Bekenning: Makkelijk afleidbaar

Hoi allemaal! Sommige mensen hebben een concentratie van die goud waard is. Daar kan je een hele rockband naast laten spelen, ze zullen verder typen of bloggen. Je hebt ook mensen zoals ik. Een ‘ping’ van mijn mobieltje is genoeg om me af te leiden. Gelukkig gaat dat sinds mijn social media pauze ietsje beter. Achja, we hebben allemaa onze ‘flaws’ denk ik dan. Een gezonde portie zelfspot naar mijn makkelijk afleidbare stuk van mijn karakter!

DSC_6085.JPG

Ik ben soms nog geen vijf minuten aan het typen aan een nieuw blogartikel of het liedje wat ik aan het luisteren ben ligt me niet. Ja, dat wordt dus wisselen. Anders irriteer ik me daaraan en dan gaat het ook niet. Als ik muziek aan het luisteren ben op Spotify is dat nog niet zo erg. Dan is dat zo gewisseld. Maar Youtube is gevaarlijk! Dan zie ik ineens in de lijst met aanbevolen video’s een filmpje wat geen muziekclip is. Maar misschien net een video van mijn favoriete youtuber. Dan heeft mijn concentratie het gehad. En toch, als ik aan het studeren ben dan kan je een bom laten vallen naast me. Ik zal niet wijken, ik zal verder samenvatten. Ik moet en zal mijn leerstof samenvatten en een goed cijfer halen.

Tijdens het bloggen of lezen is het net iets anders. Alleen denk ik dat dat een heel herkenbaar iets is. Je bent vrolijk aan het bloggen, vastberaden een nieuw artikel uit te werken. En daar gaat je smartphone. En ja, dan blijft het echt niet bij dat ene smsje checken. Ik moet zelfs zeggen dat ik me er net schuldig aan heb gemaakt. Midden in het eerste stukje van deze post werd ik afgeleid door een ‘ping’ van Messenger en ik wilde snel even kijken. Maar toen zag ik de melding van Snapchat ook. En hupla, weg was ik. Het goede aan mijn social media pauze was wel dat ik het besefte en snel mijn apps afsloot en verder ging aan het werk. Eigenlijk zou hij gewoon op ‘Niet storen’ moeten staan tijdens het bloggen. Maar dan vergeet ik hem terug op luid te zetten na het bloggen en klaagt iedereen dat ik moeilijk te bereiken ben. Tjah, daar hebben ze allemaal wel een punt. Toch is niemand perfect, en dit is mijn probleem. Ik kan er ook wel om lachen eigenlijk.

Ben jij makkelijk afgeleid?

3 thoughts on “Bekenning: Makkelijk afleidbaar

  1. Haha ja herkenbaar! Ik ben bijvoorbeeld een blogje aan’t schrijven of lezen en ondertussen bedenk ik allemaal dingen en dan open ik een nieuw tabblad en op de duur heb ik echt 895653 tabbladen open staan en switch ik ook super vaak :p Totaal niet productief eigenlijk, maar ja :p

  2. Haha, ik herken wel een beetje wat je zegt. Als ik eenmaal één appje besluit te lezen, ben ik meteen totaal afgeleid en zit ik zo 5-10 minuten op mijn telefoon om vervolgens even kwijt te zijn wat ik ook alweer eigenlijk aan het doen was 😉 Gelukkig kan ik me verder wel redelijk goed concentreren. Ik kan bijvoorbeeld wel goed werken met de tv aan, zonder dat ik daardoor afgeleid raak. Mijn grootste “probleem” is denk ik het “even snel iets opzoeken”, wat dan vaak uiteindelijk iets meer tijd kost dan verwacht 😉

  3. Oooh, heel herkenbaar! Ik ben ook echt om het minste en geringste afgeleid. Zo irritant. Ik ga dus ook wat afleidingen elimineren. Mijn notificaties gaan uit, social media blijf ik (zo goed als) vanaf en mijn telefoon ligt iets meer op een afstand. Daar begin ik vandaag mee en so far so good 😉

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: