Als je dit leest ben ik in Parijs!

Hoi allemaal! Ik heb het er op een of andere manier nog niet over gehad, maar ik heb dus dit jaar een studiereis naar Parijs. Met school. Ik keek er al een tijdje naar uit, maar ik denk dat de gelegenheid om het te vertellen er niet echt geweest is. Maar nu jij deze blogpost leest, ik ben momenteel in Parijs! Voor drie dagen, donderdagavond ben ik terug.

pexels-photo-587840
Bron

Het is mijn eerste keer dat ik echt meer dan een dag in het buitenland ben en er zelfs blijf slapen. Dat gegeven vind ik vrij spannend, maar met mijn klas kan het niet anders dan een topreis worden! We bezoeken Parijs vooral vanwege de kunst en geschiedenis. Ik zit in een kunstopleiding, dus dat is wel logisch. Zo gaan we o.a het Louvre bezoeken, Centre Pompidou, Musée d’Orsay. Vooral kunst. En nee, je kan Parijs niet bezoeken zonder het clichébezoekje aan de Eiffeltoren! Denk dat het allemaal wel indrukwekkend zal zijn in de realiteit. Ik bedoel, ik heb nu twee jaar kunstinitaitie gehad (wat zo goed als kunstgeschiedenis is) en we hebben zoveel schilderijen, werken en beeldhouwwerken gezien in de les. Maar de realiteit is toch altijd anders. Ik hou er wel van om echt voor een schilderij te staan. Natuurlijk vind ik niet alle werken even fantastisch, maar ik heb zo wel mijn favorietjes.

Veel kan ik vandaag niet echt vertellen, aangezien de hele reis pas begonnen is. Ik beloof je wel een verslagje na de reis op mijn blog. Met foto’s! Ik hoop gewoon dat het drie topdagen worden met heel veel lachen en plezier. En geen heimwee, dat het allerliefste. Maar dat komt wel goed. Ik twijfel er eigenlijk niet aan dat het drie topdagen zullen worden. Echt niet. Maar net zoals bij deze reis zal er een spreekwoord gelden achteraf; Oost West, Thuis Best.

Het is trouwens ook een mooie kroon op het middelbaar. Ik wil er niet zo vaak aan denken, maar ook die tijd zal dichterbij komen en er uiteindelijk zijn. Want de tijd gaat echt snel. Eind dit schooljaar studeer ik af. Dan zit het erop. En dat maakt me verdrietig. Maar daarom juist is het leuk dat die reis er nu is, want dat geeft extra tijd met de klas, met de leerkrachten. Dus ik denk dat ik er maar ten volle van ga genieten. En aan die heimwee hoop ik zo weinig mogelijk te denken.

Ben jij wel eens in Parijs geweest?

2 thoughts on “Als je dit leest ben ik in Parijs!

Comments are closed.

%d