1000 vragen aan jezelf | 4

Hoi allemaal! Ik geef toe, het is een tijdje geleden dat er een artikel van dit kaliber op mijn blog verscheen. Ik was het eerlijk gezegd een beetje uit het oog verloren. Maar ik ben er weer, met een rondje vragen! Het kan gebeuren. Net als iedere blogger ben ik ook niet perfect. Vandaag vertel ik over hoe erg mijn telefoonverslaving is, maar ook over mijn favoriete winkels. Let’s go!

zach-lucero-802489-unsplash

 •  Welk boek heb je het laatst gelezen?

Al meteen eentje die goed bij mij past. Toch ga ik eventjes spieken op Goodreads, want ik weet het niet meer zeker. Het was ‘Bedrog’ van Abigail Haas. Liever had ik een andere titel kunnen noemen. Er wordt een goede thriller beloofd, maar ik kon er me niet in vinden. Dat is natuurlijk persoonlijke mening. Daarmee wil ik niet zeggen dat het boek slecht was, ‘t was gewoon niet mijn boek. Ik ben altijd wel in voor een goeie thriller, maar het was niet mijn ding deze keer. Kan gebeuren!

 •  Waarom heb je het kapsel dat je nu hebt?

Mijn haar is nu iets over mijn schouders, het is chocoladebruin. En het krult en golft alle kanten op. Die golfjes en krullen vond ik altijd lastig te aanvaarden, maar dat heb ik inmiddels wel gedaan. Het hoort bij mij. Het kleur is wel eigen keuze. Vroeger was het lichter bruin, maar er zaten ook blonde plukken bij. Ik vond dat niet meer mooi en wilde het in een kleur hebben. Bovendien zat ik er al jaren aan te denken om het donkerder te kleuren, omdat ik dat gewoon een hele mooie kleur vind. ook met de lengte ben ik prima tevreden.

 •  Ben je verslaafd aan je telefoon?

Ik kan heel moeilijk zonder. Dat geef ik eerlijk toe. Ik heb graag altijd muziek bij de hand, hoewel de meeste muziek gewoon op mijn iPad staat nu in verband met de ruimte op mijn telefoon. We zijn nu eenmaal de generatie die ermee leerde kennismaken en het is zo geëvolueerd. Sinds mijn social media pauze kan ik hem wel beter loslaten, net als de sociale media zelf. Nu ligt hij trouwens gewoon op de laden op de kast, terwijl ik aan de andere kant van de kamer bijna zit te tokkelen op mijn laptop. Dus hij ligt niet bij me. En dat gebeurt wel vaker. Ik zou niet zonder mijn telefoon kunnen, maar verslaafd vind ik een zwaar woord. Ik zou geen crisis krijgen als hij ineens kapotvalt. Anderhalfjaar geleden ook niet, want toen viel hij echt kapot. Vind ik het handig overal bereik te hebben tot internet en sociale media? Ja. Ik vind het soms fijn om na een lange dag op de bus mijn sociale media te bekijken.  Dat geef ik eerlijk toe, en daar is ook niks mis mee

 •   Hoeveel staat er momenteel op je bankrekening?

Ik heb geen idee, en gezien mijn telefoon niet binnen handbereik ligt kan ik ook niet kijken op mijn app. ‘t Is niet dat ik zo roekeloos ben met mijn geld dat ik het nooit weet. Maar ik weet het nu eventjes niet vanbuiten. En als ik het zou weten, zou ik het denk ik niet vertellen. Ik vind het net iets te persoonlijk om op mijn blog te delen.

 • In welke winkel kom je graag?

Qua kleding scoor ik meestal bij de H&M en de C&A. Ik vind daar altijd mijn stijl terug, ook al is die niet altijd even volwassen. Ik heb nu eenmaal een eigen stijl. En daar ben ik prima tevreden mee! Naast kleding kom ik heel graag in de Flying Tiger, Kruidvat, Holland en Barett en natuurlijk de Standaard Boekhandel. Ook ga ik elke drie weken eens naar de kringloopwinkel voor kleding en andere spulletjes. Ik scoor niet altijd iets, maar soms wel. Dat is het ‘m net met de krinloop; je weet nooit of er iets tofs staat wat jij wil hebben. Dat vind ik wel een leuke gedachte als ik binnenga.

 •  Welk drankje bestel je op café?

Ik ben geen café-hanger, maar als we ergens op een terrasje iets gaan drinken neem ik meestal cola of fruitsap. En als het echt koud is, een warme chocolademelk.

 • Weet jij wanneer het tijd is om te vertrekken?

Meestal als ik bij iemand op bezoek ga weet ik wel wanneer ik ongeveer terug naar huis ga en meestal weet de persoon of personen waar ik op bezoek ga dat ook. Als iemand dan zegt dat hij of zij eerder weg moet of iets gepland heeft, respecteer ik dat natuurlijk. De enige waar ik soms tot na het eten blijf, is vaak bij mijn beste vriendin. Maar haar ouders hebben daar geen probleem mee, en zijzelf ook niet. En anders zouden ze het wel zeggen, dus geen probleem! Als iemand zegt dat hij of zij graag zou willen dat ik wegga dan respecteer ik dat ook. Maar ik vind het wel leuker net als iedereen als je dat op een respectvolle manier zegt. Gelukkig heb ik dat nog nooit op een onrespectvolle manier meegemaakt.

 •  Als je voor jezelf zou beginnen, als wat zou dat dan zijn?

Het allerliefst als illustrator, maar ook een schattige, knusse boekhandel spreekt me wel aan. Zo’n soort die je amper nog ziet, een hele gezellige. Zo’n soort boekhandel waar je direct weer door wil gaan lezen, omdat de vibes overal in de zaak hangen. Dat lijkt me heel tof! Schrijver lijkt me ook heel leuk. Het zijn vele interesses en het leven gaat snel. Maar ik ben pas 20 en het is niet echt mogelijk dat ik al mijn hele leven bij elkaar heb ‘gepuzzeld’ zal ik maar zeggen.

 •  Wil jij altijd winnen?

Ik vind winnen wel leuk, maar het is geen prioriteit. Ik kan ook wel tegen mijn verlies. Ik vind het altijd grappig als het nek-aan-nek is. Vooral als ik zelf bij de personen zit die nek-aan-nek zitten om te winnen. Lekker spannend. Maar ik geniet veel meer van de gezelligheid tijdens een gezelschapsspel dan van het winnaarsgevoel mocht ik de gelukkige zijn.

 •  Ga je naar de kerk?

Nee. Ik ben niet gelovig en zit dus ook niet iedere zondag op de kerkbanken. Wanneer er een begrafenis is in de kerk of er iemand me uitnodigt voor een trouw in de kerk, ben ik wel natuurlijk aanwezig. Maar niet om wekelijks de mis bij te wonen. Ieder zijn eigen leven. Ik ga niet iemand anders bekijken omdat hij of zij wel naar de kerk gaat en gelovig is. Maar ga mij niet proberen mee te sleuren, want dat werkt gewoon averechts. Leven en laten leven 😉

Ben jij verslaafd aan je telefoon? Ik ben benieuwd!

 

4 thoughts on “1000 vragen aan jezelf | 4

 1. Ik kan toch ook moeilijk zonder mijn telefoon hoor. Ik heb nu Instagram er een tijdje af gezwierd omdat ik daar weer te veel tijd aan gaf maar ik merk dat ik dan alsnog vaak mijn telefoon neem uit automatisme en ik ga dan maar een spelletje spelen :p haha.

  1. Ik ook niet. En we maken er altijd een probleem van, maar eigenlijk is het prima zo. Ik weet inderdaad ook hoe opluchtend het kan zijn als je sociale media niet op je telefoon staat. Het feit dat je naar je telefoon grijpt in verveling om een spelletje te spelen is enorm herkenbaar. Heb ik ook heel veel gehad tijdens mijn social media pauze.

 2. Leuk om te lezen! Ik ben niet verslaafd aan mijn telefoon en kan hem makkelijk wegleggen. Wel vind ik het erg fijn op deze manier altijd bereikbaar te zijn met dierbare en ik ben wel erg fan van Instagram (ook om die foto’s te gebruiken voor mijn blog)

  1. Dankjewel! Ik ook en dat is misschien de dag van vandaag wel goed. Ik herken ook wat je vertelt over altijd bereikbaar te zijn en over Instagram. Zelf vind ik dat ook een heel tof platform.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: