Kleine gelukjes op Instagram

Hi allemaal. De laatste tijd is het stil op mijn blog en dat steek ik op mijn mentale gezondheid. Daar ga ik op een later moment wel weer verder op in, maar ik wilde graag weer bloggen want ik mis het. Daarom besloot ik eerst een ‘laagdrempelig’ artikel te schrijven, want dat gaat veel beter. België is terug in lockdown, er zijn nog winkels open. Maar het is niet hetzelfde want afspreken met anderen wordt afgeraden en je moet zoveel mogelijk thuisblijven. De lockdown gaf mij wel een ideetje tot dankbaarheid. En dat ga ik vandaag delen.

Toen ik hoorde dat we terug in volledige lockdown gingen was ik best wel verdrietig. Ik had het er moeilijk mee en nog steeds is mijn mentale nog niet wat het moet zijn. Begrijp me niet verkeerd, we kunnen zo niet verder. Ik weet de cijfers op dit moment niet want ik luister er niet meer naar. Ik maak me er gewoon echt te kwaad in. Maar zo kon het niet verder. Dus ben ik tegen een lockdown? Nee. Maar het maakt me wel verdrietig dat ik net zoals heel veel mensen weer mijn vrienden niet kan zien. En die lockdown is ook weer een signaal dat het achteruit gaat. En dat is nooit een leuk signaal, voor niemand. Dus ik besloot een beetje positiviteit in mijn leven te halen en op zich werkt het wel. Want ik ben automatisch geneigd om actief op geluksmomentjes te letten.

Ik ben fan van Instagram Stories. En als ik echt zin heb kan ik daar ook echt actief op bezig zijn door te delen wat ik doe of denk. Zeker sinds alle discussies rond corona vind ik Facebook een stuk minder leuk om op rond te kijken. Ik ga niet zeggen dat er op Instagram niks negatiefs is of er nooit discussies zijn. Maar Facebook is wel echt de ergste van de twee. Elke dag deel ik daar een klein gelukje. Dat doe ik effectief door erbij te zetten dat het om het geluksmomentje van die dag gaat en wat mijn geluksmomentje is. Met een foto erbij natuurlijk. Voor mij is dat ook een laagdrempelige manier om die dingen te delen en te zoeken in mijn dag. Soms komt het ‘s morgens online, soms ‘s avonds maar vaak rond de middag. Het hangt er een beetje van af wat ik als mijn ultieme gelukje van die dag beschouw en hoeveel tijd ik heb natuurlijk. Daarmee bedoel ik ook nooit dat dat dat mijn enige gelukje van die dag is. Ik hoop ook mensen te laten zien dat er zelfs in de lockdown en tijdens zo’n intense crisis ook nog steeds heel veel mooie dingen zijn. En dat het heus niet allemaal draait om reizen, restaurants en dure uitstappen. Natuurlijk is het dik oke als jij verdrietig bent om al die dingen die nu eventjes niet meer mogen of kunnen. Maar het is ook goed om te kijken naar wat wel kan. Daar worden we allemaal beter van. Vandaar! Als je mij nog niet volgt op Instagram dan kan je dat hier doen. Mijn account staat afgeschermd, maar ik accepteer wel volgers van mijn blog. Mocht ik je toch geweigerd hebben mag je altijd een comment achterlaten. Dus voor een dagelijkse dosis klein geluk ben je altijd welkom 🙂

Hoe kom jij de corona-crisis door?

One thought on “Kleine gelukjes op Instagram

  1. Vind het mooi dat je dit op deze (positieve) manier doet, want het is allemaal niet niets. Ik probeer ook zeker stil te staan bij kleine en grote gelukjes… Altijd al en nu eventjes extra. Ik kom de tijd wel door met gewoon werken, mama zijn en de dingen rondom huis.

Comments are closed.

%d