Week in beeld 74 | Jaarwisseling en een fijne start

Hi allemaal! Inmiddels is de eerste week van het jaar ook alweer voorbij. Zot he! Gelukkig was het bij mij een fijne week. Hier en daar wat kleine frustraties. Maar ook leuk nieuws wat jullie inmiddels hebben kunnen lezen. Ik wil dit jaar ook een 365 foto’s project volhouden dus normaal gezien zou ik iedere week zonder problemen een overzichtje moeten kunnen schrijven. Of dat in de praktijk ook gaat lukken zien we wel weer. Ik hoop dat jullie een goeie jaarwisseling hebben gehad!

Mijn eerste dag van het nieuwe jaar begon op de werkvloer. Meerdere mensen waren daardoor verschoten, maar toch is het zo. Onze winkel is elke dag open. En eigenlijk had ik daar ook geen problemen mee. Er is door Corona toch weinig te doen met de jaarwisseling. En zoals ik al zei, de feestdagen vielen zwaar dit jaar. Des te blijer dat ik afleiding had van mijn werk. De drukte viel wel mee, maar ‘s avonds was het wel de moeite.

Maandagmiddag was ik nog bij mijn vriend, ik was daar het hele weekend. We deden een paar nodige inkopen in de stad en daarna gingen we iets drinken bij een van onze vaste stekken. Later in de dag gingen we een broodje halen en hingen we in de zetel met Netflix. Het was een hele rustige maandag. Prima, want we waren allebei moe van de drukke feestdagen. Het zijn drukke weken dan in de supermarkt.

Dinsdag kwam Albert Heijn weer met boodschappen. Ik kwam alleen tot de conclusie dat ik heel slecht heb besteld want het was af en toe puzzelen met eten. En ik heb ook veel te vroeg besteld waardoor ik ook geen promo’s kon meepikken. Dus nu ga ik wachten tot de promo’s voor die week bekend zijn. Want de promo’s van de week dat je boodschappen worden geleverd tellen mee, niet deze waarin je bestelt. Het zwaar gerief zoals drank is wel weer in huis en dat is een opluchting. Trouwens niet alleen voor mij, ik bestel meestal het een en ander mee voor mijn ouders.

Dinsdagmiddag ging ik werken in de late shift. Mijn zus moest zelf ook in de stad zijn waar ik werk, ze had afgesproken met een vriend van haar daar. Dus ik had gezelschap op de trein! Gezellig! Ik ben trouwens ook echt verliefd op mijn tijgerkousen. Eerst ging ik ze niet meenemen toen ik in de winkel stond, maar ben toch blij dat ik dat gedaan heb. Het was een prima werkdag. Tegen het einde kreeg ik helaas een heel intense pijnaanval. Echt van de zolen van mijn voeten tot in mijn schedel. Het voelde alsof er iemand een staak in mijn schedel wilde boren. Dat zijn de intense aanvallen die gelukkig niet dagelijks voorkomen. Tegelijkertijd merkte ik ook hoe sterk ik ben als ik pijn heb, dat ik mentaal nog steeds overeind sta en hoe ik daar langs kan kijken. Een jaar geleden zat ik nu in een moeilijke periode hier rond. Ik denk als de Nikita van toen me nu zou zien, ze trots zou zijn.

Woensdagochtend beantwoordde ik wat reacties op mijn blog. Alleen kwam Jacqueline dus aandacht vragen dus ik had ook gezelschap toen. Je kan niet weerstaan aan zo’n lieve blik. Op dit moment zit hij op de stoelleuning tegenover me zijn pluimen te kuisen dus ik heb ook een lief uitzicht. Jullie liefde doet me altijd zoveel goed. Na al die jaren bloggen voelt het als een kleine community die elkaar helpt en steunt en dat is zo leuk! Zeker omdat ik sommige mensen in het echt heb gezien vorig jaar. Zo dankbaar voor mijn lieve lezers 🙂

Woensdag was het zover! Mijn contract! Officieel terug vast medewerker en ik ben blij. Dan kan ik de stress van solliciteren ook loslaten, weer iets minder aan mijn hoofd.

Woensdag sneuvelde ook de eerste fles wijn van dit jaar en ik had de eer. Toen ik aan het aanvullen was viel er eentje van het rek en ik kon hem niet meer opvangen. Helaas was het ook rode wijn en het liep onder het rek dus het was nog een uitdaging om alles mee te dweilen. En mijn schoenen moesten er ook aan geloven. Ondertussen zijn het zwarte vlekken geworden trouwens. Voor de mensen die beginnen flippen dat ik mijn schoenen niet direct heb afgeveegd: no worries. Ik vind All Stars met vlekken en die er gebruikt of geleefd uitzien veel mooier dan witte blinkende nieuwe. Converse is het enige merk wat meer charme krijgt als het er versletener uitziet. En bovendien heb ik ook ineens een herinnering aan de dag dat ik terug een contract heb.

