This Week 1 ~ School en eerste stappen

Hoi allemaal! Vroeger was ik blogster en had ik een wekelijkse rubriek waarin ik aan de hand van foto’s vertelde hoe mijn week was. Ik merk zelf dat ik dat heel erg mis, als ik bezig ben met sociale media. Vandaar dat ik een nieuwe rubriek inroep op maandagochtend. This Week. Ik heb geen leven waar ik van hot naar her vlam en het ene evenement naar het andere vlam. Maar ik weet wel dat ik door die foto’s meer op de mooie en leuke dingen let en me bewuster ben van wat er op me af komt. En dat is wel een bijkomend voordeel voor mij. Ik vind dit soort overzichtjes altijd heel leuk om te lezen bij andere blogs, maar ik vond het jammer dat dat ontbrak bij mij. Ik ga proberen dit wekelijks te doen, maar als ik een keer door omstandigheden geen foto’s genoeg heb blijft deze blogpost weg. Dat gezegd hebbende, op naar de echte blogpost!

Maandag 3 december 2018 ~ Op maandagochtend begon mijn week, net als die van iedereen. Eigenlijk begint mijn lesweek nooit op maandagochtend aangezien ik pas om 13u les heb. Maar meestal ga ik iets eerder door naar de campus om daar nog eventjes te werken tot lunchtijd. Maandag werd mijn zicht echter beperkt door de graffiti op de trein.

Een stap die ik zette maandag, was de papieren tekenen voor de begeleiding. Ik heb het eindelijk in orde gebracht. Het werd altijd uitgesteld door omstandigheden die iets te persoonlijk zijn. Maar ook omdat ik mezelf niet over de drempel kreeg. Met de motivatie van ‘Never quit’ op mijn balpen, zette ik dan toch mijn handtekening op het formulier. Inmiddels ligt mijn eerste afspraak al vast. Ik vind het enorm spannend, maar ik weet dat ik er veel beter uit ga komen. Duim voor me!

3

Dinsdag 4 december 2018  ~ Na een lesdag tot 14u werkte ik ook nog een uurtje door aan schoolwerk. We hadden al een stad op isometrisch papier uitgewerkt, wat waarschijnlijk Chinees klinkt. Maar dat helpt om je stad in een bepaald perspectief te zetten. Die stad moest ook digitaal gezet worden, en daar heb ik toch eventjes op gevloekt in het begin. Maar het is uiteindelijk gelukt! Om uiteindelijk tevreden de rechtstreekse trein naar Oostende te kunnen nemen. Normaal moet ik overstappen voor ik naar huis kan. Ik ben niet lui, maar ik vind dat toch wel gemakkelijker. Ik doe trouwens een grafische ontwerprichting, voor mocht je het niet weten en nieuwsgierig zijn. Bovenstaande foto ben ik aan het werk in Adobe Illustrator, en die programma’s zullen nog heel vaak voorbijkomen.

4

Woensdag 5 december 2018  ~ Ik had les tot 12u! Helaas eindigt mijn schoolwerk niet wanneer ik klaar ben met school, dat hoort nu eenmaal bij de hoge school. Om de reistijd een beetje te verkorten of vergemakkelijken, werkte ik tot 15u door in de mediatheek van school. Zo kon ik achteraf op mijn gemak naar huis. Ik zit namelijk normaal op de trein met de gedachte dat ik thuis nog schoolwerk heb, en dat is niet altijd een hele rustige gedachte in mijn geval. Als ik dat kan vermijden, dan doe ik dat zeker. Daarvoor hou ik van de maandagen, dinsdagen en woensdagen. Op de foto was mijn stad trouwens volledig afgewerkt. Ik moest er de raampjes nog indoen en verdere afwerking. Dus de stad is klaar!

5

Donderdag 6 december 2018 ~ Op 6 december reed de goedheilige man ook ons huisje niet stilletjes voorbij. Ik ben nu in het bezit van een tekentablet. Ik wilde er al een paar jaar eentje, maar ik wist eigenlijk niet dat de basismodellen zo betaalbaar waren. Ik heb er de afgelopen dagen al mee gewerkt en het is zo leuk! Echt waar, ik had dit veel eerder moeten doen. Het gemakkelijke is ook wel dat ik nu een eigen laptop heb, in tegenstelling tot de afgelopen jaren. Ik kan in alle rust op mijn kamer tekenen en uitvogelen hoe ik het beste kan werken. Want digitaal tekenen vergt wel oefening. Maar ik hou van een nieuwe uitdaging! Sinterklaas bracht ook een nieuwe computermuis mee, gezien de vorige het na zeker 5 jaar begeven heeft en ik niet zonder computermuis kan in de lessen. Het gaat gewoon veel sneller. Hij is overigens felblauw omdat ik mijn computermuis nooit terugvind in mijn laptoptas. Felblauw tegen bordeauxrood moet wel opvallen denk ik zo. Nee grapje, ik vond het gewoon een leuk kleurtje 😉

Vrijdag 7 december 2018 ~ Vrijdag was een dag waar ik er echt geen zin in had. Helaas zou mijn lesdag zich niet cancellen omdat ik niet wilde. Ik heb mezelf dan ook die trein op gesleept en ben de dag begonnen met lezen. Man, was ik blij toen ik op de trein naar huis zat! Thuis knuffelde ik wat met ons vogeltje, Jacqueline. Voor een keer wilde die netjes in de lens kijken en wist ik een schattig beeld vast te leggen! Het vosje is trouwens een eerste probeerseltje met mijn tekentablet. Het ontwerp is niet van mezelf, ik heb het overgetekend. Zo krijg ik de techniek in handen. In de toekomst, als ik ermee kan werken ga ik wel eigen ontwerpen uitwerken.

Zaterdag 8 december 2018 ~ Ik was de eerste dag van het weekend eigenlijk een hele dag bij familie. Dat is meestal standaard zo. We gaan ook altijd naar opa dan, die de liefste hond in de wereld heeft. Kwispel! Ook Kwispel zal heel vaak terugkeren. Kwispel heeft mij heel veel geholpen toen oma pas gestorven was, hij maakte het bezoek aan opa altijd iets beter. Nog steeds is hij mijn beste maatje! Kwispel is echt lastig op de foto te krijgen trouwens, maar op de grootste foto is dat toch echt wel schattig gelukt. In de avond vatte ik mijn les verder samen en tekende ik op mijn tekentablet.

Zondag 10 december 2018 ~ Op zondag kwam ik later uit bed (daarvoor is het tenslotte zondag) en begon ik met schoolwerk. In de namiddag en avond was ik bij vrienden die ik sinds vorige week nog heb gezien. Maar het was wel weer supergezellig en ik heb er heel veel deugd van gehad! We hebben heel veel gelachen. Alleen werd ik er tijdens het weer die dag wel aan herinnerd dat de winter zwaar op komst is nu. Ik mis de zomer wel. Maar die komt wel weer terug! Ik had gisteren mijn haar mooi gekruld (en me verbrand aan de krultang trouwens…) en toen ik buiten kwam waaide er een echt wilde wind in mijn gezicht. Tegen dat ik aankwam bij mijn vrienden, waren mijn lieftallige krullen weg. Maar ik heb het in elk geval al eens geprobeerd nu! 😀

Mis jij de zomer nu al, of ben je blij met de winter die op komst is?

2 thoughts on “This Week 1 ~ School en eerste stappen

  1. Ooh leuk zo’n overzichtje! Zalig zo’n tekentablet! Ik heb van Wacom zo’n schrijfblok die je notities digitaliseert. Ik teken er wel eens doodles op of schrijf er dingetjes mee die ik dan op m’n computer zet en heel soms op mijn blog gebruik 🙂 En die hond, zo schattig! Onze Archie krijg ik ook nooit van de eerste keer deftig op de foto. Hij ligt heel vaak schattig bij David en als ik dan m’n gsm boven haal krijgt hij ineens ‘t zot in zijn kopke :p haha.

  2. Dankjewel! Ik had je reactie helemaal niet gezien haha! Maar het is onder andere door jou dat ik zin kreeg om zulke overzichtjes te delen. Omdat je altijd zo fijn in het leven staat (en ik weet ook wel dat dat niet 24/7 zo is) maar door foto’s te maken let ik ook op de kleine dingen en dat maakt het wel beter natuurlijk. Je hebt me geïnspireerd Irene 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: