Week in beeld | 25

Deze keer netjes op tijd hoera! Nee grapje haha. Ik was eerst van plan om geen weekoverzichtje te maken omdat ik er een rommeltje van had gemaakt in mijn telefoon wat betreft foto’s. Maar ik heb het uitgezocht en nu is alles weer duidelijk. Dus dan toch. Afgelopen week was rustig, ik had een extra dag vrij en dat was welkom. En het was warm door de hittegolf, maar dat telt voor iedereen denk ik. Voor de rest heb ik niet zoveel bijzonders te melden dus laten we beginnen.

★ Net als vorige week startte ik met een vrije dag. Omdat ik zondag geen tijd had om boodschappen te doen deed ik die op maandag. Deze keer alleen en dat was welkom want zo had ik wat tijd voor mezelf. Ik ben met een redelijk dure rekening naar huis gegaan, maar de meeste dingen gaan wel een tijd mee dus. In de namiddag lag ik vooral te rusten en te lezen, want daarvoor dient een vrije dag natuurlijk. We wonen ook op het derde van een appartementsgebouw en ik zag het niet zitten om die zak naar boven te sleuren omdat ik pijn heb. Stiekem toch wel een beetje trots toen ik mijn moeder belde om te vragen of ze wilde komen helpen dragen. Het blijft stom in mijn ogen, maar het is realiteit. Ik las op mijn iPad ‘Trinkets’ van Kirsten Smith. Het boek is ook een Netflix-serie die ik aan het kijken was. Maar het is te lang geleden dat ik keek, dus ik ga herbeginnen als ik terug ga kijken ernaar.

★ Ik heb heel weinig notities gemaakt afgelopen week, dus dat is niet zo goed voor mijn overzichtje haha. Ik ga denk ik toch mijn weekoverzichten in stukken moeten beginnen schrijven. Ik weet wel dat ik aardbeien aan het snjjden was voor mijn kleine pauze op het werk en ze vervolgens vergat. Dat realiseerde ik me ook pas toen ik op weg was naar de trein. Slimme ik, maar eigenlijk heb ik dit vaak voor. Als het dat maar is denk ik dan altijd maar. Van de middagshift herinner ik me wel dat het niet zo heel druk was, door de opkomende hitte. En ‘s avonds kreeg ik een trein vroeger te pakken wat me altijd blij maakt.

★ Woensdag was ik ‘s morgens vooral aan het Whatsappen met vrienden, wat gezellig was. Ik ben voorstander van offline leven, maar af en toe is het fijn lekker te babbelen via social media. En je hebt nu eenmaal andere mensen om je heen nodig. Ik ging voor ik ging werken een broodje halen wat ik ook daar opat. En daarna mijn shift. In de avond reed er blijkbaar een nieuwe trein, althans voor mij. Want ik heb nog nooit in zo’n moderne trein gezeten. Ik was zo verbaasd dat ik eerst dacht dat ik in eerste klas zat. Maar nee, effectief. Ze reden wel al rond, maar niet op de routes of tijdstippen dat ik ze nodig had. Wel grappig, maar ze zijn wel heel mooi geworden. Zeker een verbetering.

★ Voor een vrije dag heb ik donderdag bizar weinig foto’s gemaakt. Maar het was wel fijn om op een van de warme dagen gewoon thuis te zijn. Ik haalde een salade als lunch met mozzarella om een keer te cheaten. Als ik dat maar heel soms doe dan heb ik er geen last mee voorlopig. Na de middag gingen we naar de bibliotheek. Ik ga net als een tijd terug ebooks en fysieke boeken afwisselen. Zo hoef ik mijn fysieke boeken niet te missen en als mijn lijf het dan echt uithangt kan ik alsnog lezen. In de namiddag was het vooral relaxen en lezen. En ‘s avonds na het eten gingen we nog eventjes buiten zitten toen het wat koeler was. Het was zalig. Ik las ook meer dan honderd pagina’s in anderhalfuur denk ik. Het is ook wel echt een goed boek.

★ Vrijdag was een rustige dag en ik heb ook niet echt foto’s gemaakt. Mama hielp een vriendin uit de nood door met haar hondje te gaan wandelen en ze nam hem ook eventjes mee naar ons. We kennen die hond allemaal en het is zo’n schattig beestje. Hij is wel altijd wild, maar zo lief. Vooral als hij mensen ziet die hij leuk vindt of graag heeft. Je kent mij he, als ik omringd ben door dieren ben ik gelukkig. Ik ben dit overzichtje ook aan het uitwerken met een schattige en fluffy vogel op mijn schouder. Baasje haar bewaker. In de namiddag ging ik werken en door de hitte was het een rustige middag. Daardoor waren mijn collega en ik echt heel veel aan het lachen met elkaar, maar dat is een van de redenen waarom ik mijn job graag doe. En het houdt in tijden als deze -met corona- de moed omhoog. Toen ik thuiskwam was ik kapot. Ik had gezegd dat ik nog eventjes ging Netflixen, maar zelfs dat heb ik niet meer gedaan.

★ Deze keer was ik wel thuis op zaterdag. Ik neem niemand iets kwalijk want vorige week was gewoon een noodgeval. En mijn eigen keuze om te komen werken trouwens. Maar ik was wel blij dat ik een dag vrij was. Ik deed terug boodschappen en in de namiddag las ik mijn boek uit. Een boek dat een indruk op me achterliet en ik niet ga vergeten. Het ging over ‘De bucketlist van mijn hond’ van Lauren Fern Watt. Het gaat over een vriendschap tussen mens en hond, maar toch is het zo bijzonder en rakend geschreven. Aanrader! Ik schreef een deel van dit overzichtje en deed een dutje. ‘s Avonds toen het koeler was las ik een uurtje buiten

★ Door de hitte had ik iets van vier uur geslapen. Voor een ‘normale’ mens al niet zo handig, voor mij al helemaal niet. Daardoor stond ik heel moe op ofcourse, maar ook down en heel duizelig en misselijk. Ik stond bijna op een punt om mijn baas te bellen dat ik ziek was. En dat zegt heel wat, want ik zeg altijd om te lachen dat ik eerst halfdood in mijn bed moet liggen voor ik me ziek meld. Dat was al mijn attitude op school, maar nu nog meer. Uiteindelijk ben ik nog eventjes gaan liggen en is het over gegaan. Het was niet echt m’n dag. Op het werk ging het wel goed, er is niks gebeurd. Maar ik heb het al heel de week wat lastig met mijn achteruitgaande lijf en dat brak gewoon eventjes. Ik wil komende weken ook echt actief leren luisteren naar mijn lichaam en kijken welk ritme werkt qua spanning en ontspanning. Wordt een hele lastige taak, maar het moet. En dit komt wel goed. Hey, dat rijmt haha! Thuis deed ik niks meer, ik maakte mijn weekoverzichtje af en las mijn boek. En ik at avondeten natuurlijk. Op naar een nieuwe week 🙂

2 thoughts on “Week in beeld | 25

  1. Ik zie op je foto’s dat je al wat zuivelvrije producten aan het uitproberen bent. Hopelijk heb je er al een paar ontdekt die je lekker vindt en heb je minder last nu je minder zuivel eet.

  2. Ik schrijf zo goed als elke dag in mijn concept van mijn dagboekje wat ik gedaan heb. Ik merk ook dat als ik dat niet doe ik gewoon alles vergeet :p

    Ik hoop ook dat het wat beter gaat met je zuivelvrije dingen. Je kan eens een blogje schrijven met lekkers (of niet-lekkers) dat je getest hebt! 😀 Ben daar wel benieuwd naar.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: