Music Maestro | 5

Hoi allemaal! Mijn nieuwe muziek is er weer enorm op vooruit gegaan, dus het is tijd voor een nieuw lijstje met favoriete muziek. Gezien ik haast leef met een koptelefoon op mijn kop. De laatste tijd is muziek ook een enorm steun geweest, dus ik vond het wel weer eens het perfecte moment om mijn nieuwe favoriete nummers de wereld in te slingeren! Een paar zijn waarschijnlijk best bekend, maar er zitten ook onbekende pareltjes tussen. Let’s go!

sara-dubler-nWC9gnXoGDU-unsplash

Uptown Girl is echt al een heel oud nummer, het dateert uit 1983. Westlife heeft het in maart 2001 echter gecoverd. Ik heb niks met de tekst en ben ook niet echt een ‘uptown girl’ maar ik kan de vrolijkheid en het uptempo van dit nummer wel waarderen. Dit is echt een liedje dat ik opzet gewoon om te genieten van de vrolijkheid en de melodie. En dat doe ik best wel vaak de laatste tijd.

Dit liedje kende ik al jaren, gewoon door de hype die rond de film heeft gehangen. Maar laatst hoorde ik de versie van P!nk op de radio tijdens mijn werkuren en ik vond hem zoveel beter. Ik verkies deze versie boven de originele. Ik kan hier zo bij wegdromen, want ik heb ook nog steeds dromen. Ik haat mijn job zeker niet, ik doe hem echt heel graag. Maar mijn droom blijft illustrator worden. Al staat die droom nog eventjes in de koelkast, tot ik weer mentaal hersteld ben. Maar ik blijf zeker dromen! Als ik dit nummer hoor dan voel ik mijn hart hunkeren naar die droom om illustrator te worden. Want er is niks dat ik liever doe dan dat.

Dit nummer heb ik ontdekt een week voor mijn opa overleed. En nu luister ik het heel erg vaak omdat het me steun geeft. Ook dit is al een ouder nummer, maar wel een heel mooi nummer. Vooral als je net zelf iemand bent verloren. Het is voornamelijk herkenbaar. Dus ik heb dit liedje meerdere keren op repeat staan. Het is heel mooi hoe muziek je kan helpen bij verdriet als dit. En dat mag je zeker nooit onderschatten.

Spotify zei dat dit nummer iets voor mij zou zijn. Spotify had gelijk want dit nummer past perfect bij mijn situatie. Ik vind het heel lastig om mezelf te accepteren of om mezelf lief te hebben. Het gaat gelukkig wel beter maar ik herken mezelf heel erg in wat zij zingen. Vandaar dat dit nummer enorm geliefd is en dat het dus een plekje in dit lijstje verdiende.

The Script heeft wel een paar nummers die ik heel leuk vind, niet allemaal. Maar deze ontdekte ik doordat het werd genoemd in een boek en toen ging ik luisteren. Ik vond het een heel mooi nummer en sindsdien luister ik het wel vaker. Dus ook deze heeft zijn plekje verdiend op dit lijstje. Het gaat vooral over het feit dat je niet alleen bent en dat er iemand voor je is, ook als je je helemaal alleen voelt. Letterlijk; my arms are open.

Zijn er nog toffe liedjes die jij ontdekte de afgelopen tijd? 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Music Maestro | 5

  1. Aah ik vind arms open ook zo’n mooi nummer. Net als one more light (linkin park) of a reason to fight (disturbed). En ja, verder luister ik vooral veel naar rock en heavy metal, weet niet of ik je daar echt blij mee maak, haha.
    Ps, ik had een probleem met een reactie plaatsen, dus hoop dat het nu wel lukt (en je m niet drie keer hebt straks)

    1. Ik ook! Ik luister geen heavy metal, ik ben hoogsensitief en word daar heel overprikkeld van. Dus vooral uit principe. Maar ik ben blij dat er allerlei meningen op mijn blog zijn. Dat houdt er leven in. Ieder zijn eigen ding.

      Ik heb niks gehoord over problemen met reacties plaatsen, maar ik heb je reactie in elk geval niet drie keer ontvangen haha. Zal een storing bij WordPress geweest zijn of iets in die zin denk ik. ‘t Belangrijkste is dat het opgelost is 😉

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: