Week in beeld | 24

Ik weet het, dit is de tweede week op een rij dat mijn overzichtje later is. Nee, ik ga er geen nieuwe gewoonte van maken. Mijn werkweek was rustiger dan vorige week, maar het schoof gewoon allemaal een beetje op. Het resultaat is dat het zondagavond is en ik nog alles moet uittypen. Ik heb een werkdag achter de rug als ik dit schrijf. Dus vandaar dat ik het in twee keer typ en het overzichtje dus op dinsdag komt.

★ Ik had een shiftwissel waardoor ik mijn week kon starten met een vrije dag. Wat welkom was. Ik sliep wat uit, nam rustig een ontbijtje. In de namiddag wilde ik met mijn zusje Mc Donalds gaan eten. Het was al voor Corona geleden dat ik ng eens iets met haar heb gedaan dus het werd er wel tijd voor. Helaas was onze Mc Donalds alleen beschikbaar voor afhalen en het was regenweer, dus dat werd hem niet. We zijn in de plaats naar Pizza Hut gegaan. Ik merk dat mijn lichaam zuivel steeds slechter verteert, ik krijg er maagpijn van. Vandaar dat ik vervangingen aan het zoeken ben. Ik eet soms nog wel eens iets met zuivel, maar heel weinig waardoor het draagbaar blijft. Ik wilde voor ik niet meer mocht nog een keer profiteren en bestelde een pizza met vier kazen. Daar heb ik ‘s avonds ook pijn van gehad maar ik was vrij dus who cares. We zijn maar een uurtje weggebleven want veel langer lukte niet voor mij. Pizza Hut ligt in de winkelstaat bij ons vandaar.

Ik las in de namiddag in mijn boek, ik las hem ‘s avonds ook uit. Ik ben nog eventjes buiten geweest om te lezen. Dat ik na een uur alweer naar huis moest om te rusten was best wel confronterend. Ik geef toe, ik heb een huilbui gehad in de avond. We blijven gaan. Met vallen en opstaan. Op mijn werk voel ik die pijn ook wel natuurlijk. Maar daar ben ik met intensief werk bezig en dan is dat normaal. In mijn vrije tijd ben ik niet zo snel moe. En dat brak me gewoon eventjes. But that’s okay. Ik ben ook maar een mens.

★ Op dinsdag moest ik weer gewoon werken. Mijn normale uren, het was ook niet zo’n bijzondere dag. Ik activeerde ‘s morgens mijn Kobo Plus abonnement terug. Omdat de bibliotheek natuurlijk wel weer open is, maar ik heb het idee dat hun nieuwe binnengekomen boeken plat liggen. Waardoor ik dus te weinig keus heb omdat ik al best wel veel heb gelezen. Ik begrijp dat natuurlijk, Corona. Maar ik kan niet zonder boeken dus vandaar. Ik schreef ook het blogpostje over dat ik misschien chronisch ziek ben. Jullie reacties waren zo lief! Dankjewel, dikke knuffels voor jullie. Mijn middagshift ging vrij vlot, ik had energie. In mijn bed las ik mijn boek op mijn iPad.

★ Woensdag startte met een snel uitstapje naar de stad. Ik ging een pakje afhalen van de Berskha. Irene gaf me de tip om mom jeans te bestellen omdat ik skinny jeans niet meer altijd verdraag. Ik vind ze nog steeds heel mooi, maar een lossere broek zit veel comfortabeler op mijn slechte dagen. Ik was ook snel weer naar huis want ik moest nog werken. Ik warmde mijn overschot rijdt met zoetzure saus die ik te pikant had gekruid op. In de middag ging ik werken en had pijn. Er zijn nieuwe maatregelen gesteld bij ons. Je mag niet meer voor de fun winkelen en ook mag je niet meer met twee of in groep binnen in winkels. En mondmaskers zijn verplicht in de winkelstraten. Media Markt had leuk nieuws voor me, mijn laptop kan hersteld worden. De prijs zeg ik liever niet. Maar ik was enorm opgelucht want het was zoveel lager dan ik verwacht had. Dus ik wacht op een bericht dat ik hem mag gaan ophalen. Dat zal nog eventjes duren, maar ik heb geduld. Dit is een luxeprobleem.

★ Ik zei het al, ik had een shiftwissel. Daardoor moest ik donderdagmiddag werken. Ik las mijn boek op de trein en kwal erachter dat ik een uur te vroeg was vertrokken. Dus ik heb me nog eventjes een uur in Starbucks geparkeerd met mijn boek, samen met een zuivelvrij drankje. Ik ben de naam kwijt en ik heb de site van Starbucks al drie keer doorzocht. En ik had notities gemaakt, maar omdat de nieuwe week al begonnen is als ik dit aan het typen ben, heb ik ze perongeluk gewist. Smart me. Uiteindelijk ging ik werken, het was een prima shift. Ik draai niet zo veel donderdagen, het is pas de derde keer. Maar het ging goed, er zijn geen gekkigheden gebeurd. Voor ik het besefte zat ik op mijn trein naar huis.

★ Vrijdagochtend begon ik de dag met tekenen. Ik wil dus heel graag eigen mondmaskers, omdat ik stoffen maskers fijner vind. Ondertussen heb ik ze al, ik wissel nu af tussen de papieren en stoffen maskers. In de namiddag ging ik werken, shift ging vrij snel. Het naar huis gaan was een avontuur. Er was een ongeluk gebeurd tussen de stad waar ik werk en een stad die er eigenlijk vlak voor ligt waardoor er maar een spoor beschikbaar was voor mijn trein. We hebben drie keer stilgestaan voor een kwartier. Toen ik uiteindelijk van de trein was nam ik in plaats van de bus een tram want die kwam sneller. En toen stapte er een dronken man op die me bijna betastte. Long story short: ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik thuis was.

★ Mijn vrije zaterdag viel weg. Ik werd opgebeld door mijn collega in paniek en overstuur. Ik ga geen details geven, want het gaat niet over mij. Maar ik werd gevraagd om een shift over te nemen. Ik kon geen nee zeggen, dat liet mijn hart niet toe. Uiteindelijk ben ik op de eerstvolgende trein gesprongen die ik kon krijgen, heb ik op mijn werk snel iets gegeten als ontbijt en ben ik erin gevlogen. Het was best wel een noodsituatie. Dat ik last heb met mijn lijf betekent niet dat ik niet meer voor anderen in de bres spring. Het treinverkeer werkte gelukkig wel mee vandaag, ik was er al bang voor. Maar ik ben vlot thuis geraakt.

★ Ook zondag werkte ik een hele dag, maar dat is volgens mijn normaal rooster. Bij mijn ontbijt testte ik mijn vegan kaas. Ik had ze online besteld maar ik ben er ondertussen achter gekomen dat onze Albert Heijn ze gewoon in de rekken heeft liggen. Ik had er al die tijd gewoon over gekeken blijkbaar. Ik moet er wel aan wennen, maar dat komt wel goed. Ik ben alleen niet zo’n fan van hun mozarella blok. Dus ik ben aan het overwegen om enkel mozarella misschien normaal te eten en dan ook niet zoveel. Want in kleine porties kan ik zuivel nog handelen, en zeker omdat al de rest vervangers zijn geworden. De zondag begon rustig, de avondspits was gestoord druk. Maar hey, het is gelukt. Moe maar voldaan zat ik op mijn trein naar huis. Ik had mijn overzichtje nog niet geschreven en ik zag het ook niet meer zitten om die helemaal op zondagavond te schrijven. Dus ik heb een deel zondagavond geschreven en de rest op maandagmiddag. Vandaar dat hij dus later is,

One thought on “Week in beeld | 24

  1. Ik ben een drietal jaar terug (of misschien zelfs al langer) overgeschakeld op jurken omdat jeansbroeken voor meer pijnklachten zorgen en dat iets was dat ik makkelijk kon verhelpen door kleedjes te gaan dragen. Zo blij voor jou dat de herstelkosten aan je laptop minder hoog waren dan je had verwacht. Al vind ik het nog steeds jammer net dat niet binnen de garantie viel. Is het de lactose in zuivelproducten waar je slecht op reageert? Want dan kan je wel een aantal zaken vervangen door een plantaardige variant.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: