Ontdekte muziek – Oktober 2020

Hi allemaal. We zijn alweer november. Tijd voor een nieuw overzichtje van muziek. Ik heb best wel veel nieuwe liedjes ontdekt en een paar hebben echt m’n hart gestolen. Het valt me ook op dat het heel veel Nederlandse muziek is van deze keer. Daar heb ik een verklaring voor, in Nederland was er een muziekprogramma deze maand. Ik heb het niet gekeken, maar er zaten heel veel van mijn favoriete artiesten in. Waardoor die nieuwe muziek heel gemakkelijk aan mijn oren kwam. Let’s go!

Photo by Namroud Gorguis on Unsplash

Hoofd omhoog – Snelle & Jebroer
Op een doordeweekse dag hoorde ik dit liedje op de radio en toen ik de tekst hoorde wist ik niet hoe snel ik Shazam moest opentrekken. Hoofd omhoog gaat over het feit dat je niet mag opgeven en dat het voor iedereen vaak lastig is. Dat huilen mag en het oke is om je slecht te voelen. Ik wil het er vandaag eventjes niet over hebben, maar dit is een boodschap die we nu in deze periode wel kunnen gebruiken. En een van de belangrijkste tegen het einde van nummer rapt Jebroer ‘als iets niet lukt heb je in elk geval je best gedaan’. Een boodschap die iedereen wel eens kan gebruiken.

Ergens Daarboven – Diggy Dex
Ik denk dat dit wel echt m’n favoriete nummer is van deze maand. Sowieso heeft Diggy Dex echt heel veel plekjes veroverd in mijn hart deze maand. Ergens Daarboven gaat zoals de titel al aangeeft over het verliezen van een dierbare. In dit geval over het verlies van een vader, maar het nummer raakt je sowieso als er iemand waar je heel veel van houdt helaas niet meer in je leven is. Ik vind aan dit nummer gewoon alles mooi. De melodie, de tekst en de stem van Diggy Dex.

Denk maar niet aan morgen – Bazart
Bazart is een groep uit Belgïe en met hun muziek heb ik een haat-liefdeverhouding. Meestal als ze een nieuw liedje uitbrengen is het direct een hit. Hun nummers gaan wel altijd ergens over. Maar bij mij is het altijd, ik vind het een mooi nummer of juist niet. Ik weet niet waar dat aan ligt, misschien ben ik wel gewoon raar. Het nummer is vrij te interpreteren maar die boodschap in het refrein is wel troostend. En het is waar. Als je weet wat er over zoveel jaar komt, waar is de mysterie of de spanning van het leven dan naartoe? Als je toch weet of je ergens in slaagt. Juist dat ontwetende maakt het leven mooi. Maar tegelijkertijd ook lastig.

Is dit nu later – Milow
Een cover van Stef Bos zijn nummer. Dit nummer brengt je wel heel dichtbij de waarheid rond volwassen worden, Want het is waar en daar ben ik ondertussen ook achter. Ik hou sowieso al van het originele nummer, maar de rust van Milow vind ik wel fijner. Dat betekent niet dat ik Stef Bos zijn nummer niet goed vind, we hebben allemaal een mening. En sowieso is dit al een heel krachtig nummer met een hele scherpe betekenis.

La Vie Est Belle – Diggy Dex & Vali
Hier weer eentje van Diggy Dex, deze keer samen met Vali. La Vie Est Belle is een Nederland nummer met Franse tekst in het refrein. Het is een nummer met een heel vrolijke melodie en mij doet het me altijd herinneren aan wat echt belangrijk is in het leven. En dat we het helemaal niet zo slecht hebben in het leven.

Dit was m’n lijstje weer voor deze maand. Het zijn vooral bekende artiesten, maar de ene maand is dat zo en de andere anders.

%d bloggers liken dit: