Afgelopen week | 31

Hoi allemaal! Hoe zal ik het zeggen, afgelopen week was niet zo fijn. Ik had wel mijn hoogtepunten maar het was een zware week om me door te ploeteren. Het heeft ermee te maken dat december nu in gang is, en de feestdagen er aan zitten te komen. We vierden het nooit echt uitgebreid, maar wel een paar dagen later kleiner bij oma en opa. En nu beide er niet meer zijn, doet dat extra veel zeer. Het was geen gemakkelijke week en ik heb me een paar keer echt zwaar down gevoeld. Dus is dit het vrolijkste weekoverzichtje ooit? Ik vrees ervoor. Maar het hoort erbij. Ook het leven als blogger is heus niet alleen maar cupcakes ‘n rainbows. Let’s go! 

 

Maandag 2 december 2019 | Ik begon mijn week in alle rust met het tweede deel van een van mijn favoriete series. Helaas ook het laatste deel, want het was een duologie. Maar dinsdag moeten mijn boeken binnen in de bib van Brugge en dus moest ik hem wel uitlezen. Was geen straf hoor trouwens. De boeken lezen goed en vlot. En ze zitten vol met actie. Maandag heb ik niet zoveel uitgespookt eigenlijk, in de namiddag ging ik werken. Ik kan me ook niet meer herinneren of het een rustige shift was of niet. Maar de invoering van het afronden van de prijzen (voor de 1 & 2 cent) begon toen wel. Dus dat was wel wennen, maar het systeem zit er al in ondertussen.

Dinsdag 3 december 2019  | In alle stilte en rust begon mijn dag om 5u ‘s morgens. Lang leve vroege shifts. De laatste tijd hebben ze mijn favoriete croissant niet meer bij Panos en dat vind ik wel jammer. Maar dat zijn luxeproblemen. Nog genoeg andere keus. Het was ook een rustige shift en normaal komt er over de middag ook heel wat volk over de vloer (we liggen vlakbij twee scholen) en die drukte viel ook wel mee. Maar vroege shiften gaan altijd snel, dus deze ook. Ik ging in de namiddag bij de Biekorf langs, de bib in Brugge. Ik kwam met minder boeken buiten dan dat ik binnen ging en dat is een mirakel. Maar echt. Ik had ook een boek van onze eigen bib mee en die bleek slecht beveiligd te zijn. Dus het alarm is echt drie keer afgegaan. Wat ik wel beschamend vond, maar het gebeurt. Uiteindelijk in de namiddag niet zoveel meer gedaan, want ik was moe. Logisch.

Woensdag 4 december 2019 | Ik heb geen foto gemaakt die dag, maar het was ook geen bijzondere dag. Ik ging werken, had de late shift. Er is niet veel geks gebeurd, een standaard woensdagmiddag eigenlijk. Dus ik heb ook niet zoveel te vertellen over woensdag.

Donderdag 5 december 2019 | In de ochtend ging ik mee met mama, ze moest nog iets wegbrengen naar de kringloopwinkel. In de namiddag had ik afgesproken met een vriendin om naar Brugge te gaan! Echt, als ik er niet ben om te werken ben ik er om te chillen. Ik hou van die stad, niet te geloven. We gingen eten in de Pizza Hut en gingen zo de stad door. Het was kerstmarkt en ik at appelbeignets op de markt. Tijdens het eten keken we uit op het Belfort van Brugge en toen werd het nostalgisch. Het Belfort is namelijk waar ik ben afgestudeerd en mijn diploma in handen heb gekregen. Those good old times 🙂
‘ S avonds ging ik tekenen, en tekende deze kerstelf. Een dag voor Sinterklaas. Ik ben nooit tevreden als ik ook maar iets menselijks teken omdat ik het idee heb dat ik dat helemaal niet goed kan. Met meneer de kerstelf ben ik nog best tevreden. #perfectionisme

Vrijdag 6 december 2019 | Dag Sinterklaas! Ik woon in België en hier vieren we dat op 6 december. Ik had daardoor ook de vroege shift voor de verandering, omdat ik niet wilde dat iedereen tot acht uur ‘s avonds moest wachten op mij. Als ik dan toch vroeg op was, kon ik ook goed voor een kleine verrassing zorgen. Ik pikte wat chocolade uit de zak die daarvoor bestemd was, en heb iedereen zijn schoen gevuld op de vensterbank. Ik was al wakker van vijf uur en iedereen sliep nog. Een en een is twee. Er waren twee leveringen op het werk waardoor de ochtend lekker snel ging. Voor ik het wist zat ik al op de trein naar huis. In de namiddag vierden we Sinterklaas en ik kreeg nieuwe stiften! Waar ik heel blij mee ben, want sommige kleuren waren zo goed als op.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Zaterdag 7 december 2019 | Hoe snel de tijd gaat, besefte ik vandaag op mijn vrije zaterdag. Vandaag is het alweer een maand geleden dat mijn lieve opa het leven liet. Dan besef je pas hoe snel de tijd gaat. Maar het verdriet wordt er niet minder op. Ik kroop dan ook in de ochtend in bed met de Flow en in de namiddag ging ik richting Action. Sinterklaas had me namelijk zoveel nieuwe stiften gebracht dat ik wel moest kijken voor een nieuwe manier van opbergen. Die heb ik ook gevonden, samen met nog een paar andere spulletjes. Toen ik thuiskwam van de Action heb ik nog gelezen en niet veel meer gedaan denk ik. Ik ging op tijd mijn bed in, want ik moest werken zondag. Althans, dat dacht ik.

Zondag 8 december 2019 | Op zondagochtend kwam ik rond 7u30 mijn bed uit en maakte me klaar, genoot ik van een theetje toen ik een berichtje kreeg van mijn baas dat ik alsnog thuis was vandaag. Gelukkig voor mij zat ik nog niet op de trein, maar ik voelde me niet honderd procent dus ik was er wel blij mee. Ik heb mijn thee uitgedronken en ben toen zelf om een ontbijtje gegaan. Het was zondag en ik kon wel een extraatje gebruiken. In de namiddag ging ik mee om boodschappen met mama, ruimde ik op en las ik mijn boek. Ik lees inderdaad een jeugdboek, maar ik merk dat dat mijn leesconcentratie wel ten goede doet. En ook, ik vind het af en toe wel fijn om eventjes iets simpels te lezen. Soms kan ik me echt maar 10 minuten concentreren en dat vind ik niet leuk. Ik forceer lezen niet perse. Ik heb het nodig, ik voel me heel erg leeg als ik niet kan lezen. Dus dan los ik het zo op. Het werkt wel, want ik heb best een goed stuk gelezen vandaag. In de avond at ik en had ik een dipmomentje. Dat hoort er ook bij. Sowieso was vandaag niet echt een makkelijke dag. Op naar een betere dag morgen.

Wat was jouw ultieme relax-momentje afgelopen week?

4 thoughts on “Afgelopen week | 31

 1. Mijn ultieme relaxmomentje is eigenlijk nu. Noa ligt te slapen en ik kan even artikelen bij lezen… ‘Tis een beetje hectisch geweest afgelopen weken dus extra fijn nu even deze tijd voor mezelf.

  Alweer een maand geleden van je lieve opa <3 Sterkte.

  1. Dat snap ik. Het lijkt mij niet gemakkelijk om een kindje op te voeden en zeker geen pasgeboren kindje. Die hebben zoveel zorg nodig. Maar je krijgt daar wel veel liefde voor terug natuurlijk. Geniet van alle tijd die je voor jezelf hebt zou ik zeggen!

   Dankjewel, inderdaad alweer een maandje geleden. De tijd gaat zo snel, het lijkt alsof hij gisteren nog gezond was en aan het lachen was. Ik mis hem ♥

 2. Dat de feestdagen na een overlijden moeilijk zijn, herken ik ook wel. Mijn meme is al heel lang geleden intussen, een paar dagen voor kerstdag verongelukt en sedertdien is het niet meer hetzelfde. Dus ik kan het goed begrijpen als het nog zo kort geleden is, dat het nog echt rauw en pijnlijk is… heel veel sterkte… <3
  Fijn dat je deze week toch een paar mooie momentjes had oa met het uitstapje naar Brugge met je vriendin, en het sinterklaas vieren.
  Hier weinig relaxmomenten wegens erg druk met werk, wil graag nog een paar dingen afkrijgen voor de feesten en dat begint toch serieus te korten.

  1. Dankjewel. Ik vind het heel erg om te horen dat je meme vlak voor de feestdagen is overleven. Ook dat moet niet makkelijk zijn. Mijn opa is begin november gestorven en dat is nog meer dan een maand voor kerst. En ik heb het al zo moeilijk ermee. Ook voor jou heel veel sterkte tijdens de feesten ♥

   Die mooie momenten maken het toch beter. Ik doe er alles aan om er toch iets van te maken, ook al is dat heel zwaar. Heb nu wel een weekendje rust genomen voor mijn lijf en mezelf. Ik snap dat de dagen voor de feesten enorm druk zijn, ook op de werkvloer. Ik werk in een simpele supermarkt en ook bij ons gaat het komende weken drukker worden. Dus ik kan me daar alvast op voorbereiden. Succes met je werk, maar vergeet niet af en toe op adem te komen. Is ook belangrijk 😉

Comments are closed.

%d