Song Challenge ~1~

Hoi allemaal! Spotify en ik, we zijn dikke vriendjes. Ik heb dagelijks wel oortjes in met muziek. Ik hou ook gewoon van muziek luisteren, dat is iets waar ik altijd oprecht van geniet. Op Pinterest kwam ik een lijstje met vragen tegen, en het is de bedoeling dat je telkens een liedje noemt bij die vraag. Sommige vragen zullen moeilijk zijn, want ik heb zoveel liedjes en ik vind een heleboel liedjes heel erg mooi. Dat zal een klein gevechtje in mijn hoofd worden denk ik haha. Maar zo leer je mij dus nog wat beter kennen aan de hand van mijn muzieksmaak! Veel plezier! En als jij dit ook op jouw blog/youtubekanaal wil invullen, ga je gang! Deze keer de eerste 15 vraagjes, volgende keer het tweede deel!

IMG_4445 (2).JPG

 • Je favoriete song

Bij de eerste vraag vind ik het al meteen lastig, maar ik heb alle vragen overlopen en dit antwoord past hier het beste bij. Ik heb bijna 800 liedjes in mijn favorieten-lijstje, maar toch springt er eentje echt wel uit. Een kanjer van een song die mij door alle dipjes, teleurstellingen en off-days helpt. Ik heb met dit liedje echt een band, omdat Rachel Platten effectief zo krachtig zingt. Bij de artiestennaam werd het misschien al voorspelbaar, maar ik heb het over Fight Song. Een prachtig nummer. Er is geen dipje of off-day dat dit liedje niet kan verzachten. Ook omdat het me al door zoveel heeft heengeholpen heb ik er een soort van band mee denk ik.

 • Je minst favoriete nummer

Mijn minst favoriete nummer kiezen is net als een boek afkeuren, lastig dus. Maar je kan niet alle muziek even mooi vinden natuurlijk. Het liedje staat niet in mijn Spotify-lijst, maar ik heb het over ‘Drank & Drugs‘. Ik heb het idee dat ze jongeren willen stimuleren om drank en drugs te gebruiken. En misschien noem je mij dan ouderwets, maar ik vind dat muziek een stimulerende boodschap moet hebben. Of op zijn minst steun moet bieden. Ook hou ik niet van het taalgebruik of de beat. Ik snap wel dat dit populair is (of geweest is) bij jongeren, maar zelf kan ik er zeker geen uren naar luisteren.

 • Een liedje wat je verdrietig maakt

Als ik echt een off-day of een dipje heb en ik ga verdrietige muziek luisteren gebeurt het vaak dat mijn humeur iets beter wordt, maar soms heeft het een averechts effect. En toch hou ik er dan van om even mee te leven in de muziek en eventjes mijn eigen verdriet er te laten zijn. Een liedje wat mij verdrietig maakt is dan toch wel ‘See me now‘ van Mark with a K. Het doet mij denken aan mijn pepe, die is nu 4 jaar geleden overleden. Hij heeft mij doen inzien hoe erg ik hou van creatief zijn, daar heeft de basis altijd gelegen. En toen ik ‘faalde’ in verzorging was hij er al niet meer, dus ik heb toen de beslissing genomen om naar de opleiding te gaan die ik vandaag doe. En ik heb mijn passie gevonden, hetgeen wat mij gelukkig maakt. En ik zou hem toch zo graag vertellen dat het goed gaat met mij. Maar het liefst van al hem bedanken, want dankzij hem sta ik nu in de opleiding waar ik wil zijn. Of horen dat hij trots op me is. Ik mis je, pepe <3

 • Een liedje dat je blij maakt

Muziek maakt mij altijd blij denk ik, maar natuurlijk zijn er een paar knallers die er bovenuit steken. En ik heb er een heleboel, maar ik heb mezelf opgelegd om per vraag maar een liedje te kiezen. En misschien klinkt het kinderachtig (maar ik ben in mijn hoofd ook nog wel een kind, dus het past haha), maar ik kan heel erg vrolijk worden van ‘Dan rock ik toch alleen‘ van Kinderen voor Kinderen. Dit liedje is van het koor van dit jaar. Er zit een kleine betekenis achter. Ik heb soms echt het gevoel dat de wereld enorm negatief is en ik dan maar moet mee negatief worden. Alleen, dat weiger ik. En dit liedje heeft een beetje dezelfde betekenis voor mij. Ook is het een liedje dat enorm in je hoofd blijft zitten, maar ik vind de melodie fantastisch. Dus het is helemaal geen vloek!

 • Een liedje dat je aan iemand doet denken

Ik wist vrijwel direct welk liedje ik hier zo kiezen. Ik heb veel liedjes die mij aan iemand anders doen denken, maar ik wilde een keer niet vanzelfsprekend voor een familielid kiezen. Ook al hou ik zielsveel van ze. Natuurlijk wel. Maar ik kies hier voor het liedje ‘Je weet toch‘ van Nick en Simon. Als ik dit liedje hoor, denk ik direct aan mijn vertrouwenspersoon op school. Omdat de tekst gewoon klopt. Dat is al altijd zo geweest van sinds ik hem als vertrouwenspersoon ben gaan beschouwen. Vooral ook omdat er gezongen wordt ‘Ben je somber en ben jij overstuur, of dool je telkens in het donker om. Zal ik je zeggen dat het donkerste uur het uur is dat de zon opkomt, dus wacht maar tot de zon opkomt’. Hij heeft mij ook altijd werkelijk gezegd dat het op een dag wel weer beter zal gaan, en dat heeft me ook door heel veel moeilijke periodes heen geholpen. Ik ben hem eindeloos dankbaar!

 • Een liedje dat je aan een plek doet denken

Deze is ook niet heel gemakkelijk gekozen, maar ik kies voor ‘Something Just Like This‘ van The Chainsmokers. Een heel bekend nummer, maar ook een heerlijk liedje vind ik. Ook naar dit liedje kan ik heel veel luisteren zonder het beu te worden. Ik ontdekte dit liedje pas goed vorig jaar in mei, vlak voor mijn stage toen. En ik heb het toen gewoon heel vaak geluisterd omdat ik vanaf minuut een verslaafd was aan de melodie. En ik koppel vaak liedjes aan bepaalde periodes, en aangezien dat net tijdens mijn twee weken stage was denk ik direct terug aan mijn stageplaats toen. En nee, ook dat is geen vloek. Heb daar een hele mooie stageperiode gehad, waar ik met plezier aan terugdenk!

 • Een liedje dat je aan een bepaalde gebeurtenis doet denken

Running on Air‘ van Nathan Trent. Dit liedje kwam net door de shuffle van Spotify op de trein naar Brugge. Maar niet zomaar naar Brugge, ik had die dag de voorstelling van mijn eindwerk wat ik nog heel spannend vond! Ik had niet echt stress op dat moment, maar omdat het liedje zo’n motiverende boodschap en melodie en vibe heeft, heb ik het meerdere keren na elkaar geluisterd. Het steunde me wel, en daarom koppel ik het automatisch aan mijn eindwerk van vorig jaar. Ook dat is goed verlopen trouwens.

 • Een liedje waar je ieder woord van kent

Ik ken veel liedjes van woord tot woord. Dus ook dit is geen makkelijke keuze. Maar ik wilde bij deze vraag de nostalgische kant opgaan. Ik denk dat ik dan kies voor ‘Je hebt een vriend‘ van K3. Ik denk dat iedereen dat liedje wel kent, maar het heeft mij altijd gesteund. De versie met de echt oude K3 wel. Inclusief Kathleen. Ik ben met hun opgegroeid en dit liedje heeft mij door heel veel heen geholpen. Het heeft mij door mijn pest-jaren geholpen, maar ook nu biedt het liedje me nog steeds steun. In de tijd dat ik niemand had op school als vrienden, gaf dit liedje mij hoop dat ik ooit ook wel een vriendschap zou sluiten. En inderdaad, dat is zo. Nu heb ik fantastische vrienden

 • Een liedje waarop je kan dansen

Wel, hier wist ik direct een song voor. Ik doel op de fantastische ‘Can’t Stop The Feeling‘ van Justin Timberlake! Ik keek begin 2017 de film van Trolls, waar het liedje een van de soundtracks is. Gewoon het gevoel van die film en de boodschap, maken me al enorm blij. Maar dat liedje is zo vrolijk! Ik heb het na veel mooie momenten al aangezet. Soms ben ik blij of hoor ik iets wat me heel blij maakt en begint de melodie van dit liedje automatisch in mijn hoofd te spelen. Ook zie ik als ik dit liedje hoor de Trolls erop dansen in mijn hoofd en dan wil ik gewoon meedansen. Het is nogal lastig om hierop niet vrolijk en danserig (is dat een woord?) te worden!

 • Een liedje van je favoriete band

Ben ik fan van een bepaalde band? Ik denk het niet, dus ik kies eventjes voor een muziekgroep. Dan kies ik voor Cimorelli. De dames hebben covers gemaakt, maar ook eigen nummers. Ik ken ze sinds vorig jaar begin de zomer denk ik, en een favoriet nummer kiezen van hen is ook lastig. Toch ga ik die knoop doorhakken. Ik geloof dat ik dit nummer al eens aangekaart heb op mijn blog, maar ik ga toch weer voor ‘Hope for it‘. Het gaat namelijk over het feit dat hoe vaak er ook al negativiteit is geweest in je leven, dat je altijd kan hopen op beter. Dat je kan blijven geloven in het mooie van het leven. En dat is exact wat ik elke dag probeer te doen. En nee, dat is niet altijd makkelijk. En ja, ook ik heb momenten dat ik het niet meer zie zitten. We hebben ze allemaal. Maar dit liedje herinnert me dat er nog zoveel moois is en er mij waarschijnlijk nog heel veel fantastische dingen staan te wachten.

 • Een liedje van een band die je haat

Wel, ik haat niet echt een muziekband en als ik dat al zou doen zou ik weinig nummers van die band kennen. Dus sorry, maar deze sla ik over!

 • Een liedje dat je ‘guilty pleasure’ is

Ik moet bekennen, ik wist lang niet wat een guilty pleasure was. En ik ken de betekenis nog niet voldoende om hier een antwoord op te geven. Het spijt me!

 • Een liedje waarvan niemand verwacht dat jij het leuk vindt

Ik denk dat ik qua muziek voorspelbaar ben. Meeste mensen die mij kennen weten hoe hard ik fan ben van Marco Borsato. Maar ik heb inderdaad ook liedjes waarvan niemand zou verwachten dat ik ze werkelijk leuk vind. Ik kies hier voor ‘Complicated‘ van Dimitri Vegas & Like Mike vs David Guetta. De artiesten alleen zijn een mond vol. Het liedje is nogal rebels en iets wat niet bij mijn karakter thuishoort. Toch hou ik echt van dit liedje, want de beat vind ik fantastisch en sommige stukjes uit het liedje ook. Ik geniet altijd van het ritme in het refrein, dat vind ik het meest fantastische aan dit liedje.

 • Een liedje dat jou omschrijft

Ook hier kies ik voor een plaat van Kinderen voor Kinderen. Eventjes Alleen heet het. Het is gezongen twee jaar geleden. Ik zat toen net in het eerste jaar van mijn nieuwe opleiding. De opleiding die ik nu doe. Het liedje gaat er namelijk over dat het een zegen is om eventjes alleen te zijn, met jezelf. En ik kon het liedje zelf hebben geschreven eigenlijk. Dat is een van de redenen waarom ik anderhalfuur op de bus zit en niet in 40 minuten thuis ben door de trein te nemen. Natuurlijk, op de bus ben ik niet alleen. Maar niemand kent mij op de bus dus er is ook niemand die met me praat. Ik ben dan eventjes met mezelf, mijn muziek of mijn boek. En ik geniet daar echt van.

Heb jij een liedje dat jou aan iemand doet denken? En zo ja, aan wie en welk liedje?

3 thoughts on “Song Challenge ~1~

  1. Ja hoor! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Mijn idee kwam ook maar van Pinterest dus het is niet mijn eigen idee haha. Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: