Ontdekte muziek afgelopen tijd

Hi allemaal! Vroeger lanceerde ik (of vroeger, we spreken over vorig jaar) bijna elke maand een overzichtje met ontdekte muziek omdat ik op muziek overleef meestal. Ik merkte dat ik dat dit jaar nog geen enkele keer had gedaan. Om nu alle maanden in te halen, dat ga ik niet doen. Maar ik wil wel graag een overzichtje maken van de liedjes. Vooral omdat er een paar liedjes zijn die ondertussen echt strijdnummers zijn geworden tijdens moeilijke momenten. En muziek delen op mijn blog is iets wat ik heel graag doe. Ik ga niet elk ontdekt liedje van de afgelopen tijd bespreken want dan zit ik hier morgen nog. Dus let’s go!

i can’t breathe – Bea Miller

Dit nummer ontdekte ik kort na mijn slaaponderzoek. De week daarvan is een heel intense week geweest, ik denk wel dat ik die besproken heb op mijn blog toen. En nog steeds als ik de liedjes luister van rond die periode voel ik weer diezelfde steken in mijn hart en op een heel slecht moment krijg ik zelfs terug tranen in mijn ogen. Het was het moment dat echt binnenkwam dat ik misschien chronisch ziek was (wat inmiddels bevestigd is) en dat was heel zwaar. Nu lijkt het een paar maanden later dat ik er al prima mee omga. Maar geloof me, ik heb nog steeds genoeg momenten dat ik het niet weet, dat ik het beu ben of rouw om wie ik was. En dat hoort erbij. I can’t breathe is een heel rustig en kalm nummer dat mijn gevoel dan omschrijft en dat zet ik ook regelmatig op. Ja, ik ben zo’n persoon die sad muziek opzet als ze zelf verdrietig is. Dat versterkt mijn emotie en helpt me die te verwerken.

You’re doing fine – The Bowery

Dit liedje heb ik echt al duizend keer geluisterd. De boodschap van dit liedje is letterlijk dat ondanks de omstandigheden die je meemaakt je het prima doet. Dat huilen en rouwen oke is. Dat het oke is om te huilen, dat het oke is om niet oke te zijn. Soms wil ik het allemaal al weten en vind ik dat ik wat dapperder moet omspringen met mijn symptomen of mijn hoofd niet mag laten hangen. Sommige dagen vraag ik me af of ik het niet beter kan. Maar altijd weer trekt dit liedje de twijfels uit mijn hoofd. Je doet het goed genoeg. Ik merk ook dat de laatste tijd als ik nieuwe informatie heb of onderzoeken heb gehad dat ik dit nummer sneller opzoek. Absoluut een van mijn favoriete nummers nu al van dit jaar. Het zal me ook helemaal niet verbazen als eind dit jaar dit een van mijn meest beluisterde nummers blijkt.

Look up at the stars – Shawn Mendes

Lang geleden dat deze kerel nog eens in mijn overzichtjes kwam. Look up at the stars is wat mij betreft een heel dromerig nummer, zo eentje dat ik echt duizend keer na elkaar kan luisteren. Ik weet verder de betekenis achter het liedje ook niet, maar voor mij hoeft dat ook niet. Het is mooi zo. Ik vind het ook jammer dat dit liedje niet meer populariteit heeft gekregen want Wonder is natuurlijk met alle eer gaan lopen. Van mij mocht deze ook wel meer op de radio gedraaid worden. Maar dat is mijn mening. Ik hou van dit soort nummers waar je bij kan wegdromen. Ik word ook heel rustig van deze liedjes, ik bedenk me dan dat deze in mijn oren dreunt en ik naar buiten staar op de trein. Zalig. Kan ik alleen maar van genieten.

Dat ben jij – OG3NE

Toen Spotify zei van ‘he, dit is iets voor jou’, was ik ze heel dankbaar. Want man wat is dit een prachtig lied! Dat ben jij gaat over een overleden dierbare die altijd dicht bij je is. Nu is dit vooral een heel mooi nummer waar ik heel erg van geniet. Het is een heel rustig liedje, met alleen de prachtige stemmen van de meisjes van OG3NE. Maar als ze dit liedje hadden uitgebracht in november 2019 rond de tijd dat mijn grootvader overleed dan had ik elke keer weer tranen en tuiten geweend hierbij. Nu geniet ik vooral van de pracht van dit liedje en natuurlijk denk ik zelf ook aan dierbaren die er niet meer zijn.

Hou nog even vol – Livv

Dit was voor mij ook een onbekende zangeres. Oke, ik heb eventjes doorgeklikt op Spotify. Nope, ik kende haar al van een ander liedje. Hou nog even vol is zo’n rustige ballad eigenlijk over dat moeilijke tijden ook wel voorbij gaan. Sorry als ik in herhaling val, maar er komen wel nog een paar zo’n nummers aan in dit lijstje. Dit zijn gewoon echt liedjes die me helpen. Vooral toen ik hoorde dat er weer een onderzoek was uitgesteld en ik dus nog langer mocht wachten op mijn diagnose. Toen heeft dit liedje me enorm veel geholpen. Nu ook, als ik door een zware week ga met veel verdriet of veel pijn.

Hearts – Jessie Ware

Ook Hearts gaat over moeilijke tijden. Ik heb dit nummer te danken aan de Shadowhunters, er is een aflevering waar dit nummer wordt gedraaid wanneer Clary haar hart wordt gebroken. Ik heb niet echt een band met de tekst van het liedje maar op een of andere manier vind ik het wel een heel mooi liedje. Meer kan ik er ook niet over vertellen. De stem van Jessie Ware is ook gewoon heel mooi, ik denk dat ik binnenkort de rest van haar repertoire eens ga ontdekken. Wie weet kom ik nog zulke pareltjes tegen.

Anybody out there – Chapter two

Iedereen kan dit nummer op zijn eigen manier interpreteren, bij mij zijn de meeste woorden gewoon een pijnkreet vanuit de rouw om het feit dat ik fibromyalgie heb. Vooral als ze zingen ‘ik wil niet kwetsbaar zijn’. Die voel ik. Keihard. Al kan ik zelf die kwetsbaar door breekbaar vervangen. Ik voel me soms een stuk minder sterk of veel breekbaarder sinds ik zoveel gezondheidsklachten heb. Ik weet het, fibromyalgie verandert niks aan wie ik ben en de mensen die echt om mij geven zullen me daar ook in steunen. Maar toch, het is soms een lastige strijd. Deze zet ik ook heel regelmatig op.

Kende jij al liedjes van deze lijst?

3 thoughts on “Ontdekte muziek afgelopen tijd

    1. Ik heb een haat liefdes verhouding met Shawn Mendes. Maar deze moest een plekje krijgen. Ook leuk om te horen dat jij Shawn Mendes wel leuk vindt! Zo zie je maar weer dat we allemaal verschillend zijn

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: