This week 2 ~ Een simpele schoolweek

Hoi allemaal! Ik geef toe, veel van mijn overzichtjes zullen grotendeels rond school draaien. Ik ben nu eenmaal een studentje. Daarnaast maak ik gelukkig wel leuke dingen mee. Ik merk dat ik door deze overzichtjes echt veel meer in het nu sta, en dat helpt me echt wel! Ik vind het geweldig dat ik ze weer kan delen. Deze week was het rustig, vrijdag was het staking en kon ik niet naar school. Dus ik had ineens verleng weekend!

 

 

Maandag 10 december 2018 ~ Monday again! Ik had er eerlijk gezegd niet zo’n goede moed in, omdat ik de maandag altijd begin met Color Science. Op zich heb ik niks tegen de docent of iets in die zin, maar wel tegen het vak. In Color Science behandelen we zware wiskunde, en ik haat wiskunde. Het verschil met anders is dat ik normaal wel met een frisse zin naar de les ga. Dat was afgelopen maandag wel anders. Gelukkig weet ik mezelf meestal wel een beetje te motiveren. Maandagochtend kwam het eerste weekoverzicht online en dat vond ik dan wel weer leuk! Ik ging naar de campus in gezelschap van een nieuw boek. Maar helaas deed de bibliotheek van Brugge woensdag lastig en heb ik he mniet kunnen uitlezen.

 

Dinsdag 11 december 2018 ~ Ik startte de dag met een motiverende quote. Eentje om mezelf erdoor te helpen. Dinsdag had ik een oefenexamen, als voorbereiding op het echte examen. Het ging niet zo heel vlotjes, mede doordat ik ineens een paniekaanval kreeg op mijn examen. Het minder fijne is aan mijn paniekaanvallen dat ze niet opvallen. Ik kan perfect aan het opletten zijn of aan het luisteren naar de docent. Of zo kan het lijken, maar inwendig kan ik aan het flippen zijn. Na mijn examen ging het meeste wel rustig, ik werkte ook na de les nog eventjes aan mijn schoolwerk.

Sinds afgelopen zondag hebben we een nieuw beestje in huis! Bolleke is de hamster van mijn zusje, hij is zo schattig! Ik heb trouwens een kwartier erover gedaan om eindelijk een scherpe foto te krijgen van hem. Als ik vorige week dacht dat Kwispel lastig was, Bolleke is nog erger. Daarnaast keek ik nog vele audities terug van The Voice Kids. Ik kan het echt niet missen. Het meisje dat op de foto staat is Jools, en ze is echt te schattig! Ik was zo boos toen ze niet door mocht naar de grote finale. Ik leef me gewoon te hard in. Leve Jools!

 

Woensdag 12 december 2018 ~ Ik had woensdag enkel webtechnologie. Programmeren dus. Tot 12u. Mijn vriendin uit de andere klas zei dat het deze week pittig ging worden omdat we een inleiding in Javascript gingen krijgen. Ik was daardoor een beetje bang, maar ik heb gewoon alles genoteerd en mooi opgelet. Voor mij is het redelijk duidelijk. In de namiddag vatte ik mijn examen samen en ging daarna door naar de bibliotheek in Brugge. Mijn boeken moesten dringend binnengedaan worden, helaas stond er nog 1,50 aan reservatiegeld op mijn kaart. In Brugge zijn ze daar veel strenger op, en dat betekent dat ik geen nieuw materiaal mag meenemen of verlengen voor dat betaald is. Helaas. Maar ik ga volgende week terug. Het was fijn eventjes in mijn paradijsje te zijn 🙂

9
Donderdag 13 december 2018 ~ Ik begon de dag rond 9u, want ik had pas om 11u les! En in de les ging het vrij goed, en daarna ook. Ik had een soort rust ontwikkeld in de les. Na de les was iedereen superdruk en snel weg, en ik had geen zin om me te haasten. Dus ik pakte echt rustig mijn materiaal in, en de docent vond dat ook niet erg. Ik heb haar nog smakelijk gewenst, en toen ging ik in alle rust naar mijn vriendin om te eten. Aan het eind van de dag besefte ik dat ik voor het eerst in lange tijd een dag zonder paniekaanvallen heb gehad. Dat maakte me toch wel een piepklein beetje trots 🙂

 

Vrijdag 14 december 2018 ~ En toen besloot het openbaar vervoer ineens te gaan staken! Ik ben in de ochtend nog naar mijn bushalte geweest, omdat ik het wilde proberen. Om er te raken. Maar mijn bus kwam niet opdagen, waardoor ik mijn trein ook niet meer kon halen. De bus daarvoor is ook niet gekomen trouwens. De bussen in Gent lagen ook enorm overhoop als ik De Lijn mag geloven, dus de vraag was nog maar of ik thuis ging raken. Maar het was geen vrije dag! Ik heb een hele namiddag gewerkt voor school, samenvattingen gemaakt. Rond 15u vertrok ik (te voet) naar Mediamarkt om mijn nieuwe iPad op te halen. Mijn vorige is het aan het begeven en mijn iPad kalmeert me wel. De spelletjes dan. De reden dat ik er de laatste tijd niet meer mee bezig was, was juist door het lastige opladen, altijd afslaan. Dan maakte ik me er meer gefrustreerd in. Ik kan je verzekeren dat dat niet helpt in mijn toestand. Ik belde trouwens mijn werk om iets minder te werken in de komende vakantie zodat ik wat meer tijd voor mezelf heb naast het werken en studeren! Ik vond het eng om te bellen daarvoor, omdat ik dan altijd bang ben dat ik mijn collega’s onderdoe. Maar het is eigenlijk niet meer dan menselijk. Mijn verzoek is goedgekeurd. Ik werk dus wel, maar veel minder.

Zaterdag 15 december 2018 ~ Zaterdag ging ik naar de bibliotheek met familie, maar deze keer die in Oostende. Ik ben lid van twee bibliotheken omdat deze boekenwurm niet meer genoeg heeft aan een bibliotheek. Het is gewoon handig, want de boeken die de ene bibliotheek niet heeft, heeft de andere wel en omgekeerd. Geeft mij de kans om nog meer te lezen. Verder speelde ik in de avond ook op mijn iPad. Doordat hij veel meer opslagruimte heeft, kan ik er veel meer spelletjes op spelen. En dat is wel fijn. Zoals ik al zei, ik kalmeer daar enorm van. Voor de nieuwsgierigen, ik heb een iPad mini 4 met 128GB opslag. Ik heb bewust een iPad mini gekozen omdat ik dat veel handiger vind en ik dat gewend ben. Het was trouwens een vervroegd kerstcadeautje omdat mijn ouders weten dat ik hem in de les gebruik als cursus. Onze boeken staan online en meeste studenten printen die af. Maar ik betaal mijn hoge school zelf, en dit is gewoon een veel betere oplossing voor mij. Nadat ik spelletjes heb gespeeld, las ik nog eventjes in ‘Het Dodenhuis’ van Sarah Pinborough.

14

16 december 2018 ~ De week afsluiten doe ik deze week met mijn allereerste werk op mijn tekentablet. Ik heb er toch wel lang aangezeten. Maar dat is niet erg, want het heeft mij door alle moeilijke dagen geholpen deze week. Telkens ik er geen zin in had, dacht ik aan het feit dat als ik goed oplette en mijn taken maakte ik mocht tekenen in de avond. Dat heeft me erdoor gesleept. Ook omdat als ik teken (en dat geldt voor papier als digitaal) vergeet ik alles om me heen. Dan is het ik en mijn tekening, en daar hou ik van. Dan ben ik in mijn element en ben ik gelukkig. Deze week tekende ik dus Jacqueline, ons vogeltje! Niet perfect, maar ik ben er wel blij mee 🙂

Heb jij vaak problemen met het openbaar vervoer? Of neem je de auto?

One thought on “This week 2 ~ Een simpele schoolweek

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: