Ik ben terug online, eerder dan gepland

Op 23 september 2019 riep ik dat ik een jaartje offline ging. Een jaartje geen Facebook, Instagram, Snapchat of wat dan ook. We zijn niet meer zo ver van 23 september 2020. En toch zullen er enkele van jullie het wel al gemerkt hebben. Nikita is terug online. Ik wilde er graag iets over vertellen. Let’s go

Het is eigenlijk een beetje mijn eigen schuld. Ik had iemand nodig die ik alleen via Instagram kan bereiken. Daardoor stond de app op mijn telefoon. En door af en toe te spieken of die persoon al geantwoord had, werd ik getriggerd. Uiteindelijk besefte ik dat ik het toch wel mistte, in positieve zin. Ik haal ook positieve vibes uit mijn sociale media. Ik chatte erover met Irene en zij zei dat er niemand kwaad ging zijn als ik eerder terug zou keren. En het is geen big deal, want het is maar sociale media. Je leven hangt er niet van af. Mensen waren heel positief toen ik aankondigde dat ik terugkeerde. Niet dat dat me bezighoudt, maar ik vergeleek de likes die ik kreeg op het feit dat ik een jaartje offline ging met de boodschap dat ik terug ben. En dat waren er een pak meer. Blijkbaar hebben mensen me echt gemist. Ik ben nu iets van vijf dagen terug. En ik sta er relaxter in. Ik heb ook bij beide apps een limiet ingesteld. En als ik mijn waarschuwing krijg, is het gedaan voor de rest van de dag. Tot nu toe ben ik altijd onder die tijd gebleven. Ook eten met sociale media doe ik niet meer en als ik over mijn toeren ben blijft sociale media uit. Ik heb wel rust gevonden in mijn gebruik. Ik kan als ik genoeg energie heb zeker een uur doorlezen zonder eventjes te willen kijken op sociale media. Of dat blijft dat zien we dan wel weer. Maar een goei begin is het halve werk zeker?

Dat betekent niet dat ik geen weekoverzichtjes meer ga delen. Ik ga niet alles online zwieren, want dat wil ik niet. Hier en daar zullen er wel dingen verschijnen, maar lang niet alles. Er komt maandag trouwens geen overzichtje online. Ik heb een hele zware frustrerende week en ik heb er gewoon eventjes geen zin in. Maak je geen zorgen, als je dit leest ben ik waarschijnlijk onderweg naar of zit ik bij mijn psycholoog. Ik ben niet van plan weer om de drie weken te gaan, maar ik denk dat ze me wel kan helpen omgaan met alles wat de laatste tijd is gebeurd met mijn lijf.

3 thoughts on “Ik ben terug online, eerder dan gepland

  1. Ik wil je graag volgen op instagram ik ben justeveline ik volg je al een tijdje en het lijkt een beetje alsof ik je jaren ken. We hebben veel gemeen 🙂

  2. Uiteindelijk gaat het gewoon om doen wat goed voelt voor jou. Heb je weer zin in social media: prima! En heb je over een tijdje misschien weer meer nood aan rust en wil je terug even een pauze: ook helemaal prima! 🙂

  3. Een jaar off line vind ik ook wel heel lang, terwijl ik persoonlijk goed zonder kan. Toen mijn mobiel in een emmer viel, kwam ik er achter dat ik eigenlijk alleen het Whatsappen met mijn dochter en beste vriendin miste. Maar ehhh… welkom terug! 😄

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: