Music Maestro | Juli 2020

Vorige maand ben ik vergeten een overzichtje te publiceren met nieuwe muziek. Daar kwam ik te laat achter, ik ga dat ook niet meer inhalen. Vandaag wel een overzichtje van de nieuwe muziek die ik ontdekte in juli. Het zijn er niet superveel, maar er zitten wel een paar nummers tussen die mijn favoriet zijn geworden. Let’s go!

Photo by Dane Deaner on Unsplash

Be kind to yourself – Andrew Peterson

Een van de liedjes die ik echt een uur op repeat zou kunnen zetten omdat ik het zo mooi vind. Het gaat over lief zijn voor jezelf, jezelf accepteren. En dat je helemaal niet zo hard voor jezelf moet zijn. Er zit ook een godsdienstig stuk aan, maar dat laat ik over. Ik ben zelf niet gelovig maar ik vind het wel een heel mooi liedje. Juist nu kan ik deze boodschap wel gebruiken.

Annelies uit Sas van Gent – Bart Kaell

Bart Kaell is een Belgische zanger waar ik niet zoveel mee heb, maar dit nummer vind ik zo mooi. Ook deze kan ik op repeat zetten. Dit nummer was ik ook aan het luisteren toen ik naar de dokter ging voor mijn pijn en vermoeidheid begin juli. Het liedje gaat vooral over iemand die veel talent heeft maar niet doorgebroken raakt. Over hoe dromen kapot kunnen gemaakt worden. Ik weet zelfs niet eens of mijn pols het ooit gaat aankunnen om fulltime te tekenen. Want als ik pijn heb, is mijn pols de eerste die eraan mag geloven. En helaas voor mij is de andere pols op komst. We zullen zien. Maar ergens voel ik dit liedje wel.

Omgekeerde wereld – Pjotr & Wudstik

Ook dit liedje is zo mooi! Omgekeerde wereld gaat over dat je ouders als kind je ouders aan je zijde had, en je nu zelf voor je ouders zorgt en ze helpt. Ik help mijn ouders zo goed ik kan. Ik woon nog thuis, maar ik leef niet op mijn ouders hun kosten. En mijn ouders weten ook dat als ze iets nodig hebben dat ik altijd voor ze klaar sta. In de mate van het mogelijke dan. Mijn ouders zijn hun hele leven goed voor mij geweest, en dit is mijn manier om die dankbaarheid te tonen.

Draken – Tom Helsen

Er zijn een paar liedjes van Tom Helsen die ik leuk vind. Zijn nieuwste liedje vind ik ook heel mooi. Het gaat over altijd doorgaan, niet opgeven en vechten voor je dromen, de dingen die je wil. Liedjes met dat soort boodschap winnen het meestal vrij snel bij mij. Ik ben een persoon die muziek luistert van feesten en drugs. De liedjes die ik leuk vind, hebben meestal een (diepe) boodschap.

Wat is jouw favoriete nummer van de laatste tijd?

%d bloggers liken dit: