Afgelopen week | 32

Hoi allemaal! De weken vlammen voorbij en dan is dat alweer weekend en zit je je weekoverzichtje weer uit te werken. Het voelt als gisteren dat ik mijn vorige verhalen nog aan het vertellen was. Maar het is dan ook bijna het nieuwe jaar. Ook dat is zot. Ik ben eigenlijk een beetje aan het denken hoe ik afgelopen week ga uitleggen. Het was zeker geen slechte week en hij begon echt heel goed. Maar ik merkte wel dat dat sterke en vrolijke gemoed aan het dalen was. Het is nu weekend en ik voel me een stuk minder. Ik denk dat ik wel weet hoe dat komt. Als iemand overlijdt voel ik de eerste weken heel veel, dan ligt het rouwen ‘eventjes stil’. En daarna overvalt het me. Dus zonder negatief te doen, ik denk dat de zware weken nu op komst zijn. Ik hoor ze kloppen op de voordeur. Ik zal mijn best doen om er iets van te maken, maar ik heb geen idee hoe. Let’s go! 

Maandag 9 december 2019 | Maandag! Vroege morgen! Ik nam twee repen Milka mee naar het werk voor in m’n pauze, want Sinterklaas heeft er genoeg gebracht. Maar jullie gaan nog verschieten wat betreft chocolade deze week vrees ik. Ik begon de week met sessie 2 bij mijn psycholoog en het was een goeie sessie. Ik heb er veel goeds uitgehaald en voel me weer een stukje lichter. Ik heb het idee dat ik deze keer echt heel veel heb aan de sessies, dus dat is alleen maar goed denk ik. Ik was daardoor wel heel vroeg terug. Dus ik heb een lunch bij elkaar gehaald op mijn werk en heb daar gegeten. Shift ging vlotjes en ik had geen klagen van maandag. Ik had een goeie dag, goed humeur en fijn gemoed. What more could a woman wish for?

Dinsdag 10 december 2019 | Vroege morgen! Alleen deze keer nog wat vroeger dan eerst. Om 5u uit het bedje om precies te zijn. Ik spotte een hele mooie lucht en maakte er een fotootje van. De shift ging lekker snel en ik trakteerde mezelf op minipizza onderweg naar huis. Na een vroege shift heeft iedereen altijd honger. Ik heb geen idee meer wat ik in de namiddag heb gedaan, niet veel speciaals want anders wist ik het nog wel. Waarschijnlijk wat gelezen en geblogd. En liggen hangen in de zetel.

Woensdag 11 december 2019 |  En toen was het alweer het midden van de week. Laten we de clichés maar eens achterwege laten. Ik begon de dag weer met chocolade wegsteken voor in mijn pauze. Het lijkt echt in dit weekoverzichtje of ik alleen maar chocolade eet en het gaat er niet beter op worden vrees ik. Maar ja, het is december. Sinterklaas is geweest en de koelkast ligt vol. Iemand moet dat werk toch op zich nemen 😉
In de avond las ik een paar pagina’s in een nieuw jeugdboek. Een hele goeie want heb hem alweer uit! Het fijne aan jeugdboeken is dat het niet heel ingewikkeld is, en toch zit er een goed verhaal in. Dat is precies wat ik nu nodig heb. In Winterhuis Hotel staan ook illustraties en die vond ik echt heel mooi! Ik heb niet veel gelezen, maar wel een stukje. Ik merkte woensdag al dat mijn gemoed aan het kelderen was, maar dat was heel zachtjes.

Donderdag 12 december 2019 | Mijn vrije dag! Ik sliep wat langer uit want kon dat wel gebruiken had ik de indruk. Daarna ging ik mijn nieuwe identiteitskaart ophalen in het stadhuis, en het ging vlotjes. Want ik was eigenlijk eerder buiten dan dat ik op mijn afspraak moest zijn. Altijd fijn, zulke meevallers. Bij het aanvragen ging het ook vlotjes dus ik ben weer gedekt voor een aantal jaar. Daarna had ik afgesproken met een goeie maat van me, we zijn iets gaan eten in La Siesta. La Siesta is een klein eetcafeetje wat heel gezellig is. Ze serveren er vooral zuiderse gerechten. Ik nam taco’s met chili con carne en ze waren superlekker! Waar ik geen foto van heb want ik had te veel honger. Daarna zijn we nog twee uurtjes de stad ingedoken en toen zijn we naar huis gegaan. Het was heel tof want ik had mijn maat echt al een maand niet meer gezien. Dus het was des te leuker elkaar nog eens te zien. In de namiddag heb ik een heel stuk liggen lezen, echt veel. En tegen boodschappentijd zei mama dat ze naar de nieuwe Albert Heijn ging die geopend was in onze buurt en ik was ook wel benieuwd. En nu komt het. Mama is met boodschappen thuisgekomen. Ik met 30 euro aan chocolade. Maar ik heb wel veel voor dat geld, dus ik ben wel blij. En heel veel nieuwe Milka die ik nog niet kende. Er is ondertussen al een reep tot favoriet gedoopt trouwens.

Vrijdag 13 december 2019 | Toen ik in de woonkamer kwam hoorde ik op de radio dat het vrijdag de dertiende was. Whoops. Ik ben niet bijgelovig, maar ik heb wel het idee dat ik extra onhandig ben op dit soort dagen. Het viel gelukkig wel mee. Tegenwoordig zet ik een thee als ik op sta, en dat vind ik wel tof. Vooral nu ik thee heb gevonden van Pickwick, het is altijd tof om over die vraagjes na te denken. Het zijn meestal vragen die goeie herinneringen oproepen en dan start je dag toch extra tof vind ik. Ik had een afspraak bij de bank, en het was aan het gieten. Dus ik ben ook kletsnat aangekomen op mijn afspraak. En toen ik thuiskwam stopte het. Moeder Natuur voelde zich grappig blijkbaar. In de namiddag ging ik werken, door het weer was het best rustig. Voor iemand die onhandig is op dagen als deze, heb ik niks breekbaars laten vallen. ‘s Avonds kroop ik onder mijn dekentje met een lama en ging ik lezen. Echt een tof boek!

Zaterdag 14 december 2019 | Weekend! Ook voor mij. Ik was niet zoveel van plan dit weekend omdat ik merkte dat ik wel wat rust kon gebruiken. Er is veel gebeurd de laatste tijd en mijn gemoed is terug aan het zakken. Ik ben ook de persoon die haar grote ‘klop’ van verdriet pas later krijgt en hij is ondertussen aangekomen. Ik nam een aantal nieuwe boeken mee, zoals je ziet zit er wel wat jeugd bij. Alles voor mijn leesritme. Ik ging daarna terug een chocolademelk drinken met mama. In de namiddag installeerde ik me een hele middag in de zetel met een boek en chocolade. Mijn boek is ook uitgeraakt die middag, en daar ben ik blij mee. Ik heb zeker 100 pagina’s gelezen die middag. Maar het was ook echt een heel schattig boek. Kan niet wachten op het tweede deel. In de avond heb ik niet veel speciaals meer gedaan. Toen de radio opstond kwam er een kerstnummer en ik brak. En dat doe ik helaas bij elk kerstnummer. Dus hoe ik de komende tijd ga doorkomen, geen idee. Ik weet wel dat ik geen zin heb in de feestdagen.

Zondag 15 december 2019 | Ik begon de dag met lang uitslapen en een uur lezen in mijn bedje, en dat deed enorm veel deugd. Heel fijn. Uiteindelijk ben ik om een ontbijtje geweest en in de namiddag heb ik niet zoveel meer gedaan. Voornamelijk blogs lezen, Netflix kijken en voor mijn eigen blog werken. Ik ga na het nieuwe jaar namelijk mijn blog in een nieuw jasje steken, met een nieuwe naam. En daar was ik dus op aan het broeden. Ondertussen weet ik al hoe het gaat worden, maar jullie moeten wachten.  In de avond speelde ik sims, werkte ik mijn weekoverzichtje af en kreeg ik een heel moeilijk momentje. Eigenlijk zit ik er middenin nu ik mijn weekoverzichtje aan het afwerken ben. Ik ga zometeen een lekke warme pyjama aandoen en niet te laat slapen. Zal al veel helpen. En morgen weer een nieuwe week. Het komt wel goed 🙂

Heb jij nog doelen die je voor 2020 wil waarmaken in die laatste weken? 

 

2 thoughts on “Afgelopen week | 32

  1. Ah spannend, een nieuwe blognaam! In het begin is je rouw ook nog zo nieuw, en “rouwt” je omgeving ook nog een beetje met je mee vind ik. En dan mindert dat, want de tijd en het leven gaat door, maar je verdriet mindert niet. Da’s vervelend en stom, maar ik vind het wel mooi dat je voor jezelf weet hoe je dat toch een beetje kan opvullen (zelfs al is het met chocolade :D). Heb je trouwens Lampje al gelezen? Zoooo’n mooi boek!!

    1. Dankjewel! Je slaat eigenlijk de nagel op de kop als je vertelt over rouwen, want het is zo. De tijd gaat door en je verdriet ook. Ook nu, ik voel me beter, echt. Maar dat neemt niet weg dat ik nog heel veel verdriet heb en mijn opa nog steeds heel erg mis. Lampje heb ik nog niet gelezen, maar die wil ik wel gaan lezen! Schijnt inderdaad een heel mooi boek te zijn.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: