Happy Moments |12

Hoi allemaal! Regelmatig krijg ik het advies dat ik moet genieten van het leven en alle kleine dingen moet koesteren. Gelukkig deed ik dat altijd al, ook voor die adviezen. Om die gewoonte nog wat meer kracht te geven, deel ik graag zo nu en dan mijn ‘happy moments’. Een artikel waar ik mijn kleine gelukjes graag oplijst voor jullie. Vandaag een aantal lekkernijen, het proces bij mijn psycholoog dat startte en dankbaarheid van mijn kleine broer.

cristian-escobar-297114-unsplash-1

 •  Een paar sollicitaties indienen en daar trots op zijn

Het leven gaat in kleine stappen, dat vertelde ik onlangs nog op mijn blog. Ook voor mij. Soms hoef ik niet perse direct een succes te hebben om gelukkig te zijn. Het feit dat ik stappen zet naar mijn toekomst, is voor mij al heel wat. Zeker na die hele lastige periode van de afgelopen tijd. Ik ga hier echter niet in uitweiden, ook niet in een artikel onder een wachtwoord. Mijn sollicitaties blijven privé, en dat doe ik zowel voor mezelf als voor het bedrijf waar ik solliciteer.

 •  Mama haar verjaardag vieren met een lunch in de stad

Begin deze maand was mama jarig! Ik had haar wijsgemaakt dat we gewoon een wafel gingen eten in de stad, maar dat was niet zo. Ik was van plan om haar een lunch te trakteren in de stad. En dat plan is ook gelukt. Het was heel gezellig en vooral heel lekker!

 •  Leestijd vrijmaken

Ondanks dat niet altijd van een leien dakje loopt, probeer ik het wel altijd te doen. Leestijd vrijmaken. En meestal slaag ik er ook in, want ik zie mijn leestempo terug versnellen. Maar ook mijn concentratie en het aantal boeken dat ik lees. Nee, het is geen competitie. Maar het feit dat ik zo merk dat ik meer lees, maakt me wel heel blij. Ik ben nu eenmaal een trotse boekenwurm 🙂

 •  Eerste afspraak psycholoog gehad

Een tijdje terug had ik ook mijn allereerste afspraak bij mijn psycholoog. Ook over dit onderwerp ga ik niet uitweiden op mijn blog. Maar ik ben er wel dankbaar voor en blij. Het traject is gestart en nu is het op naar beter. Hoewel ik weet dat ik nog heel veel dipjes en moeilijke momenten ga hebben gedurende het traject. Dat hoort erbij. Maar het heeft wel hoop dat het ooit beter zal gaan. En die hoop is vaak genoeg om door te zetten.

 •  Terug gaan werken

Ik heb nog geen vaste job. Maar ik sta wel nog onder contract op mijn vakantiejob, alleen niet meer onder een studentencontract. Momenteel is dat als interim. Ik ben ook van plan dat te blijven doen naast mijn vaste job. Ik geniet er namelijk te veel van. Maar het terug gaan werken gaf me hoop en het voelde alsof ik terug iets van mijn leven aan het maken was. Dus ik ben er dankbaar voor. Daarnaast doe ik mijn job ook gewoon met heel veel liefde. Meer dan in woorden uit te drukken is.

 •  Blogpauze

Toen het een paar weken geleden iets slechter ging (ik kreeg een overlijden te verwerken) laste ik een weekje blogpauze in. In dat weekje kwam er geen content online. Ik blogde wel tijdens dat weekje, omdat ik het anders mistte. Daardoor kreeg ik zin om terug veel en goed te schrijven. En dat er geen druk opzat omdat er over zoveel dagen anders geen artikel zou online staan, was wel fijn. Het was wat ik nodig had.

 •  Seizoensfinale van Familie

Aangezien het zomer is en de zomervakantie voor de deur staat (en eigenlijk al bezig is) stopt ook mijn favoriete soap voor twee maanden. Ze sluiten het seizoen echter niet zomaar af, maar met een seizoensfinale. Dit jaar was hij echter heel heftig. Een goeie seizoensfinale laat je achter met gedachten die niet zo netjes zijn om op mijn blog te gebruiken. Maar ook vol vragen en situaties waar je allerlei conclusies uit kan trekken. Gelukkig is het maar een soap. Ik ben nu al benieuwd naar september om te weten hoe alles gelopen is! Maar eerst zomer. Ik heb dan ook heel erg genoten van de seizoensfinale!

 •  Broer en zus die geslaagd zijn en over mogen!

Ook voor mijn broertje en zusje was het groen licht. Ze kregen in de laatste week van juni hun rapport en zijn beide geslaagd! Ze mogen beide over naar het volgende jaar. Ik ben heel erg blij voor ze. Het is fijn als je hard werkt en daar dan voor beloond wordt met een goed rapport. Maar eerst twee maanden vakantie!

 •  Schattige kindjes op het werk

Ik werk niet in een kinderdagverblijf. Maar wel op een plek waar vrij veel kindjes komen. Sommige zijn veel te schattig voor woorden. Als ik zo al een lange tijd gewerkt heb kan ik daar echt een energiestoot van krijgen die me vasthoudt tot het einde van de werkdag. Ja mensen, het draait soms echt om de kleine dingen in het leven. Eigenlijk zo goed als altijd.

 •  De vele lieve verjaardagswensen

Ook ik was jarig afgelopen tijd. Daar heb ik ook een uitgebreid blogartikel aan besteed. Met 22 levenslessen. Maar ik heb heel veel lieve verjaardagswensen gekregen. Zowel in het echt als op sociale media, als via sms, op kaarten. Ik ben voor ze allemaal heel erg dankbaar. Dus nogmaals aan iedereen die aan me dacht op mijn verjaardag: een hele grote dankjewel!

 •  Een dagje pretpark met vrienden

Ergens midden juni ging ik met vrienden naar een pretpark. Doordat het in de week was, was het vrij rustig en konden we bijna overal direct op. De meeste drukte kwam door schoolkinderen die op schoolreis waren of kleine gezinnetjes waarvan de kindjes geen school hadden waarschijnlijk. Dus nee, het was niet druk. Wel fijn, want zo konden we echt elke attractie doen die we wilden. En dat hebben we ook gedaan.

 •  Een ijsje eten met mama op mijn verjaardag

Rond 10u werd ik opgebeld door mijn werk of ik kon komen omdat er iemand ziek was gevallen. Ik stond ook op reserve die dag, dus ik wist wel dat het ging gebeuren. Niet dat ik dat erg vond, met plezier. Maar in de avond ging ik nog eventjes op de dijk met mama om een ijsje te eten voor mijn verjaardag. Gezien zus uit logeren was en mijn broer weg was met school, was het tussen moeder en dochter. Niet dat ik daar iets tegen heb. Integendeel, was heel gezellig.

 •  De hittegolf

Menig mensen klagen op Instagram dat het veel te warm is. Ik kan het wel begrijpen. Als je niet tegen die hitte kan, dan zou ik ook wel klagen denk ik. Maar ik kan daar zelf wel tegen en geniet daar met volle teugen van. De dagen da ik niet moest werken, lag ik heel vaak in de zon met een boek. Of gewoon met muziek in te genieten van de zon. Zalig vind ik dat. ELke keer weer.

 •  Uitkijken naar zomerplannen

Ook voor mij staat de zomer voor de deur! Ik heb zelf ook enkele zomerplannen, en daar kijk ik ook naar uit natuurlijk! En ik hoop deze zomer ook heel wat boeken te verslinden. Daar maak ik altijd een uitdaging van met mezelf. Ik ben benieuwd hoeveel het er dit jaar worden.

 •  Eclairs eten met mama

Afgelopen tijd kwam ik eens thuis en kreeg ik een berichtje van mama dat er iets in de koelkast zat voor ons twee. Ik nam de doos dus mee naar buiten en daar bleken eclairs in te zitten. En ze waren heel lekker! Volgens mij heb ik er zelfs over verteld in mijn weekoverzichtje toen. Van eclairs geniet ik altijd. Is echt mijn favoriet.

 •  Kleine broer die me gemist heeft op plattelandsklassen

Mijn kleine broer was op plattelandsklassen voor drie dagen. Twee nachtjes van huis. Hij is mijn oogappel, we hebben een hele goeie band. Ik heb hem dan ook wel gemist en verlangde heel erg naar de woensdag, wanneer hij terugkwam. Hij was ook weg op mijn verjaardag. Waar hij natuurlijk niks aan kon doen. Maar hij kwam terug thuis en gaf me als eerste een knuffel en zei dat hij me heel hard heeft gemist. Ik smolt helemaal toen ik dat hoorde en ik vond het zo lief! En een paar dagen later kwam hij naar me en zei hij dat hij verdrietig was geweest op mijn verjaardag. Dat hij had geprobeerd blij te zijn voor me, maar dat het hem niet gelukt was omdat hij verdrietig was omdat hij me geen gelukkige verjaardag kon wensen. Mijn kleine broer is 11 jaar, hij heeft meestal hele wijze woorden voor zijn leeftijd. Maar ik zie hem o zo graag!

Wat waren jouw geluksmomentjes de afgelopen tijd?

4 thoughts on “Happy Moments |12

 1. Wat een prachtig lijstje, zeg! Heel mooi dat je nu echt met een psycholoog in gesprek bent. Niet altijd makkelijk, maar ik weet zeker dat het je heel veel goeds zal brengen <3 En wat een mooie stappen zet je op werkgebied. Hopelijk komt er een echt fijne vaste baan op je pad, waar je net zo van geniet als van je interim job. Mooi dat je zo stilstaat bij de goede momenten van de afgelopen tijd. Hopelijk volgen er nog veel meer deze zomer!

  1. Dankjewel voor je mooie reactie! Ik ben benieuwd naar het traject, maar het gaat me ongetwijfeld veel goeds brengen. Ik ben al benieuwd naar de zomer, welke mooie dingen ik dan mag meemaken! Hopelijk heel veel stof voor nog vele lijstjes met Happy Moments.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: