| Week in beeld 99 |

De laatste tijd ontbreekt het mij precies wat aan motivatie om deze te schrijven, valt het op? Deze week heb ik weer eens genoeg foto’s verzameld en wel motivatie, dus deze week ben ik er weer eens. Ik merk dat ik heel erg in het moment leef en das ook niet slecht natuurlijk. Ik zit gewoon heel erg in een schakelperiode in mijn leven en er is zoveel aan het veranderen. Daarvoor niet perse zichtbaar langs buiten maar het is een heel vermoeiende periode.

Maar wat was het warm afgelopen week! Ik weet dat je die uitspraken waarschijnlijk al zo beu bent, maar het was wel he. Ik ben altijd blij met het zonnetje, maar die hitte is lastig voor mijn lichaam. Door die hitte ben ik heel loom en moe, en dat zorgt er meestal voor dat het eindigt in een pijnaanval. Het begin van de week viel het nog goed mee, maar tegen het einde van de week had ik echt wel pijn. Los daarvan was het een hele fijne week, ik heb weinig speciaals gedaan maar wel veel met mijn hobby’s bezig geweest. Ik had ook weer een sessie bij de psycholoog, wat een heel fijn gesprek was en er was een bijkomend lichtpuntje. Let’s go!

MAANDAG 8 AUGUSTUS 2022

Zondag voor deze maandag was ik iets gaan drinken op het strand met mama, zus en een vriend van haar. Ze had mijn haar ingevlochten en ik ben ermee gaan slapen dus ik stond maandagochtend op met golfjes toen ik het losmaakte. Merk ook dat ik steeds blijer ben met selfies dus dat was ook mooi meegenomen. Ik ging ‘s morgens naar de Delhaize om boodschappen en kocht een LEO voor op de terugweg want dat is tegenwoordig mijn verslaving. Milka was al heel lang mijn favoriete chocolade dus eigenlijk was het een logisch gevolg. In de middag las ik buiten in het zonnetje in mijn boek. Ik las (en lees nog steeds) ‘Wens voor de wereld’ van Manon Visser. Het is een heel mooi en betekenisvol verhaal over het verliezen van een dierbare. Toen was het dus nog niet zo warm buiten, dus het was prima te doen. Verder was het een hele rustige maandag en daar was ik heel blij mee.

DINSDAG 9 AUGUSTUS 2022

Ik ging iets vroeger naar het station zodat ik een ontbijtje kon scoren voor op de trein want ik moest om negen uur naar de psycholoog. Dus ik zette me met mijn koffiekoeken en koffietje op de trein en dat heeft zeker gesmaakt. Verder was ik heel erg zenuwachtig want ik ging het over een heel moeilijk onderwerp hebben. Nog niet zo lang geleden vertelde ik over een moment in mijn leven dat ik suïcidaal was, dat moest ik nog aankaarten bij hem. En toen is er iets heel magisch gebeurd. Net toen ik erover wilde gaan beginnen kwam zijn kat van achter de hoek gestrompeld en die passeerde en ging ineens voor mijn voeten zitten. En hij vertelde dat ze dat nooit doet en de kans vrij groot was dat ze op mijn schoot ging springen. Dat deed ze. En na eventjes ronddansen op mijn benen ging ze liggen en slapen. Het maakte het gesprek zoveel lichter en beter! Ik moet er nog steeds om glimlachen nu ik eraan denk. En ze heeft ook meer dan een halfuur – drie kwartier op mijn schoot gelegen. Volgens mij was dat een duwtje in de rug van het universum. Toen het moeilijkste er was geweest is ze rechtgestaan en ging ze weg. Het was heel bijzonder want normaal is ze niet zo tegenover mensen zei mijn psycholoog.

In de namiddag ging ik werken, het was gelukkig niet zo heel druk en de shift ging vrij snel voorbij ook. Ik spotte nog een mooie lucht en verder deed ik weinig speciaals nog. Wel besefte ik hoe hard ik gegroeid ben de afgelopen tijd en dat was zo mooi! Het komt echt goed en ik ben zoveel aan het verwerken. Het idee is magisch. Hier heb ik heel lang voor gevochten.

WOENSDAG 10 AUGUSTUS 2022

Zoals ik al zei, ik ga jullie niet doodgooien met spiritualiteit maar ik ging er wel af en toe iets over delen. Ik trek meestal een of meerdere kaarten voor de dag, als ik zin heb tenminste. De kort door de bocht uitleg van deze twee kaarten was dat ik niet bang moet zijn om voor mijn dromen te gaan en te geloven in dat ze mogelijk zijn. Ik deed niks echt memorabel woensdagochtend, want anders ging ik het me nog wel herinneren. Verder ging ik werken en was het geen heel bijzondere dag. Ik was vooral nog onder de indruk van het gesprek bij mijn psycholoog. Helaas werd mijn trauma wel heel erg getriggerd ‘s avonds op het station, en dat voel ik nu nog steeds heel erg. Ik ben niet constant in paniek of iets in die zin, maar ik ben wel meer om mijn hoede en het hijgt wel in mijn nek. Als je snapt wat ik bedoel. Either way moet ik erdoorheen en ik mag niet vergeten hoe ver ik al gekomen ben.

DONDERDAG 11 AUGUSTUS 2022

En net als elke donderdag had ik weer fysio vandaag. Het was ook echt snikheet die dag, ik was een uurtje binnen bij de fysio en in die tijd had ik het gevoel dat we iets van vijf graden omhoog waren gegaan wat echt gestoord is. Wat ik donderdag wel deed, was eventjes tekenen. Ik kreeg onderweg naar huis een geniaal idee en eerlijk, ik zou willen dat het mogelijk was. Mijn gewrichten zouden alleen niet zo gelukkig worden van een ijsbad. Ik kon tekenen zonder al te veel perfectionisme en weinig kritische stemmetjes in mijn hoofd, wat zo hard een opluchting was. Ik heb dat zo gemist! En ik was heel blij met het eindresultaat, wat ook al een stap vooruit is. Zeker als ik een mens teken ben ik daar heel onzeker over.

VRIJDAG 12 AUGUSTUS 2022

Ik wilde eigenlijk boodschappen gaan doen, maar dat heb ik uitgesteld naar zondag want ik wilde mezelf wat tijd met mijn boek gunnen. Niet dat ik die de laatste tijd niet heb gehad, maar het is nu echt heel belangrijk dat ik bezig ben met de dingen die me blij maken. Dat is de enige weg doorheen deze hele recovery. Ik denk dat ik ondertussen in de laatste 100 pagina’s zit dus deze kan komende week mee naar de bibliotheek. Want ook dat komt er weer aan. Later ging ik werken.

ZATERDAG 13 AUGUSTUS 2022

En de laatste werkdag van de week vloog voorbij want het was een hele drukke en volle dag. Dus voor ik het goed en wel besefte was ik alweer onderweg naar huis. Door de hitte had ik niet al te best geslapen dus ik had meer pijn dan normaal en ik was heel moe. Gelukkig is het na vandaag weekend, dat is zeker wel welkom.

Zondag was een hele rustige dag. Ik deed ‘s morgen boodschappen en verder las ik wat, deed ik wat blogwerk en rustte ik uit. Bloggen staat zoals je merkt op een lager pitje, maar ik ben het uiteraard nog niet vergeten. De motivatie/energie is gewoon laag op dit moment.

Hoe was jouw week?

One thought on “| Week in beeld 99 |

  1. Wat een magisch moment met de kat! Kan me voorstellen dat het een gesprek een stuk comfortabeler maakt en je rustig de kat kunt aaien terwijl je praat 🙂

Comments are closed.

%d