Waarom ik koos voor een nieuwe blognaam

Hoi allemaal! 2020 is net gestart en we worden om de oren gegooid met nieuwe starten en voornemens. Ook voor mijn blog is het een blank canvas die alle kanten op kan. Ik wilde al een tijdje mijn hele blog weer eens in een nieuw jasje steken en nu het nieuwe jaar is aangebroken vond ik dat de perfecte tijd om te lanceren. Niet alleen kreeg mijn blog een nieuw vestje, hij kreeg ook een nieuwe naam. Vanaf nu blog ik op ‘Hoogsensitieve Held’. En waarom dat allemaal? Dat leg ik vandaag uit aan je.

87de0e4e-397f-4cb0-8f91-a472ffcedb7c.jpg

Al jaren blogde ik onder Sensitive Soul. Op zich was ik niet ontevreden met die naam en het bekte ook wel goed. Maar ik wilde een Nederlandse naam hebben. Geen idee waarom, maar in mijn hoofd was dat beter. Dus vanaf nu blog ik op Hoogsensitieve Held. Ik wil in de toekomst ook meer rond HSP schrijven. Dat betekent niet dat je nu omver word gegooid met wetenschap over hoogsensitief zijn. Ik zal voornamelijk uit eigen ervaringen schrijven. HSP zijn kan eigenlijk heel eenzaam zijn als men je niet begrijpt of jij jezelf niet begrijpt. Het komt steeds meer in de media, maar nog niet genoeg. Dus ik wil een handje helpen. Daarnaast heb ik ook de categorieën op mijn blog een schoonmaakbeurt gegeven waardoor het nu terug overzichtelijk is. De meeste rubrieken die er vroeger waren blijven ook wel. Op maandag kan je nog steeds een weekoverzichtje verwachten en af en toe deel ik graag mijn gelukjes. Ik was al een tijdje niet meer blij met mijn blognaam voornamelijk en dat wilde ik veranderen. Wat heb je als blogger aan je blog als je er helemaal niet gelukkig mee bent.

Hoe kwam ik op de naam?

Ik heb om eerlijk te zijn een beetje gepuzzeld met letters. Ik wilde een nieuwe blognaam maar ik wist nog niet precies wat. Wel wilde ik nog steeds dat mijn gevoeligheid in de naam te vinden was. Mijn gevoeligheid kenmerkt mij en hoewel hij niet zo vaak aan bod komt is hij toch een belangrijke factor. Ik krijg wel meer dan eens het compliment dat ik goed kan schrijven en dat mensen me direct begrijpen. Ook buiten mijn blog om. Ik denk dat dat ten eerste komt doordat ik zelf zoveel lees. Dan pik je vanzelf goeie verhalen en schrijfstijlen op. Maar eerlijk is eerlijk, er schuilt meer achter. Ik merk vanzelf in mijn leven dat ik alles doe met mijn hart. Ik heb ook nooit anders gekund. Vooral als ik aan het schrijven ben, dan doe ik dat met volle passie; Ik denk zonder op te scheppen dat dat duidelijk is. Iemand die tegen zijn zin blogt valt direct door de mand. Om welke reden dan ook. Ik weet niet, soms is het alsof mijn vingers vanzelf over het toetsenbord gaan en ik direct weet hoe en wat ik wil vertellen. Ik kan daar enorm in opgaan en als ik schrijf, doe ik dat met mijn hart. En ik denk dat het juist is doordat ik dingen zo diep voel, ik ze zo kan omschrijven. Ik heb al vaker in mijn leven gehoord dat ik dingen goed kan verwoorden. En dat doe ik net doordat ik de dingen zo goed en diep voel. Zonder die eigenschap was ik nergens op mijn blog. Ook nu weer. Ik was aan het bedenken hoe ik zou uitleggen waarom ik voor mijn blognaam koos. Voor mij in mijn gevoel en hoofd was het duidelijk en helder. En toch wilde ik het zo goed mogelijk uitleggen en daarbij spreek ik mijn gevoel aan.

Maar ook wil ik -zoals ik al zei- het begrip hoogsensitief zijn wat meer in kaart brengen. Hoe zich dat gaat vertalen zal ik vanzelf wel uitvinden. Maar ik wil graag eigen ervaringen delen, tips, moeilijkheden. Eigenlijk zo’n beetje alles wat komt kijken bij hoogsensitief zijn. Ik heb al eens eerder uitgelegd wat dat eigenlijk inhoudt, maar ik denk dat ik mijn uitleg een nieuwe leven ga inblazen binnenkort.

Dus ik hoop jullie allemaal met open armen te ontvangen op Hoogsensitieve Held ♥ 

Knuffel
Nikita

4 thoughts on “Waarom ik koos voor een nieuwe blognaam

  1. Ik ben wel fan van je nieuwe blognaam, het klinkt krachtig. Ik ben benieuwd naar je artikels over HSP, alvast veel blogplezier voor 2020!

    1. Dankjewel! Ik ben blij dat het goed bevalt. Ik wens jou ook een topjaar toe in 2020 want ook jij verdient dat 🙂

  2. Hopelijk kan die nieuwe naam en start voor nog meer blogplezier zorgen. Ik vind het zelf wel tof dat je opnieuw voor een naam met alliteratie hebt gekozen. Je hebt helemaal gelijk hoor. Bloggen moet je met plezier doen dus als je niet meer tevreden was met je vorige naam is het een goede beslissing om deze aan te passen naar iets dat je beter ligt. Zelf merk ik dat het bloggen voor mij ontspannender is geworden nu ik de blogplanning waar ik al jaren mee werkte heb leeggehaald en enkel iets deel wanneer ik daar zelf zin in heb en er de energie voor vind.

    1. Dankjewel! Ik wilde inderdaad terug een naam met aliteratie, dat klinkt goed en staat tof. Misschien ook een kleine ‘gewoonte’ die ik heb ontwikkeld door Romy haar blog te lezen 😉

      Ik vind het goed om te horen dat je je blogplanning hebt los gelaten. Planningen zijn leuk en handig, maar het moet wel werken. Anders heb je er niks aan. Ik hoop dat door die blogplanning los te laten ook jouw blogplezier nog beter en inderdaad ook terug ontspannender wordt. Want dat blijft het allerbelangrijkste en is een cruciaal punt van een goeie blog; dat hij met liefde en plezier wordt ontwikkeld.

Comments are closed.

%d