iets anders, dat het binnenin je zit. Dat je het enkel moet vinden. Soms heb je iemand nodig om het te vinden, maar het is er. En die dure spullen of die status gaat je daar niet bij helpen. Geluk zit vanbinnen. Want als je gelukkig bent om een bepaald voorwerp, kan iemand het stelen of afpakken. Maar geluk dat van binnenin komt en uit jezelf komt, kan niemand afpakken. En geluk zit in iedereen. Blijheid ook. Je moet ‘t alleen (willen) vinden.

  • Soms is hoop genoeg om door te gaan

Hoop doet leven, een uitspraak waar ik fan van ben. Niet alles in het leven zal gaan zoals jij wilt dat het gaat. Maar hoop houdt je overeind om door te gaan. Het geeft je kracht om morgen terug de draad op te rapen en verder te zetten. Onderschat nooit de kracht van hoop. Poppy heeft hoop in een goed einde en dat wordt haar ook gegund.

  • Het leven is niet allemaal ‘rainbows & cupcakes’. Maar je hoeft niet negatief te zijn

Tussen Branch en Poppy is er een groot verschil en dat merk je ook. Poppy geeft zelf ook toe dat ze beseft dat het leven niet altijd regenboog en zonneschijn is. Wat ook wel zo is, dat is het leven niet altijd. Maar dat betekent niet dat je negatief door het leven moet gaan. Je kan ook gewoon genieten van de goede dingen in het leven. Zonder de slechte te negeren. De problemen in je leven hoeven niet alles te zijn. Er is nog zoveel meer, en er zijn duizenden prachtige redenen om blij te zijn.

  • Het is oke om een dipje te hebben

Tijdens een van de mooiste stukken uit de film, wanneer ‘True Colors’ wordt gezongen, krijgt Poppy een dipje. Ze verliest haar kleur en positiviteit. Iets wat ons allemaal wel eens overkomt en wat we allemaal nog wel meerdere keren zullen meemaken. Dat hoeft echter niet het einde te zijn. Je kan verder en sterker uit die dipjes komen. Eventueel met de hulp van een ander.

  • Laat je geluk niet afpakken door anderen

    Poppy is de vrolijkste trol, ze feest en lacht en geniet. Ook al weet ze dat ze kan gepakt worden door de grote boze trollen. Toch houdt haar dat niet tegen om haar blije zelf te zijn, integendeel. Ook wanneer haar vrienden worden gepakt door de grote trollen, blijft ze enthousiast en vechten voor waar ze in gelooft. De wereld is ook wel eens zo. Hoe hard we ook ons best doen om positief te zijn en gelukkig te zijn. Er is altijd wel iemand die het geluk probeert neer te slaan. Je hoeft jouw blijheid niet te laten afpakken. Want zoals ik al zei, er zijn duizenden redenen om gelukkig te zijn en dankbaar te zijn. Dus waarom zou je je geluk laten dimmen door iemand anders?

    Kende jij de film al?
%d bloggers liken dit: