Week in beeld | 14

Hoi allemaal! Vorige week was een week vol toffe momentjes. Een week die ik echt wel vaker zou willen hebben. Ik ga niet zeggen dat deze week niet leuk is, maar ik heb wel al eens beter gevoeld. Ik ben vooral heel moe en heb heel veel pijn. Maar wel blijven doorgaan. Er komt een dag dat die hele crisis voorbij is en dan komt het weer allemaal goed. Dus komende week mag echt wel een beetje beter. Desondanks heb ik geprobeerd er het allerbeste van te maken. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik niet echt veel notities heb gemaakt deze week, dus ik vrees ook dat het geen heel uitgebreid verhaal gaat worden vandaag. Maar let’s go!

IMG_1684

★ Ik besloot mijn week rustig te starten, maar er kwam al direct vermoeidheid bij kijken. Helaas. Eigenlijk is er maandag niet zoveel speciaals gebeurd, ik las wat in de ochtend en in de namiddag ging ik werken. Het was iets drukker, maar het was nog wel te doen. ‘s Avonds kwam ik thuis en mijn pakketje van Libris was blijkbaar geleverd. Ik had drie nieuwe boeken besteld zodat ik weer wat leesvoer heb. Natuurlijk lees ik heel veel via Kobo, maar niks boven fysieke boeken. Ik kocht het boek Het vuur in mij, Dubbelleven en Meer gelukkig dan niet. Allemaal zijn boeken die ik al een lange tijd wou lezen, dus ik ben blij dat ze er zijn. Dat was wel een fijn einde van mijn dag. Het was ook de eerste dag dat we verplicht een mondmasker op de trein en bus moeten hebben, dus het was wel wennen. Maar oke, het is voor het welzijn van iedereen.

IMG_1685

★ Vroege ochtend! Doordat het zo vroeg licht wordt, had ik tijdens mijn treinrit zicht op de opkomende zon, wat heel fijn was. Ik had de vroege shift en er was een grotere levering dan anders. Maar het is gelukt. In de namiddag had ik afgesproken met mijn nichtje om te videobellen en dat was heel fijn. Ik heb ervan genoten en het was zo tof. We hebben samen op dezelfde middelbare school gezeten (niet in dezelfde klas) maar we hebben wel sommige leerkrachten allebei gehad. Het is altijd tof om herinneringen op te halen. En daarnaast ging het eens over iets anders dan alleen maar Corona. ‘s Avonds las ik nog eventjes op mijn iPad en ging ik slapen.

IMG_1741

★ En toen waren we alweer in de helft van de week! Ik deed wat schrijfwerk ‘s morgens, en ik verwachtte ook een bezoekje. Via een maat van me kon ik aan een goedkopere prijs All Stars kopen. Ze waren een keer gedragen en de persoon vroeg 35 euro. Wat ik niet kon laten schieten. Het is met luidpaardprint, weer een keer iets anders dan wat ik al heb. Ik zie mezelf echt nog eindigen als iemand met echt vijftig paar All Stars. Maar hey, ik draag ze allemaal tot ze bijna uit elkaar vallen dus ze zijn het geld wel waard. In de namiddag ging ik werken en ‘s avonds deed ik niks speciaals meer. Niet dat ik me herinner althans.

IMG_1742

★ Toen brak mijn vrije dag aan. En het was absoluut niet mijn dag. Ik had gehoord dat de maatregelen gingen versoepelen, maar mijn ouders zeiden dat je niet mag afspreken met mensen die niet in je stad of gemeente wonen. Dat misverstand is ondertussen van de baan, want blijkbaar mag het wel gewoon. Maar toen ik dat nog niet wist, had ik eventjes een breakdown. Want mijn beste vrienden wonen niet in dezelfde stad. We wonen op zich niet zo heel ver van elkaar, want de twee gemeentes liggen gewoon naast elkaar. Maar ja, dat zou een probleem worden. Ik dacht dat het echt nog maanden ging duren voor ik mijn vrienden zou zien, en dat kon er gewoon eventjes niet meer bij. Dus ik kijk er naar uit om binnenkort mijn vrienden weer te zien. Zeker wel. Verder deed ik niks meer, ik las heel veel en Jacqueline hield me gezelschap. In de namiddag ging ik met mama naar buiten, we hadden nog een paar boodschappen nodig.

IMG_1747

★ Voor mij brak het einde van de werkweek aan ondertussen. Ik herinner me letterlijk niks meer van vrijdag. Alleen dat ik ‘s morgens met mama een broodje ging halen. Want onze favoriet broodjeszaak was ook weer open. Er was alleen een probleem met haar broodjes, waardoor het alsnog niet ging. Tegen de tijd dat we een broodje zouden hebben moet ik al op mijn trein zitten. En met eten op de trein heb ik geen probleem. Maar nu we verplicht zijn mondmaskers te dragen is dat wel een probleem natuurlijk. In de namiddag ging ik werken, op zich was het wel een snelle en vlotte shift. ‘s Avonds bleek mijn trein vertraging te hebben. In plaats van te beginnen flippen heb ik nog eventjes gelezen op het station en afgewacht. Als het echt uren ging duren ging ik een taxi nemen, want ik was wel moe. Maar ik denk vijf minuten later kondigden ze al aan dat mijn trein ging binnenrijden. Dus zo erg was het niet. En daardoor kon ik ook dezelfde avond ook mijn boek uitlezen! Het heeft iets langer geduurd, laar het eerste boek van deze maand  was daarmee ook uitgelezen.

IMG_1743

★ Weekend! Ik bracht het grootste deel van mijn zaterdag al lezend door in de zetel. Doordat mijn boek uit was, kon ik in een nieuw beginnen. Ik besloot te proberen hoe het zit met mijn concentratie en Engels, omdat dat een tijd niet lukte. Maar nu ik merkte dat mijn leesconcentratie zo goed ging, besloot ik het een kans te geven. En ik ben best wel onder de indruk van mezelf. Nu is het ook geen ingewikkelde literatuur, want net als in het Nederlands lees ik gewoon young adult. Maar alsnog, ik las een half boek in een dag. Wat ik best wel impressive vind, want Engels is niet mijn moedertaal. Talen zijn wel mijn ding, ik scoorde op de middelbare ook altijd veel hoger voor talen dan voor wiskundevakken. Maar alsnog, ik vind het wel goed. In de namiddag gingen we boodschappen doen en las ik verder in mijn boek.

IMG_1744

★ Vrije zondag! Ik bleef iets langer in mijn bed en in pyjama. Ik heb zeker tot na de middag in pyjama gezeten, maar daar zijn zondagen voor. Ook vandaag heb ik echt een halve dag liggen lezen. Mijn boek is nog niet uit, maar ik denk dat dat wel nog voor vandaag is. Tegen de namiddag ging ik terug buiten, samen met mijn moeder deed ik een korte wandeling. Ik was sneller moe dus het is een kortere wandeling geworden. Alsnog van genoten. En nu komt de nieuwe week alweer. Het gaat echt snel. Die hele lockdown verandert helemaal niks aan hoe snel de tijd gaat. Maar misschien is dat maar goed ook. Hoe sneller de tijd gaat, hoe sneller dit allemaal voorbij is. Komende week gaan de winkels ook weer open, dus ik ben ook benieuwd wat dat gaat geven. Ik ben zelf niet van plan de stad in te gaan want dat mag ten eerste nog niet. Ik heb wel een paar dingen nodig, dus daar ga ik wel voor kijken.

Al bij al was het niet zo’n slechte week, maar ik hoop toch dat komende week de positiviteit iets hoger is. Het was een beetje alsof ik in ‘survival-mode’ zat en niet echt aan het leven was eigenlijk. Ik kan het heel moeilijk uitleggen, maar ik hou niet van deze manier van leven. Ik hoop op zo’n week als het vorige weekoverzichtje, want die was echt fantastisch fijn. Maar we doen ons best 🙂

Hoe was jouw week afgelopen week?

 

 

2 thoughts on “Week in beeld | 14

  1. Ik vind ook dat de tijd enorm vliegt! Mijn werkdagen zelf gaan soms traag maar dan ineens is er weer een week voorbij. Gek! Welk boek ben je aan het lezen? Ik hoop ook dat deze week wat fijner voelt dus dat is m’n wens voor jou deze week!

  2. Ik vind het echt zo fijn dat er weer zomers fruit beschikbaar is. Dit weekend smulde ik ondermeer van aardbeien, frambozen en bosbessen en ze smaakten heerlijk. Heel leuk dus om te weten dat er nog meer van dat fruit op me ligt te wachten. Mijn week was vooral heel rustig. Het lezen gaat wat moeizamer doordat ik steeds heel moe ben en doordat mijn lichaam het nog steeds leuk lijkt te vinden om voor extra pijnklachten te zorgen. Maar ik kreeg ook lieve post toegestuurd, kon op zaterdag buiten lezen dankzij het mooie weer, zag mijn neefje nog een keer (al was het van op een afstand en bleef hij braaf in de fiets zitten waarmee zijn vake (mijn broer) aan de deur stond, ik kon kushandjes naar mijn metekindje blazen (bij hen aan het raam), had leuke gesprekken via Whatsapp, bestelde een origineel cadeau voor mijn man vermits we eind deze maand 20 jaar samen zijn en ik hem met iets wilde verrassen nu we niet ergens naartoe kunnen gaan, … genoeg leuke lichtpuntjes dus ter compensatie van dat averechtse lichaam. Hopelijk wil jouw lichaam snel weer wat liever voor je zijn of krijg je op zijn minst een groot aantal lichtpuntjes ter compensatie.

Comments are closed.

%d