Music Maestro | 3

Hoi allemaal! Tijdens mijn vorige vertelling over de nieuwste nummers die ik leuk vond (wat alweer veel te lang geleden is) kondigde ik de naamsverandering aan van deze rubriek. Omdat het alweer veel te lang geleden is dat ik de muziekvibes vrijliet op mijn blog en daarmee vertelde wat de leukste nummers voor mij waren, vond ik het wel weer eens tijd voor een nieuw overzichtje. Er zit van alles tussen, maar het is dan ook een langere tijd geleden. Ik wil ook proberen dit regelmatiger te doen, want ik ontdek gewoon heel vaak gemakkelijk nieuwe liedjes. Let’s go!

matt-botsford-197870-unsplash

Ik ontdekte een van mijn nieuwe favorietjes door Youtube. Ik heb geen idee of het liedje enorm bekend is of net niet, maar ik hou wel van het nummer en de tekst. Ook de melodie spreekt me aan en kalmeert me. Het liedje gaat over dat het niet goed gaat, maar ook dat je er niet alleen voor staat. Ruben Annink zingt letterlijk dat hij klaarstaat voor anderen. Een mooie herinnering dat niemand alleen is, want bij dit liedje denk je onmiddellijk aan mensen die om je geven. Ik voel me er altijd minder alleen door.

Deze vind ik zo leuk! Echt ook eentje die ik niet kende maar zo fijn vind. Ik zou deze echt duizend keer na elkaar kunnen luisteren en het is gek want dit is normaal totaal mijn genre niet. Het liedje gaat zoals de titel al vermoedt over niet opgroeien, nooit helemaal volwassen worden. Ik mis mijn onbezorgde puberteit nog steeds en zeker de tijd dat ik als klein meisje aan het schommelen was en van de glijbaan gleed. Dingen waar ik nu echt wel te groot voor ben. Ook tegen het einde van het liedje wordt er letterlijk gezongen dat het leven zo snel gaat. Het was al een inspiratie voor een artikel, maar ook word je eraan herinnerd dat je hier niet voor eeuwig bent. Ook een hele belangrijke reminder vind ik zo.

Tjah, als er een blog is waar K3 zou voorbijkomen is het wel de mijne. Ik ben daar niet beschaamd voor trouwens, het is wie ik ben. Een lange tijd terug maakten de dames een nieuwere versie van Heyah Mama om de groep waarin ze waren terechtgekomen te bedanken. Omdat ze altijd goed zijn opgevangen en zo hun carrière als K3 konden verderzetten waar de vorige gestopt was. Ik vind het echter een verbetering op de oude versie, vind deze duizend keer leuker. En ik kan hem ook duizend keer luisteren. Bepaalde aspecten vind ik ook heel tof in het liedje, vooral de gerapte stukjes. Ik krijg energie van dit liedje, maar ik weet dat niet iedereen die mening zal delen. That’s okay. Daarom zijn we allemaal anders.

Sinds ons land niet meer meedoet aan de jongere versie van het Songfestival, volg ik het trouw in Nederland. Ieder jaar luister ik ook weer de liedjes en vaak vallen ze ook in de smaak. Ook dit jaar weer. Mijn favoriet liedje dit jaar is van een groepje van 4 mensen geloof ik. Ik ken de kandidaten nog niet zo goed als vorig jaar. Hoewel ik de meeste finalisten al ken van andere dingen die ze al hebben gedaan in de muziekwereld. Make your move gaat vooral over jezelf zijn, ook op sociale media. Als er iets is wat ik belangrijk vind en waarschijnlijk ook al ontelbaar veel keer heb genoemd is het wel dat. Daarnaast denk ik ook wel dat het liedje bij jongeren zal aanspreken vanwege de beats en gewoon hoe het liedje in elkaar zit. Het spreekt mij in elk geval wel aan en ik ben 22. Dus dat moet wel goed komen denk ik.

Hierbij denk ik eigenlijk aan je eigen weg vinden en ontdekken waar je heen moet in je leven. Het hoort ook wel bij volwassen worden, dus het is toepasselijk voor mij. Hoewel ik soms (lees: heel vaak) twijfel aan mijn toekomst en aan mezelf, is dit wel een mooie reminder. Dat ook ik op een dag op mijn plekje zal zitten en dat ik moet leren vertrouwen op mijn hart en intuitie. En dat het dan allemaal wel goed zal komen. Daarnaast hou ik ook van de vrolijkheid en speelsheid die in het nummer zit. Ook de stem van Coby Grant vind ik heel erg fijn.

Kende jij al nummers uit deze selectie?

%d bloggers liken dit: