Een half jaar 2019 | Eventjes een terugblik

Hoi allemaal! Het leek als gisteren dat ik met mijn zusje het vuurwerk stond te bewonderen tijdens de jaarwisseling. En nu? Nu zijn we gewoon alweer juli. Mijn verjaardag is inmiddels voorbij en we zijn zomervakantie. Net zoals ik vaak zeg op mijn blog; de tijd gaat veel te snel. Toch was 2019 tot nu toe een heel boeiend jaar, vooral voor mijzelf. Ik heb wel al het een en ander achter de rug afgelopen tijd. Misschien voor een ander geen grootse mijlpalen, maar wel voor mij. Ik ben dan ook trots over hoe 2019 so far verloopt in mijn leven. Let’s go!

ross-findon-mG28olYFgHI-unsplash.jpgPhoto by Ross Findon on Unsplash

 •  Ik stopte met studeren

Al een half jaar was ik student in grafisch ontwerp toen ik besloot er een punt achter te zetten. Ik zat al in de hogeschool. Maar de vele druk en opdrachten maakten me ongelukkig. Ik zag mijn karakter steeds meer verdwijnen achter een sluier van pijn, en vooral dat is eng. Wanneer de dingen die je normaal doen leven je ineens niks meer zeggen? Ik zou het geen tweede keer meer willen meemaken. Op 4 maart 2019 ging ik voor de laatste keer naar de les. Op 11 maart schreef ik me officieel uit. En tot nu toe was dat de beste keuze die ik kon maken. Ik voelde een steen van mijn schouders afrollen, en dat was een heel goed gevoel. Dus nee, ik heb er zeker geen spijt van.

 • Ik gaf mijn grenzen aan en kreeg drie weken rust

Echter als je je uitschrijft bij de hogeschool, verwachten ze dat je direct in het werkveld stapt en begint te werken. Ik had alleen zoveel stress gehad dat dat gewoon geen optie was. Ik heb het geprobeerd, maar alles in mij schreeuwde dat ik nog helemaal niet klaar was om terug aan de slag te gaan. Met die reden ging ik terug naar de doker, die me rust voorschreef. Dat was een opluchting, want zo kon ik de rust nemen die ik nodig had. En die heeft me enorm veel deugd gedaan. Het was wat ik nodig had.

 •  Ik bezocht mijn middelbare school!

Een dag waar ik al een hele lange tijd naar uitkeek, was 27 april 2019. Na de paasvakantie houden de meeste middelbare scholen een opendag, voor de nieuwe leerlingen. En voor mij was dat de ideale kans om nog eens langs te gaan in de school waar ik drie jaar vol plezier heb gezeten. Ik heb er enorm van genoten en dit was dan ook wel een hoogtepunt in april. Ik heb heel veel oudleerkrachten gesproken, samen met een goeie vriendin van me. Het was werkelijk een topdag.

 • Ik startte mijn traject bij de psycholoog

Nog niet zo lang geleden had ik mijn eerste gesprek bij mijn psycholoog. Het heeft een tijdje geduurd omdat er gewoon een wachtlijst is en veel regelingen. Maar ik heb geduld en gelukkig ben ik een sterk persoon. Maar toch was ik opgelucht wanneer ik eindelijk kon gaan, want ik heb het wel nodig. Ik ben ook trots op mezelf dat ik die stap heb gezet. Op naar beter. Hoewel ‘healen’ in ups en downs gaat. I won’t stop running 😉

 • Ik verloor een dierbare

Helaas zitten overzichtjes nooit alleen vol met positieve puntjes. Ook dit hoort er helaas bij. Begin juni verloor ik een dierbare, ik ben toen ook een weekje offline geweest op mijn blog. Hoe het gaat? Een goeie vraag. De persoon die ik verloor zou niet willen dat ik mijn leven stopzette. Ze zou willen dat ik blijf strijden voor mijn dromen en doelen. En dat ik blijf vechten voor beter. Ook mentaal. Dat geeft me kracht. Maar ik mis het wel. Het was iemand waar ik heel veel aan vertelde. Telkens weer als er iets goeds gebeurde kon ik niet wachten om het haar te vertellen. Daar word ik telkens weer op gedrukt als ik goed of slecht nieuws heb en dat is vrij confronterend. Ik doe mijn best om mezelf tijd te geven om het te verwerken.

 •  Ik ging terug voorzichtig aan de slag

Na geringe tijd van rusten ging ik terug aan het werk! Nog geen full-time job, maar stap voor stap. Zoals veel in het leven. Ik weet wel dat ik ervan genoten heb en dat ik zeker klaar ben om terug mijn leven op te pakken. Ook hier ben ik trots op. Je leven terug oppakken na een stilte is niet gemakkelijk. En toch doe ik het.

 • Mijn blog groeit

Ook dit vond ik wel waard te vermelden in deze terugblik. Ik begon in 2017 met bloggen, en toen was mijn blog nog onzeker en leeg. Net als ik. Dat ik nu een ervaren en geleerd blogger ben, zou ik niet zeggen. Maar hij begint vorm te krijgen en ik begin te beseffen waar ik heen wil met mijn blog. Ook krijg ik steeds vaker volgers en reacties. Het gaat misschien iets minder snel dan anderen, maar dat maakt mij niet uit. Ik geniet hiervan, en dat is het allerbelangrijkste. Maar dat neemt niet weg dat ik superdankbaar ben voor alle lieve reacties die ik krijg onder mijn artikels! Ik ben dan wat traag in antwoorden, maar ik lees ze wel allemaal van de eerste letter tot de laatste. Dankjewel!

Hoe verloopt jouw 2019 tot nu toe?

4 thoughts on “Een half jaar 2019 | Eventjes een terugblik

 1. Oh, leuk om te lezen hoe 2019 tot nu toe voor jou is geweest. Voor mij is 2019 het beste jaar in, nou ja, jaren geweest. Ik ben veel gelukkiger en ik heb het gevoel dat ik nu stilaan volledig mezelf kan zijn omdat ik mezelf ook steeds beter leer kennen. Heel fijn! Dit jaar had ook al zo z’n uitdagingen, maar ik heb het gevoel dat ik ze beter aankan. Ik wens je het beste voor de tweede helft van 2019!

  1. Dankjewel! Ik vind het fantastisch om te horen dat 2019 je al die mooie dingen brengt. Daar kan niks tegenop gewoon. Jezelf leren kennen en durven zijn, zijn dingen waar je de rest van je leven hele mooie dingen van gaat krijgen en dat werpt zeker zijn vruchten af! Super! Op naar een minstens even top verder 2019! En dankjewel voor je mooie wens 🙂

 2. Fijn om zo’n overzichtje te lezen! Je hebt al heel wat meegemaakt he dit jaar 🙂 Je mag super trots zijn op jezelf voor hoe je met alles omgaat. Dat is helemaal niet zo simpel en je doet het toch maar mooi!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: