Ik kocht een iPhone 11

Hoi allemaal! Ik ben net drie maandjes in Digital Detox, dit is enorm tegenstrijdig. Dat weet ik. Maar toch wilde ik er iets over vertellen op mijn blog. Niet om op te scheppen, maar gewoon omdat ik ‘t een leuke toevoeging vind. Technologie is namelijk ook iets waar ik graag mee bezig ben. Nogmaals, ik ga dit niet  vertellen omdat ik wil opscheppen of me plots beter voel want daar ben ik totaal niet mee bezig. Ik vond het gewoon leuk om te vertellen. Let’s go!

linda-xu-iMf7bvcIIog-unsplash.jpg
Photo by Linda Xu on Unsplash

Voorheen had ik een Huaweii P9 Lite. Een prima toestel, zeker niks mis mee en we hebben twee jaar veel plezier gehad met elkaar. Maar de batterij is al een keer vervangen en toont nu alweer mankementen. Hij laadt lastiger op of laadt gewoon niet op en loopt pijlsnel leeg. En deze keer lette ik echt wel op met wat ik deed qua opladen of gebruiken, niet zoals voordien. Daarnaast ook had mijn vorige toestel maar 16GB. Voor iemand die zijn telefoon enkel gebruikt voor bellen en sms’en is dat prima. Maar ik gebruik mijn telefoon voor gewoon heel veel. Om te beginnen schiet ik dagelijks bijna vijf/zes foto’s die ik dan ook nog eens bewerk. Allemaal op mijn telefoon. En dat doe ik natuurlijk omdat ik op maandag een mooi overzichtje zou kunnen plaatsen voor jullie. Muziek luister ik inmiddels op mijn iPad, dus daar lag het probleem niet. En zelfs als ik alles verwijderde wat ik niet nodig had, kwam ik nog ruimte tekort. Nu inmiddels niet meer, gezien al mijn social media niet op mijn telefoon staan voor een jaar. Maar ik weet na dat jaar dat dat weer een probleem wordt. Hij liep ook wel eens vast of wilde sommige dingen niet doen. Van de week liet ik ‘m ook een keer vallen en er zat een kras in. Daar moet ik wel een notitie bijmaken; ik had een beschermglas en de kras was niet zo diep. Ik vermoed dus dat die kras alleen in de screenprotector zat. En niet in het echte scherm van mijn telefoon zelf. Maar ik wilde dus een nieuwe telefoon.

Ik riep al een tijdje dat ik terug over wilde stappen naar Apple. Oke, het heeft zeker zijn nadelen met de updates en Apple is een stuk gevoeliger voor breken en vallen. Maar toch wilde ik terug. Voor ik blogger was (of zelfs nog een klein stukje in het begin van mijn blog) had ik een iPhone 5C. En daar heb ik echt altijd veel plezier aan gehad. Hij is helaas wel kapot gegaan toen hij van mijn stapelbed viel. Maar ik had er geen beschermglas op gelegd en dat doe ik nu dus wel. Ik merk ook dat ik het besturingssysteem van Apple een stuk fijner vind werken dan dat van Android. Dat zijn keuzes die je maakt. Besides, ik moet mijn aankoop niet verantwoorden. Ik heb zelf gewerkt voor de centjes. Maar ik heb er wel goed over nagedacht.

Waarom ik ineens voor de iPhone 11 koos? Ik had geen zin in het gedoe met updates. Ik twijfelde eerst tussen de iPhone XR en de 11. Maar mijn nichtje had al een 11 en toen ik ook op Romy haar blog las hoe graag ze ‘m wou en waarom, was ik overtuigd. Mijn nichtje stuurde een paar dagen later foto’s die gemaakt zijn met de 11, en toen was ik verkocht. Ik wilde ook een 11. De iPhone 11 heeft twee camera’s en ik merk zeker wel verschil. Dat is wel fijn voor mijn blog en weekoverzichtjes. Nu kan ik nog niet zo goed overweg met de camera, maar dat komt wel goed. Ik hoop dat mijn foto’s en skills zullen verbeteren door experimenteren met de camera en in allerlei situaties. Maar ik kocht hem natuurlijk niet alleen voor de camera. Voor dat geld kon ik anders wel een normale fotocamera kopen.

De iPhone 11 is ook enkel verkrijgbaar vanaf 64GB. Dat is iets wat sommige mensen niet leuk vinden, maar ik vind het wel handig. Ik had geen andere keuze, maar aan de andere kant is dat wel fijn. Ik zei al eerder dat ik problemen had met geheugenruimte op mijn telefoon. Nu heb ik dat niet en ik denk dat het nog wel een tijd duurt voor ik die hele ruimte vol krijg. Zoveel apps heb ik zelfs niet. Op mijn iPad staan allerlei spelletjes en muziek en foto’s. En zelfs die is nog niet eens over de helft vol. Ik klink wel heel opschepperig nu, maar dat is niet de bedoeling. Ik ben alleen heel blij met mijn aankoop.

Ik wil voor ik dit artikel afsluit een ‘disclaimer’ schrijven. Namelijk dat ik de iPhone 11 helemaal zelf betaald heb en dat ik dat niet doe om nu achteraf op mijn blog op te scheppen. Ik ben er heel blij mee en wilde het delen. En daarnaast, ik zou nooit iets kopen om er achteraf bij iedereen mee te kunnen opscheppen of om er gewoon bij te horen. Ik keek al een tijdje uit naar een nieuwe telefoon en zoals ik al zei, ik ben gewoon blij dat ik hem nu heb 🙂 

Ben jij tevreden over je telefoon?

7 thoughts on “Ik kocht een iPhone 11

 1. Fijn dat je er zo blij mee bent!
  Zelf heb ik nu 2,5 jaar de Huawei P9 en die doet het nog prima. Mijn volgende telefoon wordt zeker ook weer zo’n soort merk omdat de prijs/kwaliteit verhouding toch een stuk beter is dan bij de dure merken en ik het zonde vind om veel geld uit te geven aan een telefoon.

  1. Dankjewel! Ik had de P9 Lite en dus ik ken je toestel wel. Het is ook zeker geen slechte telefoon. Maar zoals ik al zei, ik wilde gewoon terug naar Apple. Die telefoon heeft inderdaad wel veel gekost, maar ik doe er wel heel lang mee. Mijn vorige iPhone heeft zijn eerste barsten ontwikkeld in Brugge, maar dat was niet mijn schuld. Ik kreeg een duw van scholieren die hun bus wilden nemen. En die laatste klap was gewoon te veel voor mijn telefoon. Ik ben echt wel heel voorzichtig met mijn telefoon en nu met glasbeschermer wil ik er ook wel zeker 3 jaar mee doen. Ook als er geen updates meer beschikbaar zijn.

 2. Fijn dat het zo bevalt 🙂 Ik ben zelf helemaal niet van de Apple/Iphones… Zelf heb ik een LG. Ik neem meestal die van mijn man over als er een nieuwe met het abbo mag worden genomen. Zolang ik er een goede camera op heb zitten vind ik vaak alles best 🙂

  1. Dankjewel 🙂 Ieder zijn mening natuurlijk. Ik heb eigenlijk nog nooit een LG gehad dus ik heb er geen ervaring mee. Ik ken die telefoons ook niet zo goed, maar dat betekent daarom niet dat het slechte toestellen zijn. De camera is bij mij inderdaad ook een belangrijk puntje. Samen met het geheugen.

 3. Ik had vroeger een Iphone maar heb via mijn werk nu een Huawei mate 20 en daar ben ik ook super content van. De batterij gaat wel 2 of drie dagen mee en de foto’s zijn super mooi. Ik weet niet of ik ooit terug ga naar Apple of niet maar voorlopig blijf ik toch wel bij Android.

  1. Ik heb zelf ook twee jaar een Huawei gehad, en ik kan niet zeggen dat het slechte telefoons zijn. Maar mijn voorkeur gaat gewoon uit naar Apple. Maar dat is ieder zijn mening en het is alleen maar tof dat jij zo blij bent met je Huawei 🙂

 4. ik heb ook een 11 gekocht in januari! nog niet helemaal mee met wat hij allemaal kan, en ook de camera moet nog grondig getest worden. benieuwd wat jij er intussen van vindt!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: