Positiviteit!

Hoi allemaal! Laten we het maar eerlijk vertellen, ik ben iemand die positief in het leven staat. Dat is niet altijd zo geweest. Maar ik besefte het afgelopen jaar wel dat ik bijna in alles wel een leuk puntje vind en in iedere dag iets leuks. En eigenlijk maakt dat mijn leven wel heel leuk. Daarom besloot ik er een blogpost aan te wijden. Want weet je, die grote aardbol is soms zo negatief. Ieder sprankje positiviteit en blijheid kan hij wel gebruiken. Vandaar, ik stuur er wat positiviteit in en dat doe ik met heel veel liefde. Ook wel een stukje omdat ik trots ben op die levensvisie.

DSC_6114

Ik was van kindsafaan al iemand die graag lacht, speelt en geniet van het leven. Ik herinner me nog al huppelend over de speelplaats. Van de ene naar de andere kant. Ondanks ik niet altijd evenveel vriendjes had om mee te spelen, dat maakte mij niet uit. Ik was een blij en vrolijk kind. Misschien een beetje schuchter en verlegen, maar iemand die graag plezier maakt. Veel kinderen zijn zo trouwens. Dat blije kindje is er altijd wel een beetje gebleven eigenlijk. En dat positieve heeft mij al door heel veel heen geholpen. Het zorgde ervoor dat ik altijd dat lieve meisje ben gebleven. Ik weet nog dat ik in het eerste leerjaar soms eens problemen had met netjes schrijven of de cijfers deftig te schrijven. En soms werd de ‘meester’ dan wel eens boos en normaal is iedereen daar verdrietig om. Ik ben ook wel eens verdrietig geweest, daar niet van. Ik ben ook gepest geweest zoals ik al eens zei. Maar toch was er altijd wel iets in mijn leven om blij over te zijn. Mijn klas haatte me nooit, maar het was ook niet dat ik beste vrienden was met iedereen. En als ik weer eens uitgescholden was, dan was ik alsnog opgewonden om iets wat we in het weekend gingen doen. Het is niet altijd zo geweest, er zijn werkelijk jaren geweest waar ik me doorheen heb geslagen met heel veel pijn en tranen. Het vijfde leerjaar is daar eentje van. Maar ik had wel de visie (onbewust) om altijd naar het mooie in het leven te kijken. En nu, zeker 14 jaar later zit die nog steeds in mij. En dat maakt mijn leven zoveel mooier en beter.

Nu kan er zoveel rottigs gebeuren, maar er zijn ook zoveel leuke dingen om naar te kijken. Ik was die positiviteit vorig jaar een beetje kwijt, maar die heb ik teruggevonden. Ook door naar de mooie dingen te kijken. Na de dood van oma (en voorgaande gebeurtenissen) vond ik het lastig om te blijven kijken naar alle mooie dingen. Ik had het gewoon eventjes gehad. Maar ik denk dat dat ook wel een heel normale reactie is op het overlijden van een dierbare. En nu ik een beetje door die moeilijke periode heen ben merk ik dat dat positieve kind in mij terug is. Want laten we eerlijk zijn, als je het nieuws bekijkt of sociale media opentrekt is het niet altijd even positief. Ook in mijn dagelijks leven is niet alles perfect. Ook ik heb wel eens ruzie, ook ik heb wel problemen. Ook bij mij op school hangt er soms een keer een negatieve sfeer of is er discussie in de klas. En al die dingen kunnen ervoor zorgen dat je negatief naar de wereld kijkt. Dat weiger ik te doen. Negeer ik daarom al die negatieve dingen of het feit dat er weer een aanslag is geweest? Nee, zeker niet. Maar ik weiger mijn leven te laten leiden erdoor. Ook al is er een keer discussie in de klas, ook al zegt er een keer iemand iets grofs. Ik wil er gewoon niet de rest van mijn leven aan denken of erover piekeren. Ik blijf lachen, genieten en soms zelfs spelen. Dit is wie ik ben. Dat vrolijke meisje dat graag lacht, plezier maakt en leest. Dat meisje met dromen. Dat meisje dat de wereld wil verbeteren. Dat meisje dat ondanks alles toch nog altijd het mooie ziet in het leven. This is me.

Maar maak je geen illusies, ik heb het allemaal zo mooi geschreven. Dit betekent niet dat ik geen baaldagen heb. Ook ik heb ze. Er zijn ook dagen dat ik het dekbed nog maar een meter van me heb gegooid en besef dat ik mijn dag niet zal hebben. Of dagen dat ik op school aankom en mijn moed tot het dieptepunt zakt. Dagen dat ik geen inspiratie heb en dus maar voor me uit staar tijdens tekenlessen of ontwerplessen. Heb ik nooit negativiteit in het leven? Zeker niet. Maar na die dagen komen toch altijd weer betere dagen. Dat geeft mij altijd hoop. Dagen zullen komen, en je hoeft niet meer te dromen. Het komt allemaal wel goed. Het leven is gewoon zo mooi en vol wonderen. En het is zonde om dat te laten voorbijgaan als iets dat niks voorstelt of dat alles vanzelfsprekend is. Leef en geniet, en laat je niet neerslaan door de negativiteit. Want geloof me, dan wordt je leven een feestje. Het mijne is dat alvast wel, ondanks alles soms 🙂

Sta jij positief in het leven?

2 thoughts on “Positiviteit!

  1. Wat een prachtig artikel en wat onwijs mooi om te lezen dat je hebt geleerd om zo veel positiever in het leven te staan. Natuurlijk is niet elke dag geweldig vrolijk en fijn, maar het scheelt wel al heel veel als je in ieder geval het zonnige inziet en elke dag een beetje kunt genieten van het leven 🙂

    1. Dat vind ik echt een hele lieve reactie Romy! En ja, die visie scheelt heel erg veel. En het is gewoon mooi als je je daar bewust van wordt 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: