Soms weet ik niet waarover te schrijven

Hoi allemaal! Bloggers-leven. Een zalig leven. Hoewel ik natuurlijk meer doe dan elke dag achter mijn laptop artikels typen. Ik hou er wel van. Bloggen verrijkt mijn leven en is altijd iets geweest wat ik graag deed en nog steeds doe. Er zijn momenten dat ik niet weet welk artikel eerst uit te werken omdat ik zoveel ideetjes heb. Er zijn ook dagen dat ik WordPress opentrek om een artikel in te plannen voor de volgende dag en me bedenk dat ik geen idee heb waar ik over wil gaan schrijven. Ook dat hoort erbij.

2019-06-24-03.09.40-1.jpg

Het dagelijks bloggen bevalt me nog steeds. Gelukkig weet ik altijd wel iets gefabriceerd te krijgen om toch genoeg content te hebben. In noodgevallen ga ik op zoek naar een toffe tag. En gelukkig heb ik genoeg terugkerende rubrieken die me ook wel helpen. Dat schept wat routine, maar ook geeft dat vorm aan mijn blog. Natuurlijk val ik niet altijd terug op die rubrieken. Het zou wat worden als ik elke twee dagen een lijstje met geluksmomentjes online zou zetten. Het zou zeker een vrolijke boel worden, daar twijfel ik niet aan. Maar het zou ook afgezaagd worden op den duur. Dus ik ben altijd op zoek naar nieuwe frisse ideetjes en dingen die ik in een artikel kan verwerken. Wat niet altijd een succes is, want soms komt er gewoon geen geniaal idee uit mijn hersenen. Zoals ik al zei, het hoort erbij. En dat rijmde.

Toen ik vroeger nog geen blogger was en ik andere blogs las (vaak te verlegen om te reageren) dacht ik dat het geweldig moest zijn om elke dag uit duizenden ideetjes te kiezen welke je vandaag eens zou uitwerken. Voor de buitenwereld lijkt het vaak zo dat je overloopt van creatieve inspiratie en de zotste ideeën. De realiteit is iets minder rooskleurig. Soms kan je hopen dat er op tijd een inspiratiebom ontploft in je hoofd. Want anders betekent dat gewoon geen nieuwe content om uit te werken. Er was een tijd waar ik me daar heel druk in maakte, maar tegenwoordig minder. Ook omdat perfectie een minder grote rol in mijn leven speelt. Door de tijd heen heb ik wel daarmee geleerd om te gaan. Hoewel ik perfectionistisch blijf. Dat zit nu eenmaal in mij en dat zal ik ook nooit wegkrijgen. Na vele tijden strijden ertegen, heb ik de strijdbijl begraven.

Maar net zoals vele dingen in het leven geldt dat het niet perfect hoeft te zijn om mooi te zijn. Ook zonder die dagelijkse bom aan inspiratie geniet ik van het bloggen. Het zou ook wat zijn als ik elke dag druk aan het werken ben voor mijn blog en daardoor geen tijd meer heb voor andere hobby’s. Begrijp me niet verkeerd, ik zit met plezier een uurtje voor mijn laptop om artikels uit te werken. Soms zelfs langer. Maar natuurlijk spelen er nog zoveel andere dingen in mijn leven. Tekenen, lezen, andere schrijfprojecten (hoewel mijn blog niet zomaar een projectje is trouwens). En natuurlijk heb ik ook lieve familie en vrienden om me die me graag eens van achter die laptop zien komen om iets samen te gaan doen. Dus nee, ik vind het niet erg af en toe zonder inspiratie te vallen. Dat komt wel terug. En als dat niet op tijd is voor mijn conceptenmapje op WordPress leeg is, is dat maar zo. Dan betekent dat inderdaad dat mijn blog een dagje leeg is of meerdere dagen. Maar ik ben wel van de menig dat geforceerde inspiratie niet goed is. Want uiteindelijk verpest het je blogplezier, maar je merkt dat ook terug in de schrijfstijl.  En dat is voor mijn lezers niet echt aangenaam. Ook niet voor mij. Als ik blog wil ik dat met volle plezier en zin doen. Niet geforceerd om toch maar te zorgen dat er morgen iets online staat. Dan liever een dagje een lege blog.

Wanneer viel jij het laatst zonder inspiratie?

4 thoughts on “Soms weet ik niet waarover te schrijven

 1. Inspiratie heb ik eigenlijk nog steeds, echter blog ik niet meer elke dag maar alleen als ik er zin in heb. Ik schrijf wel altijd wat artikelen vooruit, had meer te maken met mijn lange werkdagen dat ik er dan gewoonweg geen tijd voor had. Nu met mijn zwangerschapsverlof doe ik het eigenlijk nog steeds haha. Ben erg blij dat ik al ruim 10 jaar aan het bloggen ben en mijn inspiratie nog lang niet op is.

  1. Ik blog wel dagelijks omdat ik daarvan geniet, ik vind het oprecht heel fijn. Maar dat is een persoonlijke keuze. Meestal heb ik ook wel content op voorraad, voor mochten er zich noodgevallen voordoen. Soms ook helaas niet. That’s life.

   Ik snap wel dat je na een lange werkdag geen tijd (of energie) meer hebt om een blogartikel eruit te persen. Dat heb ik zelf ook niet dan. Ik vind het zo knap dat je al 10 jaar blogt. Daar kan ik jaloers op zijn. Op naar nog vele mooie blogjaren!

 2. Ik denk ook dat door ‘gewoon te leven’ de inspiratie ook blijft komen 🙂 Dingen zien en beleven maakt ook weer inspiratie los.
  Soms heb ik voor mijn werk even een moment dat er niets op papier komt maar even mij op andere zaken concentreren zorgt er vaak voor dat de volgende keer dat ik aan mijn tafel ga zitten, er wel iets ontstaat.
  Dus helemaal bevestigt wat je zegt over dat forceren niet lukt en niets opbrengt 🙂 (behalve dan een mindere blog of in mijn geval een slecht tuinontwerp)

  1. Dat is waar! Zeker bij een blog zoals de mijne. Maar ik denk op vele gebieden eigenlijk, niet enkel als blogger. Wat jij zegt over ontwerpen herken ik. Soms probeer ik ook wel eens een illustratie eruit te persen en lukt dat niet. En het dan loslaten en een andere keer proberen helpt dan wel. Bedankt voor je uitgebreide reactie!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: