5 redenen waarom ik van Sinterklaas hou

Hoi allemaal! Terwijl het jaar voorbijvliegt was het vorige week alweer 6 december. In Nederland was het gisteren pakjesavond. Bij ons is het vandaag Sinterklaas. Een dag waar ik al als kind elke keer naar uitkeek. Nu nog steeds. Zelfs op mijn 21 jaar ben ik nog even hyped als vroeger. Sommige dingen veranderen nooit toch? Vandaag geef ik gewoon een vrolijk en luchtig artikel waarom Sinterklaas een van de leukste dagen in het jaar is. Want geef toe, het hoeft niet allemaal zo serieus en zwaar te zijn toch? Op sommige dagen (en zeker dagen als vandaag) mag het wel eens iets vrolijker. Vandaag vertel ik je waarom ik elk jaar van Sinterklaas geniet!

img_20181206_192315_091

  • Blije kinderen zijn overal

Sinterklaas is ten eerste een kinderfeest. Ik hou ervan om al die kindjes zo blij en dankbaar te zien. Natuurlijk zijn ze dat niet altijd allemaal. Maar over het algemeen wel. Nu ik hoger en hoger zit op school en nu ik minder vaak met kleuters te maken heb, merk ik dat niet meer zo. Maar vroeger kwam ik wel altijd ergens iemand tegen met kinderen die zo blij was om wat Sinterklaas had gebracht. Ik zie graag mensen blij en zeker kinderen. Die zijn nog het puurst van al, omdat ze hun geluk en blijheid niet proberen weg te moffelen. Gewoon hun vrolijke zelf

  • Chocolade en snoepgoed

De periode in het jaar waar onze koelkast vol ligt. Er liggen zakken chocolade in de koelkast en onze fruitbak ontploft van de mandarijntjes. Altijd als ik mandarijnen ruik, koppelen mijn hersenen die altijd aan 6 december. Het mag het midden van de lente zijn, ik denk aan Sinterklaas. Sinterklaas denkt ook aan mij, want ik kan geen kilo’s chocolade eten. Ik word daar meestal misselijk van, en dan ligt er gewoon extra veel chips voor mij. Probleem opgelost! Maar wel minstens even lekker 😊 Iedereen blij

 

  • De Sinterklaasliedjes

Helaas heeft Telenet besloten om afgelopen winter Studio 100 tv niet meer uit te zenden. Of Proximus heeft het overgekocht, geen idee. Maar normaal stond onze televisie elke dag wel eventjes op Studio 100 voor mijn broers. Natuurlijk mag daar ook de sfeer niet ontbreken en de liedjes van Slot Marsepeinstein vlogen je rond de oren. Als ik dan in de woonkamer zat, dan werd ik vanzelf vrolijk. Als jongvolwassene heb ik echt heel vaak staan meedansen met mijn broers. Sinterklaas is gewoon voor alle leeftijden.

  • De nieuwsgierigheid die er hangt

Nu is die in ons huis amper voelbaar, omdat de enige die nog echt speelgoed krijgt en vraagt mijn kleine broertje is. Bij hem is het dus meestal een verrassing wat er voor hem op tafel zal liggen. Voor ons iets minder, omdat wij het meestal al weten. Maar vroeger hing er altijd zo’n nieuwsgierige sfeer in huis. Wat zou de Sint gebracht hebben? Vooral als ik weer een populaire Furreal Friend had gevraagd, heb ik veel uurtjes nagelbijtend doorgebracht in de Sinterklaasperiode. Die nieuwsgierigheid en mysterie die er hangt vind ik geweldig.

  • De cadeautjes

Hoe hebberig dit laatste puntje ook klinkt, we weten allemaal dat het niet compleet zou zijn zonder. Natuurlijk is dat een van de leukste dingen. Of het nu om geven of krijgen gaat. Dit jaar brengt de Sint hopelijk een tekentablet voor mij. Een beginnersmodel wel, zodat ik eerst de techniek kan leren en kan zien of het me iets lijkt. Maar dat denk ik wel, en ik kijk er enorm naar uit! Als ik de techniek goed ken en het leuk vind, kan ik nog altijd een groter model aanschaffen over een paar jaar. Ik kijk er in elk geval erg naar uit!

Hoe vier jij Sinterklaas?

%d bloggers liken dit: