De Snack Tag!

Hoi allemaal! Ik zag deze tag op iemand anders haar blog en het leek me wel leuk om hem in te vullen. Tussen alle gedachtenstromen en soms serieuzere content. Ook voor mij is dit een welkome afwisseling, eentje waar ik amper bij hoef na te denken. Hoort ook bij bloggen natuurlijk. Vandaag vul ik graag de snack tag in, dus dat houdt in dat jullie alles te weten komen over welke snacks ik eet of welke mijn favoriet zijn. Pretty self-explanatory denk ik zo. Let’s go!

2019-05-30-04.30.29-1

 • Wat is je favoriete fastfood-restaurant?

Ik kom niet zo heel vaak in fastfood-restaurants, maar het meeste kom ik wel in de Mc Donalds. Al sinds ik klein ben. Dat klinkt alsof ik van kinds af aan vettig eet haha. Maar nee, dat is gelukkig niet zo. Ieder kind wordt wel eens verwend, zo ook ik. Maar ik kom wel het liefst in de Mc Donalds. Omdat ik hun eten wel lekker vind, maar ook hun macarons zijn vrij lekker. Ik heb ze nog nooit in een ‘chiquere’ winkel gekocht, dus ik zou niet weten of die beter zijn dan die van de Mc Donalds.

 • Zoete of zoute popcorn?

Zout! Sowieso. Als er popcorn in de kast staat, dan neem ik altijd de zoute variant eruit. Ik lust zoet ook wel, maar ik ben iemand die vooral hartige snacks eet eigenlijk. Er zijn heel weinig snoepjes waarvan ik er echt veel eet zoals ik chips of popcorn eet. Twee zomers geleden besloot ik trouwens zo’n zakje in de microgolfoven klaar te maken. Ik had het aantal Watt niet omlaag gedaan. Resultaat: roetzware popcorn. Niet alle popcorn was zo zwart, maar toch wel veel. Het was absoluut niet meer te eten, dat kan ik je wel verzekeren. Sindsdien raak ik de magnetron niet meer aan als het om popcorn gaat haha! Ik wilde jullie dit verhaal niet besparen, het is veel te grappig. Ik heb mezelf ook zeker tien minuten uitgelachen toen dat gebeurd was hoor, maak je geen zorgen #zelfspot

 •  Wat is je favoriete ijsje?

Magnum met dubbele chocolade! Daar kan je me bijna voor wakker maken ‘s nachts. De vorige keer dat ik erover begon tijdens het bloggen kreeg ik er spontaan zin in. Toen lagen er in de vriezer. Dus als ik nu zoveel zin heb erin, heb ik wel een probleempje haha. Daarnaast eet ik ook heel graag mango-ijs als ik in de stad ben en we een ijsje bij de ijszaak gaan halen. En als dat er niet is, meestal vanille of framboos. Ik lust vooral de fruitige smaken.

 • Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit gegeten hebt

Eigenlijk ben ik totaal geen taart-eter. Maar de meeste taart waar fruit en verse slagroom op ligt, zal ik wel lekker vinden. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst taart heb gegeten eigenlijk… O, wacht. Dat kan ik wel. Toen mijn kleine broer verjaarde afgelopen december hebben we fruittaart gegeten. Die was lekker!

 •  Thuisbezorgd.nl of zelf iets maken?

Bij ons thuis bestellen we eigenlijk nooit bij Thuisbezorgd.nl, maar ‘s avonds eet ik vaak gewoon een bak chips of een andere snack. Hoewel ik de laatste tijd ook steeds vaker fruit eet. Soms gooi ik wel eens restjes fruit bij elkaar of als ik mee ben om boodschappen heb ik een klaargemaakt fruitslaatje mee.

 •  Ga je voor het kaasplankje of voor een schaaltje M&M’s?

Sowieso voor de kaas. Ik ben al een hele grote kaaseter. Ik kan die bolletjes mozzarella (die kleintjes om in een salade te doen) letterlijk eten bij een soap alsof ‘t chips is. Ook als er blokken kaas in de koelkast liggen, zijn ze niet veilig. En zoals ik al eerder zei in deze tag, ik ben meestal geen zoete eter. Hartige snacks zijn meer mijn ding.

 •  Wat is je favoriete tussendoortje?

Een echte favoriet heb ik eigenlijk niet. Het hangt er vaak af van waar ik op dat moment zin in heb. Soms is dat chips, soms een ijsje. Maar ik probeer ook heel vaak iets gezonds te pakken. Niet omdat ik op mijn gewicht let of iets in die zin, maar ik heb wel gemerkt dat ik beter in mijn vel zit als ik fruit eet. Als ik te veel suikers na elkaar eet, dan voel ik dat sowieso. Dan ben ik misselijk, heb ik buikpijn… Hetzelfde met als ik durf cola te drinken na een handjevol snoep. In fruit zit er ook suiker, maar veel minder dan in snoep natuurlijk. En sowieso hebben we allemaal suikers nodig. Bovendien vind ik een bakje aardbeien gewoon duizend keer lekkerder dan de zoete snoep die in de schappen ligt. Ik gaf nu wel als voorbeeld aardbeien, maar ik kan daar iedere fruitsoort invullen.

 •  Warme of koude appeltaart?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit warme appeltaart heb gegeten, dus ik moet wel gedwongen voor de keuze ‘koud’ gaan 😀

 •  Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Cola, chocomelk of fruitsap. Op een terrasje vind ik dat niet zo erg, en iedereen moet zichzelf wel eens iets gunnen. Dan doel ik wel op het niet te veel suikers binnen hebben voor mijn lijf en niet voor mijn gewicht. Zoals ik al zei, ik ben daar niet mee bezig. Ik drink ook geen alcohol, dus dat zal ik sowieso al niet bestellen. Mensen vragen wel eens waarom, maar ik heb daar gewoon geen behoefte aan. Prima toch? 🙂

 •  Welke snack ligt er naast je patat?

Ook hier hangt het er weer af van waar ik zin in heb, maar meestal zijn het bitterballen of kippenboutjes. Die zijn sowieso favorieten van me.

 • Wat is je favoriete chipssmaak?

Ik eet het meeste zout, en dat eet ik ook het allerliefst. Daarnaast vind ik ketchup-chips ook heel lekker. Chips met pizza-smaak en de smaak van geitenkaas ook trouwens, maar die zijn veel lastiger te vinden. Niet elke supermarkt heeft die, en die zijn ook niet van Lays. Ik heb geen idee welk merk ‘t is, want er ligt ook geen zak in de kast op dit moment.

Om het zomergevoel aan te houden (of op te roepen), wat is jouw favoriete ijsje?

 

4 thoughts on “De Snack Tag!

 1. Oh ik krijg hier spontaan honger van haha! Ik hou echt van die Split ijsjes<3 Ga er vanavond weer lekker eentje nemen ook al regent het hier 😉

  1. Haha, ik ook wel! Ik moest mzelf ook inhouden niet in de kast te duiken om snacks tijdens het invullen van de tag.

 2. Haha dat popcornverhaal is zo grappig! Wij hebben geen microgolfoven, maar anders zou mij dit ook echt nog kunnen overkomen. 😀

  1. Haha, ik vond het ook wel grappig. Ik moet nog altijd glimlachen als ik eraan denk. Ieder zijn onhandigheidjes en bloopers toch? Anders zou het leven ook maar saai zijn 😀

Comments are closed.

%d