Donderdag had ik fysio! De eerste van het jaar. Sinds deze week ben ik ook weer heel hard aan het werken aan mijn leesconcentratie. Tot nu toe gaat het goed. Op de reisweg naar de fysio heb ik net geen hoofdstuk gelezen. Maar zoals je ziet, het is er eentje van 33 pagina’s. Ik kwam net aan de laatste pagina. Dat is nog een mooi aantal voor twintig minuten. Ik ben trouwens eventjes gewisseld naar Nederlands om mezelf een beetje te helpen. Maar waarschijnlijk ga ik komend jaar beide talen lezen. Sommige boeken zijn enkel in het Nederlands. En ik heb ook niet altijd de concentratie voor Engels.

Vrijdagmiddag wandelde ik van het station naar mijn werk voor het eerst dit jaar. Jammergenoeg was het niet zo’n magisch uitzicht als normaal en de kale takken doen me eraan herinneren dat ik toch niet zo’n fan ben van de winter. Maar daar moeten we ook door. Verder was het wel een hele rustgevende wandeling en dat had ik nodig

Vrijdag was een heel chaotische werkdag. Het was naar mijn mening drukker dan ik verwacht had, maar ook liep er van alles verkeerd op de drukste momenten. Je kent zo’n dagen wel. Al bij al was het voor de rest een prima werkdag, maar ik was wel blij dat hij erop zat. Al zijn dit wel de dagen waarvan ik achteraf voel dat ik hard gewerkt heb en dat vind ik wel altijd een leuk gevoel.

Zaterdag moest ik een hele dag werken, alleen liep de rit naar het werk niet van een leien dakje. Toen mijn trein al niet vertrok toen dat moest vond ik dat al verdacht, maar toen bleek er dus een probleempje te zijn en moesten we wisselen van trein. Gelukkig moet ik maar een halte mee en alle treinen stoppen in de stad waar ik werk dus dat is een meevaller. Ik kreeg trouwens gisterenavond ook mijn brief voor mijn booster. Over anderhalve week mag ik erom. Spannend! Ik ken heel veel mensen die bijwerkingen gehad hebben dus ik ben een beetje bang. Aan de andere kant, met heel veel van die bijwerkingen leef ik dagelijks. Dus het komt hoe dan ook wel goed. En ik heb geluk, want de prik valt op een vrije dag.

Hoe is jouw jaar gestart? Positief?

5 thoughts on “Week in beeld 74 | Jaarwisseling en een fijne start

 1. Fijn begin van je jaar met je nieuwe contract op werk! Mijn jaar begon ook positief, maar minder spectaculair. Met een vrij normale week, maar dat is helemaal prima 🙂

 2. Ik heb inmiddels mijn booster gekregen en met die bijwerkingen viel het goed mee hoor, veel beter dan bij mijn tweede prik.

 3. Hoeraaa voor je nieuwe contract! Ben even vergeten of ik je al gefeliciteerd had ermee. Zo niet, bij deze! 😀
  Van Jacqueline zou ik ook helemaal vrolijk worden 🙂
  Over de booster hoorde ik ook van meerdere mensen dat ze er ziek van waren geweest, maar ook van genoeg mensen dat ze alleen spierpijn aan de arm hadden. Ik had zelf helemaal niks. Het viel me heel erg mee!

  1. Dankjewel! Ik heb ook verschillende verhalen gehoord over de booster, maar ik ben ook blij om te horen dat jij geen last had! Altijd een meevaller he 🙂

 4. Ha, dat van die bijwerkingen van die boosterprik is zo herkenbaar. De symptomen van Corona trouwens ook. Nu ja toch bij de milde symptomen én op het geurverlies na alleszins. Ik had het er een tijd terug over met de huisarts omdat ik me afvroeg waarop ik dan moest letten vermits ik elke dag spierpijn én koorts heb en me uitgeput voel. Hopelijk is het uiteindelijk goed meegevallen en heb je niet teveel last gehad van je derde prik.

  Mocht je de plek toch liever uit je schoen zien verdwijnen dan kan je het eens met een gom proberen. Ik kan je niet garanderen dat het lukt maar ik heb al meermaals ondervonden dat je met een gom veel kan oplossen.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: