Happy Moments | 11

Hoi allemaal! Regelmatig krijg ik het advies dat ik moet genieten van het leven en alle kleine dingen moet koesteren. Gelukkig deed ik dat altijd al, ook voor die adviezen. Om die gewoonte nog wat meer kracht te geven, deel ik graag zo nu en dan mijn ‘happy moments’. Een artikel waar ik mijn kleine gelukjes graag oplijst voor jullie. Deze keer herontdekte ik mijn favoriete artiest, maakte ik strandwandelingen en ging ik naar een rommelmarktje in de straat. Let’s go!

cristian-escobar-297114-unsplash

 • Marco Borsato herontdekken

Al jaren ben ik fan van Marco Borsato. Ik ontdekte zijn muziek in mijn tienerjaren, ik moet een jaar of 15 geweest zijn. Wat betekent dat ik al zeker 7 jaar trouwe fan ben van deze artiest. Meer dan zijn grote klassieker ‘Rood’ kende ik voorheen ook niet. Er was echter een album dat ik altijd geweldig vond op Youtube, maar jammergenoeg voor mij niet op Spotify stond toen ik begon te luisteren naar Spotify onderweg. Inmiddels wel. Wat was ik een paar weken terug blij toen ik mijn maandagochtend kon starten met muziek van Marco onderweg naar de bibliotheek van Brugge! Geluksmomentje! Dat album was net mijn favoriet omdat er zoveel gevoelige en tegelijkertijd krachtige liedjes op staan. Dus ik ben wel blij dat ik ze nu ook onderweg altijd kan luisteren. Ook als de mobiele data het weer eens begeeft of op is. Daarnaast was het ook echt al heel lang geleden dat ik al die liedjes had gehoord. Dus ja, ik werd hier zeker heel blij van.

 • Met vijf nieuwe boeken thuiskomen uit de bibliotheek

Het moge duidelijk zijn dat ik een diehard boekenwurm ben. Ik lees vrijwel elke dag, verslind gemiddeld 75 boeken per jaar. Maar ook ik ken het probleem van te hoge stapels boeken die nog moeten gelezen worden. Er komen per jaar altijd meer boeken uit dan ik kan lezen. Ik probeer mezelf dan ook altijd te vertellen dat ik maar met vijf nieuwe boeken mag thuiskomen, want anders krijg ik stress van die te hoge stapels. Toen ik er na een bibliotheekbezoekje in Brugge in slaagde om werkelijk maar vijf boeken mee te nemen was ik toch wel blij haha. En het waren boeken waar ik al een tijdje naar uitkeek, dus dubbel geluk!

 • Vooruitkijken naar betere tijden

Inmiddels zijn we al een tijdje verder dan toen ik vertelde over mijn drie weken rust. Inmiddels ben ik terug aan het solliciteren geslagen, loopt de regeling voor mijn psycholoog en gaat het beter met mij. Ondanks dat ik recent weer een tegenslag te verwerken kreeg, gaat het prima. Ik kijk er dan ook echt naar uit om mijn leven terug op te pakken. Ik heb veel meegemaakt de laatste vier jaar. En het zal nog wel een tijd duren voor die wonden allemaal geheeld zijn. Maar het gaat beter. En dat geeft hoop. En hoop doet leven.

 • Dat ik trots op mezelf was

Waarschijnlijk klinkt dit zo vanzelfsprekend, voor mij is het dat niet. Als keiharde perfectionist ben ik vaker te hard voor mezelf dan dat eigenlijk goed voor me is. Ik kan van veel problemen een groot probleem maken bij mezelf. Het gekke is dat ik dat echter veel minder bij anderen heb. Ik kan ook vaak pas trots zijn na een hele grote stap. Toch was ik het afgelopen tijd meer dan eens. Toen ik voorzichtig de vacatures eens bekeek en degene aanstipte die me aanspraken. En toen ik mijn eerste motivatiebrief begon te schrijven. En nee, ik ben nog niet volledig aan de bak. Maar die eerste stappen zijn wel een feit.

 • Voor het eerst de Happinez lezen

Al een paar jaar kijk ken ik de Happinez. Het is een tijdschrift dat me enorm aanspreekt, ook de onderwerpen die er besproken worden spreken me aan. Niet alles, maar ik denk niet dat er een tijdschrift bestaat die altijd perfect vertelt wat jij wilt lezen. Het spreekt me wel enorm aan. Van mama kreeg ik het nummer van juni, wat ik inmiddels gelezen heb. Het tijdschrift trekt inderdaad heel erg mijn interesse, maar ik genoot er ook wel van. Ik ben zeker van plan hem te blijven lezen.

 • Dagje strand met vrienden

In een tropisch weekend kreeg ik de zaterdag de vraag van mijn beste maat of ik met hem, zijn liefje en broertje meeging naar het strand. Mijn zusje voegde zich bij ons gezelschap, en daar gingen we! Het was snikheet dat weekend, dus het strand en de koude zee waren zeker welkom. En hoewel het met het nodige geschreeuw en koude was in het begin, was het koele water zeker welkom! In de namiddag aten we een ijsje. Het was een zalige dag, met helaas de nodige verbrande plekken achteraf. Maar ik bruin altijd wanneer die verbrandheid -is dat een woord?- wegvalt. Dus nog even geduld!

 • De mooie natuur

Hoe cliché het ook klinkt, in onze rush-houding en haast vergeten we vaak hoe mooi de natuur is. Ik maak heel graag foto’s en ook door die fotografie besef ik hoe mooi de natuur is. Ook wanneer ik strandwandelingen maak bij zonsondergang, ben ik altijd verbaasd over die mooie kleuren die door de lucht dansen bijna. We kunnen als mens heel veel en ik ben er absoluut van overtuigd dat we prachtige dingen maken. Maar de natuur klopt werkelijk alles.

 • Fotograferen met mijn smartphone

Foto’s maken deed ik sowieso al graag, ik heb ook wel lesjes fotografie gehad in mijn opleiding. Natuurlijk kan je de foto’s die je met een professionele camera maakt niet vergelijken met deze van een smartphone. Dat weet ik ook wel. Maar ik geniet er wel van als ik aan het spelen ben met composities, delen die wegvallen uit het beeld en ook met kleur. Achteraf gooi ik er graag nog een filter over om de foto eigen te maken. Ik heb geen ambities als fotograaf, ik doe het voor mijn eigen plezier. En ook voor mijn blog is het altijd handig natuurlijk. ‘t Is niet dat ik bij elk artikel klakkeloos een foto gooi. Maar sommige artikels kun je niet echt uitbeelden met een beeld.

 • Lieve mensen om me heen hebben

Iets waar ik dankbaar voor ben, is dat ik zoveel lieve mensen om me heen heb. Die me steunen in alles wat ik doe, maar ook in de dingen die ik meemaak. Er zijn nu eenmaal mensen die altijd van je zullen houden, wat er ook gebeurt. Er zijn ook mensen die altijd trots op je zullen zijn, wat je ook kiest. En daar ben ik meer dan eens dankbaar voor. Het is namelijk niet vanzelfsprekend.

 • Twee stapels nieuwe boeken

Ik vertelde het al eerder in dit lijstje, ik ging naar de bibliotheek in Brugge. Maar ook naar die in onze eigen gemeente. Ik koos ook daar maar vijf boeken, maar ook daar geldt dat ik naar heel veel boeken uitkeek. Dus ik heb twee verse stapels boeken waar ik weer heel veel van kan genieten! Dat heb ik gelukkig ook al met volle teugen gedaan. Ze zullen niet allemaal uit zijn, maar wel genoeg om mezelf de volgende keer terug te verwennen met nieuwe boeken. Hier geniet ik altijd van.

 • Strandwandelingen

Afgelopen tijd ging ik ook ‘s avonds een paar keer wandelen op het strand. Dat betekent dat ik de zonsondergang ook altijd mooi meemaakte. De natuur kan wonderen doen, zeker wanneer de dag eindigt en de zon naar beneden zakt. Bij het ruisen van de zee kom je vanzelf tot rust, en daarmee ook je gedachten. Het is een zegen om zo dicht bij het strand te wonen.

 • Een nieuw schetsboekje en nieuwe stiften

Mijn vorige schetsboekje was nog niet vol. Dat geef ik eerlijk toe. Maar het papier was vrij dun. En dat werd een probleem. Vorig jaar deed ik bijna mijn hele eindwerk in markers. En daardoor heb ik ontdekt hoe graag ik daarmee werk. Ook in mijn vrije tijd vind ik het geweldig om met stift te werken. Maar dat drukt enorm door bij dun papier. Deze week kreeg ik een nieuw schetsboekje, met veel dikker papier en nieuwe stiften. Ik kan weer volle bak aan de slag en daar heb ik zeker al van genoten!

 • Rommelmarktje op zondag

Bij ons is er begin juni altijd een soort ‘feest’ in de wijk. Het grootste gedeelte is dan rommelmarkt. Sinds twee jaar wonen wij ook in die buurt, waardoor de rommelmarkt letterlijk in onze straat is. Altijd een excuus om zelf eens rond te wandelen en te genieten. De buit is net niet groot genoeg om een shoplog te maken, maar ik vond er een nieuwe blouse, een nieuw shortje en een dvd die ik al heel lang wilde zien. Dus ik ben geslaagd!

 • Schoolfeest kleine broer

Eigenlijk loopt dit lijstje enorm door elkaar bedenk ik me net. Maar dat moet kunnen. Vrijdag was het schoolfeest van mijn kleine broer. Normaal is dat in het weekend, maar dit jaar was het met een echte circustent. De kinderen mochten allemaal iets doen wat echt in het circus wordt gedaan. En in de grote voorstelling werden de trucjes dan getoond. Zo waren de kleutertjes hele schattige leeuwtjes en mijn kleine broer was balanceerde met een bord op stok. Hoewel klein, zo klein is ‘ie inmiddels niet meer. Kleine jongens worden groot… Zo ook mijn broertje.

Waar genoot jij van afgelopen tijd?

3 thoughts on “Happy Moments | 11

 1. Wat een super fijne lijst met blijmakers! De Happinez vind ik zelf ook leuk maar koop ik eigenlijk nooit. Ik had tot voor kort een abonnement op de Flow en ik krijg die al niet allemaal gelezen :p

  1. Dankjewel! Ik twijfelde zelf ook tussen Happinez en Flow, maar ik kan me meer vinden in Happinez. Wie weet koop ik ze ooit beide. Ik heb er echt wel van genoten, dat wel.

 2. Oh, zoveel fijne geluksmomenten. Wat leuk om dat te lezen Nikita. Misschien kan je eens bij één van je bibliotheken bij de magazines kijken. Wie weet hebben ze ook Happinez en dan kan je de oudere exemplaren een keertje ontlenen. Ik genoot van de twee weken vakantie die mijn man had. De eerste week zijn we vijf dagen naar Centerparcs geweest (waar het jammer genoeg veel te warm was om echt iets te kunnen doen) en de tweede week deden we het rustig aan. Ik vierde ook mijn verjaardag, genoot van de kaartjes en lieve attenties die ik kreeg en van twee fijne afspraken. Eén met Nancy en Marcia en een ander was deze week dinsdag. Toen zag ik Annabel en Kwante in Eindhoven. Ook het uitpakken van mijn Summer Swap pakket was een heel fijn moment. Ik voelde me precies een klein kind dat volgens de Sint heel héél braaf was geweest.

Comments are closed.

%d